TÜRKİYE LİGLERİNDE 2023-2024 SEZONU İLK ŞAMPİYON FUTBOL TAKIMI  KÜÇÜKSU RASATHANESPOR U16 TAKIMI OLDU...

TÜRKİYE LİGLERİNDE 2023-2024 SEZONU İLK ŞAMPİYON FUTBOL TAKIMI KÜÇÜKSU RASATHANESPOR U16 TAKIMI OLDU...

Tarih 19 Aralık 2023, 20:24 YazdırBu haberi yazdır

2022 Yılı sonunda kurulan ve bu sezon ilk defa futbol kategorisinde tüm branşlarda mücadele eden semtimizin yeni takımı KÜÇÜKSU RASATHANESPOR U16 takımı katıldığı U16/B LİGİ 24. Grupta

TÜRKİYE LİGLERİNDE 2023-2024 SEZONU İLK ŞAMPİYON FUTBOL TAKIMI? KÜÇÜKSU RASATHANESPOR U16 TAKIMI OLDU...



2022 Yılı sonunda kurulan ve bu sezon ilk defa futbol kategorisinde tüm branşlarda mücadele eden semtimizin yeni takımı KÜÇÜKSU RASATHANESPOR U16 takımı katıldığı U16/B LİGİ 24. Grupta çıktığı 14 maçın tamamını kazanarak en yakın rakibinin 15 puan farkla önünde şampiyon oldu. Lig devam ederken ligin bitimine 3 hafta kala KÜÇÜKSU RASATHANESPOR şampiyonluğunu garantilemişti.

Tüm maçlarında hem skor hem de oyun olarak rakiplerinden daha üstün oynayan KÜÇÜKSU RASATHANESPOR maçları kazanmasının yanında centilmenliğiyle de hem rakip takımların hem de maçları izleyen tüm futbolseverlerin takdirini topladı.

Küçüksu mahallesinde 2022 yılında, semtimiz sakinlerinden Selçuk Yılmaz başkanlığında ve 16 kurucu üye ile, hem kendi mahallesinde hem de komşu mahallelerde gençlerin futbol kültürü çatısı altında spor yapması için kurulan KÜÇÜKSU RASATHANESPOR, tüm yaş kategorilerinde yaklaşık olarak 300 sporcuyu kulüp bünyesinde bulunduruyor.

 

‘Yönetim Kurulumuz olarak önceliğimiz daima altyapı”


Lacivert-Beyazlı ekibin Başkanı Selçuk Yılmaz, Küçüksu mahallesinin köklü aileleri ve önde gelen iş adamlarından oluşan güçlü bir yönetim kurulu oluşturulduğunu, her geçen gün yönetime katılan yeni arkadaşlar ile daha da güçlenildiğini ve bunun da meyvesinin daha ilk sezonda takım olarak şampiyonluk ile taçlandırılmasının kendileri açısından çok büyük bir mutluluk olduğunu belirtti.   

 

‘Önceliğimiz altyapı? Çok tecrübeli bir teknik kadro ve çok güçlü bir yönetim kurulu oluşturduk’

Başkan Selçuk Yılmaz “Küçüksu Rasathane Spor’un önceliği altyapıdır. Amacımız her sporcumuzun ahlaklı bireyler olup, sağlıklı ve iyi bir futbolcu olmasıdır. Hayallerinin peşinden koşan sporcularımızın, hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmaktan kaçınmayacağız. İşte bu doğrultuda Türkiye Liglerinde ilk başlayan grup olan U16 takımımız ile tüm maçlarımızı kazanarak şampiyon olduk. Bizim için şampiyonluktan daha önemlisi hem rakiplerimiz hem de maçlarımızı izleyen tüm sporseverlerin her maçtan sonra tebrik ettiği bir takım olduk ki bu bizim için sportif başarıdan çok daha önemli idi? Daha önce de belirttik, Amacımız sezonu kurtarmaktan ziyade Küçüksu Rasathane Spor’ un geleceğini kurtarmak olacaktır. Çıktığımız bu yolda bizlerden desteklerini esirgemeyen öncelikle Üsküdar Belediye Başkanı’mız HİLMİ TÜRKMEN’ e, Üsküdar Belediye Meclis Başkan Vekili ve STK'lardan Sorumlu Başkan Danışmanı ESAT KALAY ’a ve Üsküdar Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı  MUSTAFA GÜRLÜ’ ye şahsım ve tüm yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum. “ açıklamasında bulundu.

 

 

Takım şampiyonluğu, başkan yardımcılarından Sedat Salman’a ait olan Nayla Restaurant’ta büyük bir coşku ile kutladı. Başkan Yardımcısı Sedat Salman yaptığı değerlendirmede; “ Çok büyük bir hevesle çıktığımız bu yolda ilk sezonumuzda şampiyon olmak bizleri bundan sonrası için daha da motive etti. Amacımız tüm katıldığımız ve katılacağımız kategorilerde öncelikle iyi ve karakterli sporcuların olduğu takımlarımızla sportif başarılar ve şampiyonluklar kazanmak, bunun için de ben ve tüm yönetimdeki arkadaşlarımız elimizden geleni yapacağız.” Diyerek sözlerini noktaladı.

