
Boğaza da Metro İstiyoruz
Kadıköy şantiye görüntüsünden kurtuldu Moda yönündeki otobüs durakları kaldırıldı yerine çiçekler içinde yeşil alan yapıldı ve en önemlisi insanlar modern metro taşıtlarıyla Kartal Kadıköy arasında taşınacaklar dileğimiz Marmaray ile Boğaz hattını birleştirecek bir ulaşım olanağının yaratılması.
Anadolu Yakası'nda E-5 aksında trafiği oldukça rahatlatması beklenen Kadıköy-Kartal Metrosu, açıldı. Vagonlar dahil toplam maliyeti 3.1 Milyar TL olan Kadıköy-Kartal-Kaynarca Metro Hattı 22 km. uzunluğunda ve yerin 30 – 40 metre altında inşa edilen 16 İstasyondan oluşuyor.Kadıköy-Kartal Metrosu'nun açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, ilk yılda 572 otobüsün ve 1227 minibüsün trafikten çekilmesini beklediklerini söyledi. Erdoğan, Kadıköy'de Rıhtım Caddesi'nin yayalara açılacağını belirtti.
Kadıköy-Kartal Metrosu'nun açılış töreninde bir konuşma yapan Başbakan Tayyip Erdoğan şunları söyledi:
"Yaklaşık 7 yıllık bir süreç oldu. 3.1 milyar liralık finansmanla, 22 km uzunluğundaki hattı tamamlıyoruz. Bu hatta 2.5 dakikada bir araç hareket etmesiyle farklı bir zenginlik geliyor. Bu süre zamanla daha da kısalacak. 90 saniyede bir Kadıköy'den Kartal'a araç hareket edecek. Anadolu Yakası'ndaki ilk metro hattının teknolojik altyapısı devrim niteliğinde. Trenlerde makinist olmayacak. Kumanda merkezindeki operatör mouse hareketiyle trenleri yönlendirecek.
MARMARAY'DA HEDEF 29 EKİM 2013
Başbakan, İstanbul'daki diğer projelerle ilgili olarak, "Hedefimiz önümüzdeki yılın 29 Ekim'ine Marmaray'ı yetiştirmek. İki katlı tüp geçit 2015'e yetiştirilecek. Kanal İstanbul için proje çalışmaları büyük ölçüde bitmiş durumda" şeklinde konuştu.
RIHTIM CADDESİ YAYALARA AÇILIYOR
Başbakan Erdoğan, Kadıköy Meydanı'nda yapılacak yeni bir düzenlemeyi de açıkladı. Erdoğan, "Rıhtım Caddesi Haldun Taner'den itibaren trafiğe kapatılacak, yayalara açılacak. Eski otobüs duraklarının olduğu yeri yayalara açıyoruz. Kadıköy'e 60 bin metrekare büyüklüğünde bir meydanı kazandırmış oluyoruz" dedi.
CUMHURİYET TARİHİ'NİN EN BÜYÜK YATIRIMI.
Cumhuriyet tarihinin en büyük metro yatırımı olan 22 kilometrelik Kadıköy-Kartal mertosu, Kadıköy-Kartal arasındaki ulaşım süresini 32 dakikaya düşürecek. Günde 700 bin kişinin seyahat edeceği Anadolu yakasının ilk metrosu, 16 istasyondan oluşuyor.İstasyonlar; Kadıköy, Ayrılıkçeşme, Acıbadem, Ünalan, Göztepe, Yenisahra, Kozyatağı, Bostancı, Küçükyalı, Maltepe, Huzurevi, Gülsuyu, Esenkent, Hastane/Adliye, Soğanlık, Kartal'da bulunuyor.144 vagon alınan hatta kullanılacak tüm araçlar, sürücüsüz kullanım özeliğine sahip. Bu sayede geceleri parklanma, tamir-bakım atölyesine intikal gibi operasyonlar, kontrol merkezindeki bir operatör vasıtasıyla ve sürücüsüz olarak yapılabilecek. Bu durum, hem işletme ekonomisine hem de hareket kabiliyetine fayda sağlayacak.Isıtma, soğutma ve havalandırma gibi özelliklere de sahip olan vagonlar, araç içi ve dışı, kapalı devre kamera sistemiyle izlenecek. Vagonlardaki Dinamik Yol Haritası ile yolculara, aracın hangi istasyona doğru gittiği, hangi istasyonları geride bıraktığı ve diğer ulaşım sistemlerine aktarma noktaları hakkında bilgi verilecek.
Kadıköy-Kartal metro hattında kullanılacak vagonlar arasında birbirine geçiş imkanı sağlayan ara geçiş yolları ve her araçta yolcuları bilgilendirmek ve reklam amaçlı kullanılmak üzere 8 adet yolcu bilgilendirme ekranı (LCD ekran) bulunacak.Maliyeti 1,6 milyar dolar olan hattın Kaynarca'ya kadar uzatılması ile hat uzunluğu 24,5 kilometreye ulaşacak, maliyet 1,9 milyar dolar olacak.
2013 yılında Marmaray'ın, Yenikapı'da metro, metrobüs, tramvay, deniz otobüsü ile buluşması ve Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün tamamlanmasıyla tam entegrasyon gerçekleşecek. Böylece İstanbul'un her yerine dakikalar sürecek yolculuk başlayacak.
Tam entegrasyonla 2013 yılında Kartal-Topkapı 55 dakika, Kartal-Atatürk Havalimanı 81 dakika, Üsküdar-Yenikapı 9 dakika, Başakşehir- Üsküdar 54 dakika, Üsküdar-Atatürk Havalimanı 45 dakika, Taksim-Atatürk Havalimanı 43,5 dakika, Kartal-4. Levent 66 dakika, Yenikapı- Hacıosman 33 dakika olacak.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYON

Son 3 sezondur semtimizin parlayan yıldızı olan, semtimiz halkının kurduğu Küçüksu Rasathane Spor Kulübü çok büyük bir başarıya daha imza atarak İstanbul Süper Amatör ligine yükseldi.
DÖNÜŞÜM KUTUSUNA ÇÖP ATMAYALIM

Bölgemizde 30 dan fazla site var bunların en büyüğü benim de yaşadığım ATA 2 sitesi sitemizde yaşam başladığından beri çöp konteynerleri var.
AK PARTİ ÜSKÜDAR STK LARLA İFTAR BULUŞMASI YAPILDI

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen geniş katılımlı iftar programı, ilçedeki siyasi parti temsilcilerini, STK’ları ve kanaat önderlerini aynı sofrada buluşturdu.
Ülker Sports Arena’da Hazırlanan Gıda Paketleri Ramazanda Binlerce Aileye Ulaşacak

İstanbul’da Ülker Sports Arena’da gönüllüler ve bağışçılar ile hazırlanan koliler, yüzlerce lösemi ve kanser tedavisi gören çocuk ve yetişkin hastaların evlerine kadar ulaştırılıyor.
İYİ PARTİ ÜSKÜDAR İFTAR BULUŞMASI STK LAR İLE YAPILDI

İYİ Parti Üsküdar ilçe Başkanlığı 4 Mart akşamı iftar sofrasında Üsküdar STK buluşmasını yaptı.
ATA 2 SİTESİNDE CADDELER YENİLENİYOR

Yaklaşık 25 sene önce yapılan parke taş kaplamalı yolların yenilenmesi işi ATA 2 sitesi yönetimi tarafından karar altına alındı ve uygulama başlatıldı.
SAADET PARTİSİ Üsküdar adalet sofrası buluşması gerçekleşti

Saadet Partisi Üsküdar İlçe başkanı Hüseyin Çakmak Ramazan’ın getirdiği rahmet, merhamet ve birlik ruhu sadece bu aya mahsus kalmasın; toplumumuzun her alanına yayılsın. dedi
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN ANNELER VE BEBEKLER İÇİN ANNE-BEBEK TAKSİ HİZMETİ

Üsküdar Belediyesi, anne adayları ve yeni doğum yapan annelerin sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi amacıyla Anne-Bebek Taksi hizmetini başlattı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Üsküdar Belediyesi tarafından Ramazan ayına ilişkin hazırlıklar kapsamında iftar alanları kurulurken, Ramazan kolileri dağıtılmaya başlandı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE DESTEK

Sosyal Belediyecilik anlayışı adına Üsküdar Belediyesi, eğitim alanında yaptığı projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor.



