
Çengelköy de 6 Ocak TEOFANİ Yortusu yapıldı
Çengelköy Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Vasil Kiropulos ve yönetici arkadaşları 6 Ocak sabahı ayin için Kilise papazı ile tüm hazırlıkları yapmışlardı.
Çengelköy de 6 Ocak TEOFANİ Yortusu yapıldı
Çengelköy Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Vasil Kiropulos ve yönetici arkadaşları 6 Ocak sabahı ayin için Kilise papazı ile tüm hazırlıkları yapmışlardı.
Hz. İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümüÇengelköy’de bulunan Rum Ortadoks Aya Yorgi Kilisesi’nde yapılan ayinin ardından denizden haç çıkarma töreniyle kutlandı. Haç çıkarma sırasında Metropolit Athanasios Papas’ın denize haçı iki kez atar gibi yapması eğlenceli anlar yaşanmasına neden oldu.
Hristiyan inancına göre 6 Ocak olan Hazreti İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü Üsküdar Çengelköy’de düzenlenen ayinle kutlandı. Metropolit Athanasios Papas’ın Çengelköy’de bulunan Rum Ortadoks Aya Yorgi Kilisesi’nde yönettiği ayinin ardından kiliseden çıkan kortej, dualar ederek Çengelköy İskelesi’ne geldi.
Metropolit Athanasios, haçı iskeleden atacağı sırada eğlenceli anlar yaşadı. Teknede haçı çıkarmak için bekleyen gençleri yanıltmaya çalışan Metropolit Athanasios, iki kez haçı denize atar gibi yaptı. Yaşanan eğlenceli anların ardından Metropolit’in haçı denize atmasıyla 5 genç bir tekneden buz gibi denize atladı. Kıyasıya yarışta George Gökmen, denizden çıkardığı haçı öperek Metropolit’e sundu. Metropolit Athanasios Papas da, Gökmen’e altın haç kolye hediye etti.
Metropolit Athanasios Papas, törenin sonunda Türkçe iyi dileklerde bulunarak "Denizlerimizde balık bol olsun" dedi.
Bilgi ;
Teofani (Grekçe’de “görünmek” “zuhur etmek” anlamına gelen “Theophania” sözcüğünden türemiştir), Ortodoks Kilisesi’nin başlıca yortularından biri olup 6 Ocak’ta kutlanmaktadır. Bu yortuda Rab Mesih’in vaftizi aracılığıyla Kutsal Üçleme'nin kendini dünyaya gösterip ilan etmesi hatırlanmaktadır.
MESİH’İN VAFTİZ EDİLİŞİ
Teofani yortusuyla Mesih’in öncü peygamber Yuhanna tarafından Ürdün Nehri’nde vaftiz edilişi ve peygamberlik görevine başlaması anılır. Teofani, 25 Aralık’ta başlayıp 6 Ocak’ta sona eren Noel döneminin doruk noktasıdır. Mesih’in vaftizinin mistik anılmasına paralel olarak, bu gün Suların Kutsanması töreni yapılır ve kutsanan sular inanlıların evlerinin papaz tarafından takdis edilmesinde kullanılır.
Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş'tan operasyona ilişkin açıklama: Hiçbir hizmet cezasız kalmıyor

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik usulsüzlük ve rüşvet iddialarına ilişkin düzenlenen operasyona ilişkin Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, göreve geldikten sonra imar ve yapı ruhsatı işlemleri kapsamında herhangi bir bağış ya da katkı talebinin kesin olarak yasaklandığını söyledi.
Üsküdar Belediyesi'ne operasyon! 20 kişi gözaltına alındı

Üsküdar Belediyesi'ne operasyon yapıldı. İstanbul ve Yalova olmak üzere 30 farklı adreste eş zamanlı yapılan aramalarda belediye başkan yardımcısı dahil 20 kişi gözaltına alındı.
ATIKSIZ ÜSKÜDAR, ATIKSIZ MUTFAK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Üsküdar Belediyesi, 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü kapsamında gıda israfına dikkat çekmek ve
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN KEMİK İLİĞİ KANSERİNE DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK

1-31 Mart Kemik İliği Kanseri (Multiple Miyelom) Farkındalık Ayı kapsamında, Kanser Savaşçıları Derneği ile International Myeloma Foundation iş birliğinde düzenlenen farkındalık etkinliği, Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirildi.
İMAR KONUSUNDA SON DEĞİŞİKLİKLER

Üsküdar imar Kültür derneği kentsel dönüşümle ilgili Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde 28 Mart cumartesi günü bir panel düzenledi.
KURTULUŞUMUZ YENİLENEBİLİR ENERJİDE

Yenilenebilir enerjide tarihi zirve: Güneş ve rüzgar yükselişte
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Hüseyin Çakmak’tan Yerli ve Milli Tiyatro Vurgusu

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Hüseyin Çakmak, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerli ve milli tiyatronun önemine dikkat çekti.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYON

Son 3 sezondur semtimizin parlayan yıldızı olan, semtimiz halkının kurduğu Küçüksu Rasathane Spor Kulübü çok büyük bir başarıya daha imza atarak İstanbul Süper Amatör ligine yükseldi.
DÖNÜŞÜM KUTUSUNA ÇÖP ATMAYALIM

Bölgemizde 30 dan fazla site var bunların en büyüğü benim de yaşadığım ATA 2 sitesi sitemizde yaşam başladığından beri çöp konteynerleri var.
AK PARTİ ÜSKÜDAR STK LARLA İFTAR BULUŞMASI YAPILDI

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen geniş katılımlı iftar programı, ilçedeki siyasi parti temsilcilerini, STK’ları ve kanaat önderlerini aynı sofrada buluşturdu.





