
Çengelköy de 6 Ocak TEOFANİ Yortusu yapıldı
Çengelköy Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Vasil Kiropulos ve yönetici arkadaşları 6 Ocak sabahı ayin için Kilise papazı ile tüm hazırlıkları yapmışlardı.
Çengelköy de 6 Ocak TEOFANİ Yortusu yapıldı
Çengelköy Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Vasil Kiropulos ve yönetici arkadaşları 6 Ocak sabahı ayin için Kilise papazı ile tüm hazırlıkları yapmışlardı.
Hz. İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümüÇengelköy’de bulunan Rum Ortadoks Aya Yorgi Kilisesi’nde yapılan ayinin ardından denizden haç çıkarma töreniyle kutlandı. Haç çıkarma sırasında Metropolit Athanasios Papas’ın denize haçı iki kez atar gibi yapması eğlenceli anlar yaşanmasına neden oldu.
Hristiyan inancına göre 6 Ocak olan Hazreti İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü Üsküdar Çengelköy’de düzenlenen ayinle kutlandı. Metropolit Athanasios Papas’ın Çengelköy’de bulunan Rum Ortadoks Aya Yorgi Kilisesi’nde yönettiği ayinin ardından kiliseden çıkan kortej, dualar ederek Çengelköy İskelesi’ne geldi.
Metropolit Athanasios, haçı iskeleden atacağı sırada eğlenceli anlar yaşadı. Teknede haçı çıkarmak için bekleyen gençleri yanıltmaya çalışan Metropolit Athanasios, iki kez haçı denize atar gibi yaptı. Yaşanan eğlenceli anların ardından Metropolit’in haçı denize atmasıyla 5 genç bir tekneden buz gibi denize atladı. Kıyasıya yarışta George Gökmen, denizden çıkardığı haçı öperek Metropolit’e sundu. Metropolit Athanasios Papas da, Gökmen’e altın haç kolye hediye etti.
Metropolit Athanasios Papas, törenin sonunda Türkçe iyi dileklerde bulunarak "Denizlerimizde balık bol olsun" dedi.
Bilgi ;
Teofani (Grekçe’de “görünmek” “zuhur etmek” anlamına gelen “Theophania” sözcüğünden türemiştir), Ortodoks Kilisesi’nin başlıca yortularından biri olup 6 Ocak’ta kutlanmaktadır. Bu yortuda Rab Mesih’in vaftizi aracılığıyla Kutsal Üçleme'nin kendini dünyaya gösterip ilan etmesi hatırlanmaktadır.
MESİH’İN VAFTİZ EDİLİŞİ
Teofani yortusuyla Mesih’in öncü peygamber Yuhanna tarafından Ürdün Nehri’nde vaftiz edilişi ve peygamberlik görevine başlaması anılır. Teofani, 25 Aralık’ta başlayıp 6 Ocak’ta sona eren Noel döneminin doruk noktasıdır. Mesih’in vaftizinin mistik anılmasına paralel olarak, bu gün Suların Kutsanması töreni yapılır ve kutsanan sular inanlıların evlerinin papaz tarafından takdis edilmesinde kullanılır.
SANATÇI EMİR CAN İĞREK, ÜSKÜDAR TEBESSÜM KAHVESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Türk müziğinin sevilen isimlerinden Emir Can İğrek, Üsküdar Belediyesi tarafından işletilen Tebessüm Kahvesi’nde çalışan Down Sendromlu gençlerle bir araya geldi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE ABDAL MUSA CEMİ YAPILDI

21 aralık Pazar günü mahallelerimizde bulunan canlar Abdal Musa cemi için bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI GERÇEKLERİ BİLMEYE HAKKINIZ VAR

CHP ÜSKÜDAR İlçe Başkanı Berk Tütüncü ve Üsküdar ilçe yöneticileri Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları hakkında iddianamede kanıt yerine ne var adlı basın açıklamasını 22.Aralık öğlen saat 12.00 de Üsküdar İskele meydanında basın ve halka okudu.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYONLUK PEŞİNDE

Geçen yıl A Takım düzeyinde 2.Amatör ligde rekor puan ve namağlup şampiyon olan Küçüksu Rasathane Spor, bu sezon 1.Amatör ligde de şampiyonluk hesapları yapıyor.
BURHAN MAKIROĞLU MİSİAD ÜSKÜDAR ŞUBE BAŞKANI OLDU

Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) Genel Başkanı Feridun Öncel, Üsküdar MİSİAD Şubesi’ni ziyaret etti.
MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU HIZLA YAPILIYOR

İstanbul sismik risklerin azaltılması ve acil durum hazırlık projelerinden bir tanesi olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu yapımı mahalle muhtarımız Hilmi Somuncu’nun da gayretleri ile hızla sürüyor.
YAVUZTÜRK MAHALLESİNDE SAR İSTANBUL TEMSİLCİLİĞİ HİZMETE BAŞLADI

Geçen ay Yavuztürk Mahallesi’nde bulunan sitelere gazete dağıtımı yaparken Yeşilyamaç Sitesi dükkanlar sırasında SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği
ÜSKÜDAR BELEDİYESi’NİN EMEKLİLERE PAZAR ALIŞVERİŞİ DESTEĞİ YENİDEN BAŞLIYOR

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve göreve gelmesiyle hayata geçirilen “Emeklilere Pazar Alışverişi Desteği” uygulaması bu yıl da devam ediyor.
Emeklilerin toplam yüzde 70'i 18 bin liranın altında bir gelirle yaşiyor

Maaş tablosunda büyük uçurum: Emeklilerin yüzde 40'ı 17 bin liranın altında yaşam savaşı veriyor. aylik baglama oranlari cok dustu sonuc bu
MEDİVİA SAĞLIK GRUBU MUHTARLARLA BULUŞTU

Yıllardır muhtarlar gününde muhtarları ağırlayan MEDİVİA sağlık grubu ekim ayında Üsküdar’ın muhtarlarını ağırladı.




