Üsküdar Çarşı Esnafı Çok Dertli

Üsküdar Çarşı Esnafı Çok Dertli

Tarih 27 Temmuz 2011, 15:53 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Çarşı Esnafları Dernek Başkanı İbrahim Gökbayrak ın çağrısına uyan esnaflarla Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara bir araya geldi.

Üsküdar Çarşı Esnafı Çok Dertli.

Üsküdar Çarşı Esnafları Dernek Başkanı İbrahim Gökbayrak ın çağrısına uyan esnaflarla Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara bir araya geldi. 19 Temmuz sabahı Üsküdar Belediye salonunda yapılan kahvaltılı toplantıya CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Belediyeden yetkililer de katıldılar.

Metro ve Marmaray projeleri hakkında bilgi veren Başkan Üsküdar meydanı düzenlemelerinin de 2013 e kaldığını zaten ilk projenin maliyetinin neredeyse 2 milyar dolar olduğunu böyle devasa bir bütçenin buraya ayrılacağına inanmadığını. Bundan önce düşünülen her projenin Üsküdar ın taransfer merkezi değil zaman geçirilen alışveriş de yapılabilen bir yer olmasına hizmet etmesinin düşünüldünü belirtti. Ayrıca Üsküdar Belediyesinin ve katlı otoparkın yıkılarak yerine meydan düzenlemesi yapılacağını Çavuşdere ye Üsküdar a yakışır bir belediye binası yapılacağını Üsküdar esnafını mağdur edecek hiçbir projeyi uygulamayacaklarını belirtti. Söz alan CHP milletvekili Mahmut Tanal da Üsküdarlı olması sebebiyle seçildikten sonra da Üsküdar la ilgisinin hep devam edeceğini belirtti. Kurum adına belediyeden Plan proje Müdürü Hakan özer de bilgiler verdi. Harem Üsküdar kazıklı yolunu çok yakında açacaklarını ve geçmiş projeler hakkında bilgiler verdi. Üsküdar projelerinin ulaşım ,yayalaştırma ve tarihi binaları gözetmek üzerine kurulu olacağını ve Üsküdar ın da Kadıköy gibi cazibe merkezi olmasını dilediklerini belirtti.

Üsküdar Çarşı esnafı Odası başkanı İbrahim Gökbayrak ve yönetimden arkadaşları ise “başkanım bu insanlar bu konuda bir tepkide bulunmuyorlarsa sizin kibar kişiliğinizden yüzündendir” dediler. Üsküdar çarşı esnafı trafik keşmekeşi ve geleceğin belirsizliğinden çok kan kaybetti diyerek tesbitlerini kaydettiler.

Çarşı esnafının gelecek beklentileri ile sorular karşısında tekrar söz alan başkan Mustafa Kara geçmişden beri bildiğiniz meydan projesi yüksek maliyetli ve rantabl olmayan bir projedir bunun revize edilmesini düşünüyoruz dedi.

Esnaf bazıları ise şu tespitlerde bulundu “Üsküdar ın eski hareketli hallerini hatırlayanlar 10.000 dolar hava paraları ile dükkan tutulduğunu hatırlayanlar şimdilerde birçok boş dükkanı görüyor ve çok üzülüyor. Sinemalar vardı biri bile kalmadı gençlerin zaman geçireceği sahilden başka bir yer yok birkaç kafeteryadan başka oturulabilecek yer yok. İnsanlar Üsküdar dan kaçtı bu gençlerin vakit geçirecekleri mekanlar oluşturmadan Üsküdar cazibe merkezi haline gelemez .Bir de trafik bir keşmekeş İskele taksicilerin işgali altında otobüsler yanaşacak yer bulamıyor , mecburen trafiğin sıkışmasına neden oluyor. İnsanlar trafik çilesini çekince ne Üsküdar a geliyor nede burada zaman geçirmek istiyor“.
Bu haber 1092 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER