
Ata 2 sakinleri İlkokul istiyor
Geçen yıl Ata 2 nin tapulu arazisinden genel kurul kararı ile terk ettiği alanda yapılan okul inşaatı bitti bahçe düzenlemesi işleri başladı.
Ata 2 Sitesi sakinleri İlkokul istiyor
Geçen yıl Ata 2 nin tapulu arazisinden genel kurul kararı ile terk ettiği alanda yapılan okul inşaatı bitti bahçe düzenlemesi işleri başladı.
Yıllardır çevre mahallelerimizde özlemle beklenen okul inşaatı ile beraber okullarımızın tekli eğitime geçmesi artık hayal değil. Zira bölgemizde ki tüm okullar sınıf mevcutlarını 30 lu sayılara getirseler de hemen hepsi ikli eğitim yapıyorlar. Ata 2 nin terk ettiği alana İl özel idaresinin yaptığı okulla beraber okulların hepsinin kalitesinin artması sağlanacak.
Ancak İstanbul ve Üsküdar Milli Eğitim yetkilileri yeni yapılan bu okulu İmam Hatip okulu olarak değerlendirmeyi düşünürken bölge sakinleri buranın İlkokul yapılması için imza kampanyaları yapılmaya başlandı.
Yavuztürk ve çevre bölgeden 2500 imza İmam Hatip Okulu yapılması için imza toplanması üzerine Ata 2 Doktorlar sitesi ve mahalleden önce 3600 imza toplanıp Üsküdar İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne teslim edildi. Ardından yapılan okulun İlkokul olarak değerlendirilmesini isteyenler ayrıca imzalar toplayıp İlçeye bırakıyorlar. Vatandaşlar basın açıklamasında İmam Hatip okulu bölgeye ille de gerekli ise bizler karşı değiliz. Küçüksu da Yeni yapılan 82 derslikli İmam Lisesinin bir bölümüne ya da İ.Hakkı Konyalı gibi bir okulun Ortaokul olarak değerlendirilebileceğini belirttiler.
Ata 2 Kooperatif yönetimi de okul yapılması amaçlı terk edilen alana yapılan okulun İlkokul yapılması için Milli eğitime yazı ile başvurmuştu. Umarız bölgemize özellikle Yavuztürk mahallesine yapılması düşünülen okullar da arsa sorunları çözülerek bir an evvel yapılır. Ve bu tip anlaşmazlıkların da önüne kökten geçilmiş olunur.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE DESTEK

Sosyal Belediyecilik anlayışı adına Üsküdar Belediyesi, eğitim alanında yaptığı projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor.
AK Parti Üsküdar Teşkilatı Bahçelievler Çalışmaları

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve beraberindeki 6 ayrı ekip, geniş kapsamlı mahalle taramaları çerçevesinde Bahçelievler Mahallesi’nde saha çalışması gerçekleştirdi.
ÜSKÜDAR’DA SEVGİ PAZARI 2. KEZ KURULUYOR

Üsküdar Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sevginin iyileştirici gücünü Sevgi Pazarı ile Üsküdar’a taşıyor.
KAYMAKAM ADEM YAZICI BAHÇELİEVLERDEYDİ

Üsküdar kaymakamı Adem Yazıcı sorumlu müdürleri ile beraber Bahçelievler mahallesi muhtarı Zekiye Hoca
ÜSKÜDAR ÇOCUK KÖYÜ YENİLENDİ VE ŞENLİKLERLE AÇILDI

Başkan Sinem Dedetaş: Çocuk Köyü’ndeki, 1200 metrekare büyüklüğünde çocuk oyun alanları ve yaklaşık 11 bin metrekarelik yeşil alanda iyileştirmeler yaptık.
ATA 2 ZÜBEYDE HANIM DURAĞININ YERİ DEĞİŞMELİ

Ata 2 site yönetimi ve mahalle muhtarımız Zekiye Hoca nın gündeme getirmesine rağmen ATA 2 Zübeyde Hanım durağı yıllar içinde ATA 2 den uzaklaştıkça uzaklaştı
KIZKULESİ ART GALLERY ÜSKÜDAR DA AÇILDI

Üsküdar merkezde Hakimiyeti Milliye Caddesinde bulunan Kançal iş merkezinin birinci katında 10 Ocak günü Kızkulesi Art Galeri açıldı.
Kamuda Dijital Tebligat dönemi Her vatandaşa zorunlu adres geliyor

Bu öneri yasalaştığında zarflara evlere ve muhtarlıklara gelen tebligatlar tarihe karışacak, her tebligat e posta ile ve mesajla gelecek. Çok geç kalmış bir yasa bu umarız hızla gerçekleşir.
GERÇEK EMEKLİ SAYISI 12.239.971 KİŞİ

Özgür Erdursun, 17 milyon olarak ifade edilen emekli sayısının aslında gerçeği yansıtmadığını belirterek gerçek rakamları açıkladı.
TURAN DEVLETİ TEŞKİLATLARI GENEL MERKEZİ nden Nusaybin’de yaşanan bayrak indirme olayına kınama mesajı yayınlandı.

TURAN Devleti İstanbul İl Başkan yardımcısı Özgür Torun da gazetemize Bayrak indirme olayına karşı tepkisiz kalmadıklarını ve kalmayacaklarını açıklayarak genel merkezin bildirisini paylaştı.




