
TÜED “EMEKLİ AYLILARI YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA KALDI ACİL ÖNLEM ALINMALI”
Türkiye Emekliler Derneği’nin (TÜED) 123 şube başkanı, olağanüstü gündemle Ankara’da bir araya gelerek ek zam çağrısı yapacak.
TÜED “EMEKLİ AYLILARI YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA KALDI ACİL ÖNLEM ALINMALI”
Türkiye Emekliler Derneği’nin (TÜED) 123 şube başkanı, olağanüstü gündemle Ankara’da bir araya gelerek ek zam çağrısı yapacak.
TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün’ün yaptığı açıklamaya göre; TÜED Başkanlar Kurulu, açıklanan TÜFE rakamlarına, bu rakamlarla belirlenen emekli maaş artışlarına ve emeklilere uygulanmayan refah payı desteğine tepkilerini göstermek üzere 123 şube başkanı ile 17 Temmuz'da acilen toplanma kararı aldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamların inandırıcı bulunmadığını ifade eden Ergün, şunları kaydetti:
“TÜİK ve onun açıkladığı rakamlar, yaşanan ekonomik ve sosyal durumdan son derece uzak ve akıl dışı rakamlar olarak emeklinin ve çalışanların yaşantısını olumsuz yönde etkilemeye devam etmektedir. 5 bin TL civarında olan en düşük kök aylıklara uygulanacak TÜFE artışının bile taban ödeme olan 10 bin TL’ye ulaşamadığı da ortadadır. Kaldı ki 10 bin TL gibi bir aylığın açıklanan 19 bin TL civarındaki açlık sınırının da neredeyse yarısı kadar olduğu da ortadadır.
“Yüzde 85’i açlık sınırının altında”
Bunun yanı sıra emekli aylıklarının yüzde 85’inin yani 13 milyon 600 bininin açlık sınırının altında kaldığı ve emeklilerin bu düşük aylık gelirlerle yaşam mücadelesi verdikleri açıktır. Ayrıca ocak ayında memur emeklilerine verilen ve artışların eşitleneceği sözü de havada kalmıştır. Bütün emeklilere eşit oranda bir artış yapılmalı ve üzerine seyyanen bir refah payı eklenmelidir. Yaşam şartları artık emekliler için her geçen gün değil, neredeyse her geçen saat zorlaşmaktadır. Emeklinin ekonomik ve sosyal dengesi ile birlikte psikolojisi de bozulmuştur.
“Emek platformu yeniden oluşturulmalı”
TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ile DİSK’in ortaklaşa düzenledikleri basın açıklamasını ve yayınladıkları bildiriyi takdirle karşılamakla birlikte emekliyi temsil eden kuruluşların, memurları temsil eden kuruluşların bu bir araya gelişte bulunamamış olmaları, bizlerde hak arama mücadelesinin gerçek zeminine oturması gerektiği kanaatini uyandırmıştır. Geçmişte olduğu gibi işçilerin, memurların, esnafların, bunların emeklilerinin temsil edilebildiği Emek Platformu ya da benzerinin hayata geçirilmesi gerekliliği ortadadır. Başkanlar Kurulumuz bütün bu gelişmeler ışığında acilen toplanarak taleplerini belirleyecek ve başta refah payı olan bu talepler bildirgesini kamuoyuyla paylaşacaktır.”
BOĞAZ TRAFİĞİ BEYKOZ METROSU İLE RAHATLAYACAK

Ümraniye’den başlayarak Kavacık üzerinden Beykoz’a ulaşacak metro hattının 17,49 kilometre uzunluğunda olması bekleniyor
Türkiye’nin güvenliği ve Türk milletinin iradesi, başkalarının kırmızı çizgileriyle belirlenemez.

TURAN DEVLETİ TEŞKİLATLARI İsrail konusunda yaptığı basın açıklaması gazetemizle de paylaşıldı. Biz de okurlarımızla paylaşıyoruz
Çengelköyspor Yeni Yönetimiyle Yeni Sezona Güçlü Bir Başlangıç Yaptı

Çengelköyspor, 2026-2027 sezonu öncesinde yeni yönetimi, teknik kadrosu, futbolcuları ve kulüp camiasını bir araya getiren sezon açılışını gerçekleştirdi.
YENİ PARTİ ÜSKÜDAR KURULDU İLÇE BAŞKANI BERK TÜTÜNCÜ OLDU

Yeni Parti nin kurulması sonrası il ve ilçe yönetimleri belli olmaya başladı. İstanbul da belli olan yönetimlerin bir tanesi de Üsküdar oldu.
ÜSKÜDAR BELEDİYE MECLİSİ SİBEL TAN ÇETİNKAYA’YI SEÇTİ
Görevden uzaklaştırılan ve tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın yerine seçilecek başkanvekili için yapılan oylamada CHP'nin adayı kazandı.
SAĞLIKLI BAŞLANGIÇ, MUTLU BİREY, SAĞLIKLI TOPLUM
Hayatın ilk anı, bir bebeğin dünyaya gözlerini açtığı o ilk saniye, geleceğin de inşa edilmeye başlandığı andır.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş gözaltına alındı

Operasyon, İstanbul Anadolu başsavcılığının Üsküdar Belediyesi’nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında yapıldı.
SP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI HÜSEYİN ÇAKMAK “ Güçlü devlet; eleştiriden korkan değil, eleştiriden ders çıkaran devlettir.”
Basın özgürlüğü, yalnızca gazetecilerin değil; toplumun doğru bilgiye ulaşma hakkının ve adil bir yönetim anlayışının en temel teminatlarından biridir.
Pet Fellas Hayvanları Yeni Aileleriyle Buluşturuyor
Ücretsiz olarak hizmet veren platform, hayvan sahiplendirme sürecini daha düzenli ve ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlıyor.
5,5 MİLYON EMEKLİ KÖK MAAŞDA BULUŞTU
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emeklinin maaşını etkileyen kök aylık gerçeğini açıkladı




