ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANLIK ADAYLIĞI KULİSLERİ...

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANLIK ADAYLIĞI KULİSLERİ...

Tarih 09 Aralık 2023, 13:10 YazdırBu haberi yazdır

2024 yerel seçimleri öncesi siyasi partilerin kulisleri çok hareketli, Ak Parti CHP ve İYİ parti kulislerinde son son duyumlarım şu şekilde.

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANLIK ADAYLIĞI KULİSLERİ...

2024 yerel seçimleri öncesi siyasi partilerin kulisleri çok hareketli, Ak Parti CHP ve İYİ parti kulislerinde son son duyumlarım şu şekilde.


AK Partide iki dönem Üsküdar Belediye Başkanlığını kazanan ve yapan Hilmi Türkmen her ne kadar İBB başkanlığı adaylığında adı geçse de sonuçta Üsküdar Ak partinin doğal adayı şimdilik. Sürpriz bir isim daha var evvelki dönem başkanlık yapan Mustafa Kara. Ancak bazı yerlerde Belediye Meclis başkanı Esat Kalay ismini de duyuyorum. Üsküdar adayı biraz da İBB adayının belli olmasına bağlı. MHP ise aday çıkarmayacak ve AK parti ile beraber seçimlere katılacak. O yüzden Belediye meclis başvuruları önem taşıyor ve iki partiden de pek çok başvuru var. Geçen yerel seçimde 4 isim MHP den meclise girmişti.


İYİ parti ise genel merkezin tek başımıza seçimlere katılacağız demesine uygun olarak Belediye başkan ve meclis aday adayları kabulünü yapıyor. Başvurular 25 Aralıkta bitecekmiş.


CHP de ise aday adaylığı başvuruları 5 Aralık da bitti. İBB de Ekrem İmamoğlu tartışmasız aday olacak. Üsküdar da ise 10 aday adayı başvurusu var. Onur Cingil Berk Tütüncü Nezih Küçükerden Ali Polat Ali Aral Erdoğan Altan  Ahmet Kılıç   Ayça Betül Mete Semih Kürkçüoğlu  Sinem Dedetaş

İlk dokuz aday Üsküdar İlçe Başkanlığına dosyalarını teslim ettiler 10. Aday ise henüz duyum aşamasında. İl yönetimine Üsküdar için dosya teslim ettiği iddia ediliyor.


İlk dokuz adayın Üsküdar CHP üyesi olduğunu biliyoruz 10.adayın ise bir önermeyle gündeme geldiğini öğrendik.

Aday adayları bir araya gelerek Üsküdar a Üsküdar lı bir aday yakışır konusunda ortak bir görüş etrafında buluşup bunu CHP İstanbul il örgütüne ilettiğini öğrendik. Bakalım aralık ayının onuna geldik nasıl bir aday belirleme yöntemi seçilecek.


Aday adaylarının çoğu ile görüştüm ortak fikirleri olabilirse ön seçim olmadı temayül yoklaması yapılması ve hepsinin sonucu kabul edeceği yönünde bir konsensüsü izledim dinledim. Üsküdar da anket yapılması ve adayın en kötü ihtimal ile böyle belirlenmesi fikirlerini de duydum.


Tahminime göre aralık ayının bitmesi ile tüm partilerde aday adayları belirlenmiş olacak. Ocak 2024 de adaylar partileri adına çalışmalara başlayacak. Bu konuda tereddüt eden daha yarış başlamadan geride kalır. Aday ne kadar erken açıklanırsa o denli rahat çalışma yürütür.


Deva Saadet ve Gelecek partilerinin ne yapacaklarını şimdilik bilmiyorum zamanla onları da izler öğreneceğiz.

 

 

 

Bu haber 230 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER