Ak Parti Üsküdar Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Faruk SERDAR Başvurusunu yaptı...

Ak Parti Üsküdar Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Faruk SERDAR Başvurusunu yaptı...

Tarih 05 Aralık 2023, 18:19 YazdırBu haberi yazdır

Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanlığına 2024 Yerel seçimlerinde Belediye Başkan Aday Adayı olarak başvurusunu yapan Ömer Faruk Serdar gazetemize şu açıklamada bulundu.

Ak Parti Üsküdar Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Faruk SERDAR Başvurusunu yaptı...

 

Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanlığına 2024 Yerel seçimlerinde Belediye Başkan Aday Adayı olarak başvurusunu yapan Ömer Faruk Serdar gazetemize şu açıklamada bulundu.

 

 

Öncelikle ifade etmeliyim ki Üsküdar’la aramızda büyük bir bağ var. Ailecek uzun yıllardır Üsküdarlıyız. Aile büyüklerimiz Üsküdar’da ikamet ediyor. Bizlerin çocukluğu, gençliği Üsküdar’da geçti. Üsküdar bizim yetiştiğimiz, hayatı tanıdığımız, ticari, sosyal ve siyasi mazimizin olduğu bir mekânın ötesinde bir ilçenin ötesinde bizim karakterimizle özdeşleşen bir semboldür. Bizim adaylığımız bir yerde Üsküdar’a vefa olarak da adlandırılabilir.

 

Tabi bizim bir davamız ve siyaset sahnesinde bu davanın temsilcisi bir partimiz var. AK Parti’mizin Üsküdar’a nasıl hizmet ettiğini herkes biliyor. Elhamdülillah bu noktada hiç bir sıkıntı yok. AK Parti kurulduğundan beri Üsküdar’la ve Üsküdarlılarla birliktedir. AK Parti ile Üsküdar’ın arasına kimse giremez. Allah razı olsun gayet başarılı bir başkanımız zaten var.

 

Fakat bir de AK Partinin kurucu değerleri var. O da katılımcı demokrasi zeminini oluşturmaktır. Nasıl ki muhabbet için en az iki insan gerekli ise demokrasinin tesisi için de en az iki insan gereklidir. Dolayısı ile kendisi ile abi kardeş hukukumuz olan Hilmi Türkmen beyefendiye Üsküdar’da asla rakip değil bilakis destekçiyiz.

 

Biz Üsküdar için ne yapabiliriz sorusuna hep beraber cevap arıyoruz. Adaylık sürecimizi de başkanımızla istişare ettik ve kendisine duruşumuzu izah ettik.

 

Biz burada davamıza partimize ve ilçemize nasıl katma değer üretebiliriz onun gayretindeyiz.

 

Belediyemizin güzel hizmetlerini nasıl devam ettirebiliriz bunları değerlendiriyoruz.

 

Şu süre zarfında bunların dışında bir hesabın içinde olmak bize yakışmaz. Biz şu an genel merkezimizin kararını bekliyoruz. Ve açıkça ifade ediyoruz kimseye rakip değiliz. Kim tercih edilirse onunla birlikte partimiz de gayret etmeye devam edeceğiz.

 

Bizim Üsküdar’da geniş bir istişare halkamız var. Dostlarımız arkadaşlarımız büyüklerimiz bizim aday olmamızı söylerken bizim artık bu vazifeye hazır olduğumuzu ifade ettikleri için aday olduk.

 

Elhamdülillah şunun bilincindeyiz, davamızda çok insan var fakat önemli olan irade beyanıdır. Biz partimiz için cesaretten de fedakârlıktan da geri durmayız. Üzerimize düşen vazife şuan adaylıktır. Yarın başka bir vazifedir. Ne vazife verilirse aldığımız teşkilat terbiyesince başımız üstünedir.

 

Saygı ve Hürmet ile..

 

 

 

 

 

Ömer Faruk SERDAR, aslen Sivaslı ve 1980 İstanbul Doğumlu,

 

Liseyi Üsküdar İmam Hatip Lisesinde 28 Şubat dönemine denk gelen bir yılda tamamladı. 2004 yılında İşletme Lisans, 2006 yılı Uluslararası İşletme yüksek lisans (MBA) programından mezun oldu.

 

Profesyonel iş hayatına 2004 yılında başladı. Yüksek lisans tez çalışması ile birlikte, yurt dışında kısa süreliğine İngilizce eğitimi aldı. 2009 yılında Mali Müşavir oldu.

 

2004 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinde değişik kademe ve görevlerde uzmanlık, şeflik, müdürlük ve koordinatör yardımcılığı görevlerinde bulundu.

 

İştirakler daire başkanlığı, mali işler koordinatörlüğü bünyesinde, 28 iştirak şirketinin bütçe, yatırım, ihale ve mali işlerine ilişkin meseleleri ile ilgili iştigal etti.

 

İBB, İştirakler daire başkanlığı bünyesinde, Başkan Yılmaz ŞENER başkanlığında birçok yatırımın analizi ve uygulamasında birlikte yer aldı. Mali İşler Koordinatörü Sn. Ahmet AK ve Enerji Bakanımız Sn. Fatih DÖNMEZ beylerin yanında koordinatör yardımcılığı görevinde bulunarak, birçok konuda kendilerinden tecrübe edindi.

 

İDO özelleştirmesi ve İstanbul Otobüs A.Ş. kuruluşunda etkin görev aldı.

 

2007-2010 yılları arasında dünyada yaşanan ekonomik kriz neticesinde, İBB bünyesinde birçok projenin yürütülmesi ve mali kriz yönetimi hususunda tecrübe edindi. Şirket finansal iç ve dış kaynakların verimliliği çalışmalarında üst düzey yönetici olarak aktif rol aldı.

 

2010 yılı ikinci yarısında, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından projelendirilen ve İstanbul’da bir ilk olan ERGUVAN otobüslerinin toplu taşımada hizmete başlatılması yatırım projesinde, kurucu proje yöneticisi, şirket yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

 

İBB 2009 yılı başkanlık seçimlerinde, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığında Bilgi ve Kaynak oluşturma SKM başkanlığı yaptı.

 

2015 yılı itibari ile özel sektörde görev yaparak sırası ile finans direktörlüğü ve genel müdürlük görevlerinde bulunarak başarılı işlere imza attı.

 

Diğer taraftan konkordato riski ile karşı karşıya kalan bir çok firmaya finansal danışmanlık hizmeti verdi.

 

Mevcutta kendi grup şirketlerine ait yatırımları ile ilgilenmekte, E-ticaret, Turizm İşletmesi yatırımları bulunmaktadır.

Bununla birlikte SPK ya bağlı portföy şirketleri, yatırım fonları ve çok uluslu şirketlerin yatırımlarında fizibilite ön analiz ve sonuç işlemleri alanında danışmanlık hizmeti vermektedir.

 

Ak Parti Kuruluş öncesi, Refah Partisi, Saadet Partisi İstanbul ve genel merkez gençlik kollarında görev almış Milli görüş geleneğinden yetişmiştir.

 

Ak Parti Üsküdar seçim çalışmalarında aktif rol alarak, YediHilal YK Üyesi, Cihannüma Üsküdar Başkanı, Sadakataşı ve İHH gönüllüsü, Eskimeyen Dostlar, Kadim Dostlar üyesidir.

 

Ömer Faruk SERDAR 2005 yılında evlendi ve iki erkek, bir kız çocuk babasıdır. Erkek çocuğu Üsküdar İmam Hatip Lisesinde okumaktadır.

Saygılarımla..

 

Bu haber 3525 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER