
ÜSKÜDAR’DA GELECEĞİN ŞAMPİYONLARI SEÇİLDİ
Üsküdar Belediyesi’nin ‘Toplumda Sporu Tabana Yayma ve Geliştirme Projesi' kapsamında düzenlediği ‘Üsküdar En’lerini Arıyor’ isimli eğlenceli atletizm ligi yarışma finali 445 öğrencinin kıyasıya verdiklerini mücadeleyle birlikte tamamlandı.
ÜSKÜDAR’DA GELECEĞİN ŞAMPİYONLARI SEÇİLDİ
Üsküdar Belediyesi’nin ‘Toplumda Sporu Tabana Yayma ve Geliştirme Projesi' kapsamında düzenlediği ‘Üsküdar En’lerini Arıyor’ isimli eğlenceli atletizm ligi yarışma finali 445 öğrencinin kıyasıya verdiklerini mücadeleyle birlikte tamamlandı. Etkinliğe katılanlar madalya ile ödüllendirilirken derece elde eden öğrenciler Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü’nün alt yapısındaki çeşitli branşlarda kendilerini geliştirme şansı yakalamış oldular.
67 BİN ÖĞRENCİ TARAMADAN GEÇTİ
Üsküdar'daki 64 ilköğretim okulunda okuyan yaklaşık 67 bin öğrenci arasından belirlenen 445 öğrenci, en iyi olabilmek için müsabakalarda yarıştı. Final yarışlarında 150 En iyi minik sporcu belirlendi. Çamlıca Spor Okulu’nda gerçekleşen yarışlara Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, minik sporcular ve velileri katıldı. Durarak uzun atlama, 30 metre sürat koşusu, sağlık topu ile atış (3 kg, 4 kg ve göğüs pası), dikey sıçrama ve 6x bayrak yarışı kategorilerinde yarışan öğrencilere madalyaları Başkan Türkmen tarafından verildi.
MİNİK SPORCULARDAN BAŞKAN TÜRKMEN’E BÜYÜK İLGİ
Final müsabakalarını izlemek için Çamlıca Spor Okulu Salonu’na gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, minik sporcuların coşkulu alkışlarıyla karşılandı. Başkan Türkmen kendisine büyük ilgi gösteren sporcularla bir süre sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.
Başkan Türkmen konuşmasını yapmak için çıktığı kürsüden Üsküdar olarak başarıdan başarıya koştuklarını belirtip, “Adeta madalyaları topluyoruz. Daha Şubat ayı başında Büyük Bayanlar Atletizm Kros Takımımız Avrupa Şampiyonu oldu. Hemen ardından Genç Bayanlar Hentbol Takımımız Türkiye Şampiyonu oldu. Tekvandoda, karatede, judoda şampiyonluklar elde ettik. Bu minik sporcularımızla birlikte Türkiye’de bir ilk olan Üsküdar En’lerini Arıyor yarışmalarında finalleri yapıyor” diye konuştu.
Başkan Türkmen, Üsküdarlı çocuklarımızın, gençlerimizin sporun bir branşıyla mutlak ilgilenmelerini istediklerine vurgu yaparak “Sporu mutlaka ama mutlaka temele yaymak istiyoruz. Gençlerimizi sporla buluşturarak iyi insanlarla, iyi bir çevreyle buluşturmak istiyoruz. Spor yapan bu pırıl pırıl gençlerimiz hem derslerinde çok başarılı olacaklar hem de yarın çok sağlam, çok kişilikli, çok karakterli gençler olarak memleketimizi kendilerine emanet edeceğiz. Çocukları bu yaşta sporun herhangi bir branşı ile meşgul edebilirsek, ilgi ve alakalarını artırabilirsek çok iyi bir başarı gelecek demektir” diye konuştu.
"KÜÇÜK YAŞTA SPORA YÖNELEN ÖĞRENCİLER BAŞARI GETİRECEKTİR"
Üsküdar Belediyesi olarak sporu son derece önemsediklerini belirten Başkan Hilmi Türkmen, “Üsküdar Belediyesi olarak spor ve sporu tabana yayma amacıyla yaptığımız çalışmaların en güzellerinden birisini bugün burada yaşıyoruz. Üsküdar enlerini arıyor derken en hızlı koşan, en hızlı atlayan, en ağır kaldıran en iyi voleybol ve basketbol oynayan, hentbol oynayan çocuklar arasında yaptığımız bir müsabaka bu” ifadelerini kullandı.
Çocukların sevincini paylaşmaktan dolayı mutlu olduğunu sözlerine ekleyen Türkmen, “Üsküdar’da bulunan okulların tamamındaki özellikle 4, 5, 7’inci sınıf öğrencileri arasından bu da 67 bin öğrenci yapıyor. Bunlar arasından yaptığımız müsabakaların bugün finalindeyiz. 67 bin den 445’e kadar indi. Bugünde şampiyonlarımızı belirledik. Gerçekten de çocuklarımızın bu sporla ilgili heyecanları, mutlulukları, neşeleri, bu gözlerindeki parıltılar bizi çok mutlu ediyor. Çocukları bu yaşta sporun herhangi bir branşı ile meşgul edebilirsek, ilgi ve alakalarını artırabilirsek çok iyi bir başarı gelecek demektir” şeklinde konuştu.
Beşinci sınıf öğrencisi olan Mert Akdoğan isimli öğrenci, daha öncede yarışmalara katıldığını ancak çeyrek finalden döndüğünü belirtti. Akdoğan “Bu yarışmada da birinci oldum. Koşu, atlama, uzun atlama alanlarında yarıştım. İlerleyen zamandaki hedefim futbolcu olmak” diye konuştu.
445 öğrenci arasından kazanan 150 öğrenci, yetenekleri doğrultusunda Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü alt yapısında eğitim almak üzere gerekli branşlara yerleştirilecek.
SANATÇI EMİR CAN İĞREK, ÜSKÜDAR TEBESSÜM KAHVESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Türk müziğinin sevilen isimlerinden Emir Can İğrek, Üsküdar Belediyesi tarafından işletilen Tebessüm Kahvesi’nde çalışan Down Sendromlu gençlerle bir araya geldi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE ABDAL MUSA CEMİ YAPILDI

21 aralık Pazar günü mahallelerimizde bulunan canlar Abdal Musa cemi için bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI GERÇEKLERİ BİLMEYE HAKKINIZ VAR

CHP ÜSKÜDAR İlçe Başkanı Berk Tütüncü ve Üsküdar ilçe yöneticileri Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları hakkında iddianamede kanıt yerine ne var adlı basın açıklamasını 22.Aralık öğlen saat 12.00 de Üsküdar İskele meydanında basın ve halka okudu.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYONLUK PEŞİNDE

Geçen yıl A Takım düzeyinde 2.Amatör ligde rekor puan ve namağlup şampiyon olan Küçüksu Rasathane Spor, bu sezon 1.Amatör ligde de şampiyonluk hesapları yapıyor.
BURHAN MAKIROĞLU MİSİAD ÜSKÜDAR ŞUBE BAŞKANI OLDU

Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) Genel Başkanı Feridun Öncel, Üsküdar MİSİAD Şubesi’ni ziyaret etti.
MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU HIZLA YAPILIYOR

İstanbul sismik risklerin azaltılması ve acil durum hazırlık projelerinden bir tanesi olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu yapımı mahalle muhtarımız Hilmi Somuncu’nun da gayretleri ile hızla sürüyor.
YAVUZTÜRK MAHALLESİNDE SAR İSTANBUL TEMSİLCİLİĞİ HİZMETE BAŞLADI

Geçen ay Yavuztürk Mahallesi’nde bulunan sitelere gazete dağıtımı yaparken Yeşilyamaç Sitesi dükkanlar sırasında SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği
ÜSKÜDAR BELEDİYESi’NİN EMEKLİLERE PAZAR ALIŞVERİŞİ DESTEĞİ YENİDEN BAŞLIYOR

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve göreve gelmesiyle hayata geçirilen “Emeklilere Pazar Alışverişi Desteği” uygulaması bu yıl da devam ediyor.
Emeklilerin toplam yüzde 70'i 18 bin liranın altında bir gelirle yaşiyor

Maaş tablosunda büyük uçurum: Emeklilerin yüzde 40'ı 17 bin liranın altında yaşam savaşı veriyor. aylik baglama oranlari cok dustu sonuc bu
MEDİVİA SAĞLIK GRUBU MUHTARLARLA BULUŞTU

Yıllardır muhtarlar gününde muhtarları ağırlayan MEDİVİA sağlık grubu ekim ayında Üsküdar’ın muhtarlarını ağırladı.




