AV. ONUR CİNGİL “MERHABA ÜSKÜDAR BAŞLIYORUZ” DEDİ...

AV. ONUR CİNGİL “MERHABA ÜSKÜDAR BAŞLIYORUZ” DEDİ...

Tarih 04 Aralık 2023, 12:57 YazdırBu haberi yazdır

Avukat Onur Cingil 3.Aralık Pazar günü Altunizade’de bulunan bir otelde CHP Üsküdar ın Belediye Başkan aday adayı olarak STK temsilcileri partililer ve katılımcıların huzurunda Merhaba Üsküdar Başlıyoruz diyerek adaylık ve seçim sürecini başlattı.

AV. ONUR CİNGİL “MERHABA ÜSKÜDAR BAŞLIYORUZ” DEDİ...


Avukat Onur Cingil 3.Aralık Pazar günü Altunizade’de bulunan bir otelde CHP Üsküdar ın Belediye Başkan aday adayı olarak STK temsilcileri partililer ve katılımcıların huzurunda Merhaba Üsküdar Başlıyoruz diyerek adaylık ve seçim sürecini başlattı.


Geçmiş yıllarda Validebağ Kandilli Yavuztürk Kirazlıtepe mahallelerinde çevre dönüşüm ve kent sorunları konularında yaptığı girişimlerinin slayt gösterileri sonrası Onur Cingil in sunucu tarafından tanıtımı yapıldı.

Ardından mikrofona geçen Belediye Başkan aday adayı Onur Cingil Üsküdar la ilgili yapacaklarını ve projelerini tanıtmaya başladı.


Şu sözlere yer verdi “Üsküdar tüm ülkeye örnek olacak “Muhteşem dönüşüm olacak” rant için değil halk için dönüşüm yapacağız. Amacımız bedelsiz dönüşüm olacak bunun mümkün olmadığı noktalarda yarı yarıya formülleri ile yerinde dönüşümü gerçekleştireceğiz. Yeter ki avanta peşinde bir yönetim olmasın.


Akşam saat 20.00 de 21.00 ışıklar kapanmayacak, gençler akşam Beşiktaş’a Kadıköy’e gitmek zorunda kalmayacak. Bu ilçenin öğrencisi çok yurdu yok 5 yılda söz veriyorum 2 yurt ve kreşler yapacağız.


Validebağ Korusu koru olarak yeşil alanlar yeşil alan olarak kalacak parklar satılmayacak. Beş yıl sonra Üsküdar en yeşil ilçe olacak. Deprem toplanma alanları satılmayacak. Bu model Üsküdar Modeli olacak halkla beraber STK larla beraber bu işleri yapacağız.


Üsküdar’ın her mahallenin sorunları biliyorum ciddi bir ekiple projelerimizi hazılıyoruz. Bu halkayı sizlerle beraber genişleteceğiz.


Üsküdar’ın makus tarihini beraber yeneceğiz. Aydınlık yarınları beraber kuracağız.” Dedi.


Av. Onur Cingil yüzlerce kişinin katıldığı aday adaylığı açıklamasında AKP’nin Üsküdar’daki en büyük korkusunun, kendisinin Belediye Başkan adaylığı olduğunu şu sözlerle ifade etti; ”Bitmiştir. Bu seçim kazanılmıştır. Nereden mi biliyorum. Biz bu toplantıyı Üsküdar Belediyesi Tesisi Bağlarbaşı Kültür Merkezinde yapmak istedik. Önce dediler ki, kimin için istiyorsunuz. Bu arada belli değil kültür merkezinin takvimi bakalım edelim Tabi anladılar ki Onur Cingil adaylık açıklaması yapacak, bir anda doldu kültür merkezi. Yani ben kazanacağımı Hilmi Türkmen ve şürekasının bu yaptıklarından, korkularından ve korkaklıklarından. Bunların sadece 119 günü kaldı.



SAYIŞTAY RAPORLARI ORTADA, PEŞKEŞ SON BULACAK


Cingil konuşmasında Sayıştay raporlarına geniş bir yer ayırdı ve Üsküdar Belediyesi hakkındaki iddialara dikkat çekti. Sayıştay Raporundaki harcamaların kabul edilemez olduğunu ifade eden Cingil; “Belediye önünde her gün eyleme gerek kalmayacak. Çökme, Peşkeş, tüyü bitmemiş yetimin hakkını imtiyazlı bir gruba verme dönemi bitti.” dedi.



SİYAH CAMLI ARABALARLA GEZEN BİR BELEDİYE BAŞKANI OLMAYACAĞIM


Aday adaylığı açıklamasında vaatlerini de sıralayan Cingil; kendisinin Belediye Başkanlığında Üsküdar’da halk yararına bir kentsel dönüşümün başlatılacağını, deprem toplanma alanlarının ranta açılmasına son vereceklerini, Üsküdar’ın bir kültür ve turizm merkezi haline getirileceğini ve şeffaf bir yönetim ile sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yeni bir belediyecilik anlayışı ortaya koyacaklarını ifade etti. Cingil’in en büyük vaadi ise kentsel dönüşümde bila bedel konut imkanı sağlayan ‘Dönüşüm Muhteşem Olacak’ projesi. Bununla birlikte adaylık açıklamasında bahsedilen Üsküdar Market, Yurt ve Kreş Projeleri, Yeraltı Otoparkları, Dijital Kütüphane, Üsküdar Konservatuarı ve Tecrübe Enstitüsü gibi projelerde partililer arasında heyecan yarattı.


Hilmi Türkmen’in koruma anlayışına da tepki gösteren Cingil; “siyah camlı arabalarla, zabıta ordusuyla gezmeyecek, her mekanda kendime bir masa ayırtmayacağım” dedi.


Bugün aday adaylığı açıklamasını yapan Av. Onur Cingil, özellikle Üsküdar’da bulunan Validebağ korusu gibi alanları korumak için yaptığı çalışmalar ve kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle mağdur olan yurttaşların Avukatlığını üstlenmesi nedeniyle tanınan bir isim. Cingil, CHP örgütündeki gücü ve toplumsal tanınırlığı ile en güçlü aday adaylarından biri olarak değerlendiriliyor.

 

30 YILLIK HASRETE SON VERECEĞİZ, BU SEÇİM ARTIK BİTMİŞTİR!

BEN HAZIRIM. YILLARDIR BU SINAVA ÇALIŞIYORUM




Böylece aday adaylığı konusunda Üsküdar da ilk adımı Av Onur Cingil atmış oldu biz Çengelköy Gazetesi olarak tüm aday adayları ve zaman içinde oluşacak aday çalışmalarından değerli okuyucularımızı haberdar etmeye çalışacağız.

 

www.cengelkoygazetesi.com

#onur cingil  #üsküdar chp belediye başkan aday #chp Üsküdar aday 

Bu haber 288 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER