Cide soğuksulular 12.Piknik Şenliğindeydiler

Cide soğuksulular 12.Piknik Şenliğindeydiler

Tarih 16 Haziran 2010, 15:10 YazdırBu haberi yazdır

Çengelköyde bulunan Cide Soğuksulular derneği üyeleri aileleriyle beraber 12.Piknik Şenliğinde biraraya geldiler...

Merkezi Çengelköy'de bulunan Cide Soğuksulular Derneği 12. Geleneksel Kır Gezisi ve Keşkek Şöleni 13 Haziran'da Hekimbaşı Kent Orman'nda yapıldı.<br><br>


Cide Soğuksu ve Çevre Köyleri Dernek Başkanı Mustafa YAVUZ'un tüm misafirleri selamlaması ve ''hoşgeldiniz'' konuşmasının ardından etkinlikler başladı.
Cide Soğuksulular Piknik şenliğine, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ak Parti Üsküdar ilçe Başkan Yardımcısı Esat Kalay, Kastamonu il ve ilçe dernek başkanları, sivil toplum kuruluşları, Güzeltepe Mahalle Muhtarı Yıldırım Yazıcıoğlu ve Soğuksulular katıldılar.

Hemşeri dernekleri içinde Üsküdar bölgesinde en çok faaliyet gösteren derneklerden biri olan Cide Soğuksu derneğinin etkinlikleri, bölgesel oyun havaları, şarkı söyleme yarışı, yerel sanatçıların şarkıları, türküleri ile devam etti.

Kır gezisi çerçevesinde düzenlenen Piknik Şöleni'ninde 37 Cideli Emin, Gülcan Kara, Mevlüt Yılmaz'ın sahne aldığı piknik şöleni coşkulu geçti. Yerel yemek ''keşkek'' tüm misafirlere dağıtıldı ve afiyetle yenildi.Keşkek açılışında derneğin Bir numaralı kurucu üyesi Mehmet emin Ercan duygulu bir konuşma yaptı,ardından piknik ağası Sabahattin Can ve Dernek Başkanı Mustafa Yavuz ‘da birer konuşma yaparak keşkeğe kaşık çaldılar.

son iki yılın piknik ağası olan ve doğma büyüme Çengelköy’lü olan Sebahattin CAN piknik masraflarının karşılanmasında büyük katkıda bulundu.Önümüzde yılın piknik ağası ise Halit Aykaç olacak.

Köy dernekleri arasında düzenlenen futbol turnuvasına katılan dernek takımlarına plaketleri Başkan Mustafa YAVUZ tarafından verildi. Katılan köy takımları; Beltepe, Beşevler, Alayüz, Dördül, Denizkonak, Çataloluk, Çayyaka, Çamaltı, Pehlivanlı, Toygarlı, Uğurlu ve konuklardı.Buyılın Şampiyon takımı Beltepe ayrıca kupasını da aldı.

Piknik şölenine katılan çoluk çocuk, ihtiyar herkes hemşehrileri ile bir araya geldikleri için ve eğlendikleri için mutlu bir gün geçirdiler.Boğaziçi Çengelköy gazetesi olarak böyle bir etkinliğe imza atan Cide Soğuksu Derneği yönetimini tebrik ediyoruz.


Bu haber 1492 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER