
Çengelköy Lisesinden değerli bir proje
Çengelköy mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğretmenleri kaynaştırma eğitimi konusunda bir proje yürütüyorlar.
Çengelköy Lisesinden değerli bir proje
Çengelköy mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğretmenleri kaynaştırma eğitimi konusunda bir proje yürütüyorlar. Okul Müdürü Şükrü Ayhan ve öğretmen arkadaşları ile bir araya gelerek proje hakkında bildi aldık.
Aralık ayında başlayan kaynaştırma eğitimi projesi özet olarak ; özel eğitime muhtaç gençler ile diğer gençlerin beraber sürdürdükleri eğitim aşamasında uygulayıcıların bu konudaki yeterliliklerinin sağlanması farklı tanılara sahip özel eğitime muhtaç bu öğrencilerin gereksinimlerini göz önünde bulundurarak onların eğitimden maksimum düzeyde yararlanmalarına olanak sağlamaktır.
Yurt dışından proje ortağı olarak İsveç tespit edilmiş bu konuda ki etkileşim bu iki ülke arasında gerçekleşecek. Değerli öğretmenlerimizden aldığımız bilgileri aşağıda dikkatinize sunuyoruz.
| PROJE SAHİBİ | ÇENGELKÖY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ |
Ulusal Ajans başkanlığınca yürütülen Erasmus +Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği -Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti kapsamında 2015 yılı teklif döneminde sunmuş olduğumuz
“KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ SÜRECİNDE UYGULAYICILARIN DEĞİŞEN ROLÜ ” isimli projemiz Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı IPA IV İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı Fonundan desteklenmeye hak kazanmıştır.
56680 EURO bütçeye sahip 2015-1-TR01-KA101-020441 numaralı projemiz 31/12/2015 tarihinde başlayacak 31/12/2016 tarihinde sona erecektir.
| PROJENİN HEDEFİ | Eğitim personelinin yetiştirilmesi, kaynaştırma sürecinin profesyonellerce ve doğal ortamında yapılması |
| PROJE İŞTİRAKÇİLERİMİZ | Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Üsküdar RAM, Üsküdar Belediyesi, Üsküdar Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanlığı |
PROJENİN GEREKÇESİ
Okulumuzda farklı tanılara sahip 34 adet BEP’li öğrenci bulunmaktadır. Bunlar arasında bedensel yetersizlik, özel öğrenme güçlüğü, mental retardasyon,işitme problemi,asperger sendromu,görme yetersizliği,dil konuşma bozukluğu ve dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu gibi tanılar yer almaktadır. Tanıların bu kadar farklılık göstermesi beraberinde farklı ihtiyaçları da doğurmaktadır. Ancak var olan durum özel eğitime muhtaç bu öğrencilerin farklı ihtiyaçlarının göz ardı edilmesine neden olmaktadır. Özellikle ortaöğretim düzeyinde bu problem belirgin bir hale gelmiştir.
Projemiz doğrultusunda uygulayıcıların bu konudaki yeterliliklerinin sağlanması farklı tanılara sahip özel eğitime muhtaç bu öğrencilerin gereksinimlerini göz önünde bulundurarak onların eğitimden maksimum düzeyde yararlanmalarına olanak sağlayacaktır.
Çengelköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, proje ekibi tarafından Ulusal Ajans başkanlığınca yürütülen Erasmus + Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti kapsamında 2015 yılı teklif döneminde hazırlananan
“KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ SÜRECİNDE UYGULAYICILARIN DEĞİŞEN ROLÜ ” isimli proje başarılı bulunmuştur.
Proje ekibi ve katılımcıların olduğu 15 kişilik proje grubu bu projenin çalışmalarını yürütecektir. Bu amaçla proje grubu , ilk çalışmalarını ‘hareketlilik kapsamında’ eğitim almak ve inceleme yapmak amacıyla İsveç,Stockholm’e gidecektir.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Üsküdar Belediyesi tarafından Ramazan ayına ilişkin hazırlıklar kapsamında iftar alanları kurulurken, Ramazan kolileri dağıtılmaya başlandı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE DESTEK

Sosyal Belediyecilik anlayışı adına Üsküdar Belediyesi, eğitim alanında yaptığı projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor.
AK Parti Üsküdar Teşkilatı Bahçelievler Çalışmaları

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve beraberindeki 6 ayrı ekip, geniş kapsamlı mahalle taramaları çerçevesinde Bahçelievler Mahallesi’nde saha çalışması gerçekleştirdi.
ÜSKÜDAR’DA SEVGİ PAZARI 2. KEZ KURULUYOR

Üsküdar Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sevginin iyileştirici gücünü Sevgi Pazarı ile Üsküdar’a taşıyor.
KAYMAKAM ADEM YAZICI BAHÇELİEVLERDEYDİ

Üsküdar kaymakamı Adem Yazıcı sorumlu müdürleri ile beraber Bahçelievler mahallesi muhtarı Zekiye Hoca
ÜSKÜDAR ÇOCUK KÖYÜ YENİLENDİ VE ŞENLİKLERLE AÇILDI

Başkan Sinem Dedetaş: Çocuk Köyü’ndeki, 1200 metrekare büyüklüğünde çocuk oyun alanları ve yaklaşık 11 bin metrekarelik yeşil alanda iyileştirmeler yaptık.
ATA 2 ZÜBEYDE HANIM DURAĞININ YERİ DEĞİŞMELİ

Ata 2 site yönetimi ve mahalle muhtarımız Zekiye Hoca nın gündeme getirmesine rağmen ATA 2 Zübeyde Hanım durağı yıllar içinde ATA 2 den uzaklaştıkça uzaklaştı
KIZKULESİ ART GALLERY ÜSKÜDAR DA AÇILDI

Üsküdar merkezde Hakimiyeti Milliye Caddesinde bulunan Kançal iş merkezinin birinci katında 10 Ocak günü Kızkulesi Art Galeri açıldı.
Kamuda Dijital Tebligat dönemi Her vatandaşa zorunlu adres geliyor

Bu öneri yasalaştığında zarflara evlere ve muhtarlıklara gelen tebligatlar tarihe karışacak, her tebligat e posta ile ve mesajla gelecek. Çok geç kalmış bir yasa bu umarız hızla gerçekleşir.
GERÇEK EMEKLİ SAYISI 12.239.971 KİŞİ

Özgür Erdursun, 17 milyon olarak ifade edilen emekli sayısının aslında gerçeği yansıtmadığını belirterek gerçek rakamları açıkladı.