 

Başkan Yardımcılarından Hakan Doğan; “Elimizden geleni yönetimde yer alan tüm arkadaşlar ile yapmaya çalışıyoruz. Semtimiz halkından gelen olumlu tepkiler de bizleri mutlu etti. Bu teşvik ile katıldığımız ilk sezonumuzda ilk ligimizde tüm maçları kazanarak şampiyon olmak çok güzel oldu. Amacımız diğer kategorilerde de şampiyon olmak? Hedeflerimiz ve planlamalarımız doğrultusunda tecrübeli bir teknik kadro oluşturduk ve daha katıldığımız ilk ligde bunun karşılığını aldığımızı gördük. Bu bakımdan sizlerin önünde Kulübümüzün Sportif Direktörlük görevine Mert Çakır hocamıza, Altyapı Sorumluluğu görevini başarıyla yürüten Sabri Durmuş hocamıza, bireysel gelişim antrenörümüz Eyüp Aktaş hocamıza, Futbol Akademisi Koordinatörlüğü görevinde Aziz Yıldız hocamıza, takım antrenörlüğü görevlerinde olan Emrehan Salman ve Yiğit Çakır hocalarımıza ve kaleci antrenörümüz Salih Mumcu hocamıza teşekkür ediyorum" “ dedi.

 

Başkan Yardımcısı Hakan Yıldız; “Küçüksu Rasathanespor olarak yönetimimizle arkadaşlarımızla yenilenerek ve güçlenerek yaptığımız planlamaların karşılığını aldık. Bu sonuçtan çok mutluyuz. Tesisleşme sürecinin yanında teknik ve saha dışı idari yönetim için bölgemizde uzun yıllar birlikte hareket etmiş, futbol camiası içerisinde sevilen, bilgi ve birikimleri ile kendilerini ispatlamış olan 5 kişilik tecrübeli teknik kadromuzla bu başarıyı sağladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Yine görüşlerine başvurduğumuz Başkan Yardımcılarından Bayram Gül de yaptığı açıklamada; “Daha önce de söylemiştim, ben ve yönetim kurulunda yer alan tüm arkadaşlarımız hayatımız boyunca bu semtte yaşadık, yaşıyoruz. Bizim çocukluğumuz bu semtte geçti ve kendi çocuklarımızı da bu semtte yetiştiriyoruz. Her zaman amacımız bıkmadan usanmadan bu semtten tek bir çocuğun bile hayatına dokunabilmek, hayallerine ulaşmasına bir nebze de olsa faydalı olabilmek? Daha nice şampiyonluklar kazanacağız ama en önemlisi ülkemize faydalı bireyler sporcular yetiştireceğiz.” dedi.

 

Yönetim Kurulunun en önemli isimlerinden ve takımın kuruluşundan bugüne kadar her konuda maddi manevi destek sağlayan başkan yardımcılarından Volkan Doğan “bu henüz başlangıç. Amacımız tüm katıldığımız liglerde iyi futbol oynayarak şampiyonluklar yaşamak ve bu takımlardan çocuklarımızın daha büyük hayallerine ulaşmalarını sağlamak? Şampiyonluklar kazanılır önemli olan vatanına milletine hayırlı bireyler yetiştirebilmek. Tek amacımız bu...” diyerek görüşlerini belirtti.

 

Yönetim Kurulu üyelerinden Göksel Gül de yaptığı açıklamada  “2023/2024 sezonu öncesi TFF tarafından tescili onaylanan kulübümüz bu sene ilk olarak U-16 liginde mücadeleye başladı ve namağlup şampiyon olduk. Tüm çocuklarımıza ve tüm arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyorum” diyerek görüşlerini belirtti.

 

Takımın reklam ve iletişim işlerinin koordinatörlüğünü yapan Turgay Gül de “ çok özel ve çok anlamlı bir işe kalkıştık. Küçüksu Rasathanespor bir spor kulübü olmasının dışında çocuklarımız için bir okul gibi olsun istiyoruz. Çocuklarımıza elimizden gelen her türlü desteği vererek hayallerine ulaşmalarına yardımcı olmak en büyük hedefimiz. Bu daha başlangıç? Daha nice kazanılacak şampiyonluklar var? Mahallemiz ve Üsküdar halkının desteğini bekliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Takım sorumlularından Alisan Demirci, “bu çocuklar bizim geleceğimiz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında ilk katıldığımız ligimizde şampiyon olmak bizi ayrıca gururlandırdı. Hedefimiz başarılı bireyler yetiştirmek” şeklinde konuştu.

 

Takım arkadaşları adına konuşan takım kaptanlarından Osman Tuna YILMAZ “Çok iyi  bir takımız. Her şeyden önce futbolun bir spor olduğunun bilincindeyiz. Kazanmak da var kaybetmek de? Bu amaçla rakiplerimize saygı duyarak tüm maçlarımıza bu bilinçle çıkıyoruz. Kazandığımız şampiyonluğu bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen herkesten önce ailelerimize sonrasında yönetim kurulumuza ve semtimizin tüm halkına armağan ediyoruz?” dedi.

 

Son olarak takım sorumlularından Hakan Orhan “başladığımız ilk ligimiz U-16 Liginde namağlup şampiyon olduk. Daha ilk maçlardan herkesin saygı duyduğu bir takım olarak üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Takımda herkes elinden gelenin fazlasını verdi Hocalarımız titizlikle her sporcu ile bire bir çalıştı.. Bütün hocalarımıza burdan teşekkür ediyorum ve mahalle halkımızı da bundan sonraki katılacağımız mücadelelerde mutlaka stada bekliyoruz?” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Bu haber 282 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER