YavuzTürk Mahallesinde 2-b Toplantısı

YavuzTürk Mahallesinde 2-b Toplantısı

Tarih 01 Eylül 2010, 14:29 YazdırBu haberi yazdır

Çengelköy Sırtlarında yer alan kooperatiler Ak Parti Üsküdar Yönetimi ile Biraraya geldi.

21. Ağustos da Yavuztürk mahallesinde Niyazi Sayın kültür merkezinde Ak Parti Üsküdar İlçe Yönetimi bölgenin kanaat önderleriyle bir toplantı düzenledi .Toplantıya Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim Başkan yardımcısı ve basın sorumlusu Tarık Şebik Üsküdar İlçe meclisi üyesi Mustafa Atlı Ak Parti mahalle sorumlusu Sadettin karaca ve ilerleyen dakikalarda Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara katıldılar .<br><br> Konuklar arasında Bölgedeki Site yöneticilerinin yanı sıra komşu site ATA-2 yönetiminden başkan Mehmet Öncü ve Yalçın Soysevinç de katıldılar. Yavuz Türk mahalle muhtarı Ahmet Başbaydar Bahçelievler muhtarı Levent Aşkın ve bölgenin dernek yöneticileri yerlerini aldılar.

Üsküdar Ak Parti Başkan Yardımcısı Tarık Şebik bu tür toplantılarla yerel kanaat önceleri ile Üsküdar ‘ın yerel basını bir araya getireceklerini ve sorunları yerinden çözmek için neler gerekiyorsa yapacaklarını belirterek sözü Ak Parti İlçe Başkanı Zekeriya Erdem ‘e verdi.

Başkan bölgenin sorunlarının bildiklerini bunları çözmek için başta 2-B konusu olmak üzere hepsini bölge milletvekillerine ve yetkili komisyon üyelerine ileteceklerini söyledi. İmar mevzuatı ve diğer bölgesel sorunların ilgili fikirlerini belirttikten sonra sözü Belediye başkanı Mustafa Karaya verdi. Başkan Yavuztürk’ün en önemli sorunlarından biri olan cadde aydınlatmaların Ayedaş ile gerçekleştirilen ortak proje ile çözdüklerini çalışmaların yakında bitirileceğini belirtti.Ardından Boğaziçi imar kanununda  değişiklik gerektiğini bunun için diğer partilerle yapılacak çalışmayla çözüm sağlanabileceğini belirtti .Tüm Türkiye’de kadastro çalışmalarını müteakip 2-B de bir kanun çıkarılacağını bunun da vatandaşın lehine olması içim ellerinden geleni yapacaklarını ardından 1/1000 planların tamamlanmak üzere olduğunu Ekim ayında Belediye meclisinde görüşülüp İ.B.B ne onaya gönderileceğini söyledi. Başbakanımıza ilettiğimiz hazine arazilerinin satışı konusunda yaptıkları önerilerin kabul edildiğini söyledi. Katılan sitelerden Dalgıçkent’in başkanı Selami  Ülgün ve Rastkent’in başkanı Necati KÜÇÜK 2-B arazileri üzerinde konutları  için zaten zamanında tapu bedeli ödediklerini bir daha yeni emlak vergisi raviçlerinden bedel ödemelerini olanaksız olduğunu belirttiler. Dalgıçkent yönetiminden Celal Barış ise çıkması beklenen yasada bedel ödenerek alınan tapuların bedelsiz olarak hak sahibine verilir şeklinde bir ibare olmasını dilediklerini belirtti.

Bunun üzerinde Ak Parti Üsküdar ilçe başkanı Zekeriya  Erdim bu konunun tarafları ile görüşmeler düzenleyeceği konusunda söz verdi. Katılımcılar toplantı hakkında memnuniyetlerini Çengelköy Gazetesi olarak duyurmamızı istediler.
Bu haber 974 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER