GAZZE'DE DURUM FECİ...

GAZZE'DE DURUM FECİ...

Tarih 31 Ağustos 2024, 17:34 YazdırBu haberi yazdır

Saadet partisi olarak, mazlumun yanında olmaya devam ediyoruz. Gazze’de yaşanan insanlık dramına seyirci kalmamak için, bütün gücümüzle, yaşanan katliamı herkese duyurmaya çalışıyoruz

GAZZE'DE DURUM FECİ...

 

Saadet partisi olarak, mazlumun yanında olmaya devam ediyoruz. Gazze’de yaşanan insanlık dramına seyirci kalmamak için, bütün gücümüzle, yaşanan katliamı herkese duyurmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda geçmişe şöyle bir baktığımız zaman İsrail’in tek kurşun atamadığı 11 aylık sürecinde kısa özet bir hatırlatmasını yapalım istedik.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Refah-Yol Hükümeti Başbakanı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (  TBMM) Genel Kurulu.

Tarih; 20  Şubat 1997. Günlerden Perşembe.

TBMM gündeminde, Türkiye tarafından Hebron'a (El-Halil'e) askerî personel gönderilmesi hususunda Refah-Yol Hükümeti’nin yetkili kılınması için, Anayasa’nın 92’nci maddesine göre izin verilmesine ilişkin Başbakanlık Tezkeresi var. Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan imzasını taşıyan tezkere şöyleydi;

* “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na;

1) Hebron’un (El-Halil’in) Filistin Ulusal Yönetimi’ne devrinden sonra uluslararası gözlemcilik görevini üstlenmek üzere Türkiye, Danimarka, İtalya, İsveç, İsviçre ve Norveç tarafından oluşturulacak mevcudiyet hakkında adı geçen ülkeler arasında 30 Ocak 1997 tarihinde Oslo'da imzalanan ve 4.2.1997 tarihli ve 97/9075 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanan Hebron'da Geçici Uluslararası Mevcudiyet Kurulması Hakkında Anlayış Muhtırasında ve  İsrail ile Filistin Ulusal Yönetimi’ne Tevdi Edilecek Mektup’ ta belirtilen kurallar ve amaçlar çerçevesinde görev yapmak üzere Türkiye tarafından Hebron’a (El-Halil’e) askerî personel gönderilmesi.

2) Söz konusu Anlayış Muhtırası uyarınca mevcudiyetin görev süresinin üç ay olması, İsrail ve Filistin Ulusal Yönetimi’nin farklı bir süre üzerinde mutabık kalmamaları halinde üç aylık sürelerle uzatılması hususunda hükümetin yetkili kılınması için Anayasa’nın 92’nci maddesine göre izin verilmesini arz ederim.”

Görüşmeler sonunda Filistin’e Türk askeri gönderme tezkeresi oylaması ‘oybirliği’ ile kabul edildi.

TBMM oturumunu yöneten Kamer Genç’in şu cümleleri Meclis tutanaklarına yansıdı;

* “Başbakanlık Tezkeresi’ni oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler... Kabul etmeyenler... Oybirliğiyle kabul edilmiştir; hayırlı, uğurlu olsun. (Alkışlar.)”

* Bu Başbakanlık Tezkeresi’nin TBMM’de kabul edilmesinin ardından İsrail Filistin’e bir kurşun bile atamadı?11 ay boyunca!

 

Prof Dr Necmettin Erbakan zamanı böyleyken, şimdiki durum içler acısı. İşte Gazze’de yaşanan dramın ve katliamın bilançosu?

 

 

katil İsrail ordusu  7 ekim 2023 ile
30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yaptığı katliamlar ve yıkımlar.. rakamlar her geçen gün artmaya devam ediyor

 

189 kamu binası
108 okul ve üniversite yerle bir olurken
313 okul ve üniversite ise kısmen zarar gördü

Gazze'ye 77 bin ton patlayıcıyla saldırı düzenlerken
87 bin konut tamamen yıkıldı
Toplamda ise 297 bin konut zarar görerek oturulamaz hale geldi.

 

Gazze’de 604 camiyi tamamen,
200'ünü ise kısmen yıkan İsrail,
3 kiliseyi hedef alarak yıkımına neden oldu.

Gazze'de 160 sağlık kuruluşunu hedef al
55 sağlık merkezi ile
33 hastaneyi hizmet dışı bıraktı
130 ambulansı da kullanılamaz hale getirdi

Gazze'de 160 sağlık kuruluşunu hedef al
55 sağlık merkezi ile 33 hastaneyi hizmet dışı bıraktı
130 ambulansı da kullanılamaz hale getirdi

İsrail askerlerinin baskın yaptığı hastanelerde bulunan
7 toplu mezardan
520 Filistinlinin cenazesi çıkarıldı

Gazze’de 206 tarihi ve kültürel varlığı yıkarken
Gazze Şeridi'nde saldırılarıyla doğrudan verdiği zararı
33 milyar doları buldu

 

11 aydır Gazze’ye hava, kara ve denizden saldırılarında

Hayatta kalmaya çalışan 2,3 milyon Filistinli bir yandan da açlık, susuzluk ve salgın hastalıklar arasında yaşama tutunmaya çalışıyor.

 

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi’ne göre, 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde 2 milyon kişi yerinden edilirken, yerinden edilme sonucu Gazze’deki Filistinliler arasında 1 milyon 95 bin bulaşıcı hastalık ve 20 binden fazla "Hepatit A" vakası tespit edildi

 

Gazze’deki nüfusun yüzde 100'ü BM Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması'nda (IPC) "kriz" olarak tanımlanan 3. seviye ve üstünde bulunurken, 1,1 milyon kişi IPC'de "kıtlık" anlamına gelen 5. aşamada, 900 bin kişi de "acil durum" anlamındaki 4. aşamada yer alıyor.


HAKAN TEVFİK ERDAĞI ? SAADET PARTİSİ ÜSKÜDAR İLÇE BŞK

 

Bu haber 103 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER