
TÜED “EMEKLİ AYLILARI YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA KALDI ACİL ÖNLEM ALINMALI”
Türkiye Emekliler Derneği’nin (TÜED) 123 şube başkanı, olağanüstü gündemle Ankara’da bir araya gelerek ek zam çağrısı yapacak.
TÜED “EMEKLİ AYLILARI YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA KALDI ACİL ÖNLEM ALINMALI”
Türkiye Emekliler Derneği’nin (TÜED) 123 şube başkanı, olağanüstü gündemle Ankara’da bir araya gelerek ek zam çağrısı yapacak.
TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün’ün yaptığı açıklamaya göre; TÜED Başkanlar Kurulu, açıklanan TÜFE rakamlarına, bu rakamlarla belirlenen emekli maaş artışlarına ve emeklilere uygulanmayan refah payı desteğine tepkilerini göstermek üzere 123 şube başkanı ile 17 Temmuz'da acilen toplanma kararı aldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamların inandırıcı bulunmadığını ifade eden Ergün, şunları kaydetti:
“TÜİK ve onun açıkladığı rakamlar, yaşanan ekonomik ve sosyal durumdan son derece uzak ve akıl dışı rakamlar olarak emeklinin ve çalışanların yaşantısını olumsuz yönde etkilemeye devam etmektedir. 5 bin TL civarında olan en düşük kök aylıklara uygulanacak TÜFE artışının bile taban ödeme olan 10 bin TL’ye ulaşamadığı da ortadadır. Kaldı ki 10 bin TL gibi bir aylığın açıklanan 19 bin TL civarındaki açlık sınırının da neredeyse yarısı kadar olduğu da ortadadır.
“Yüzde 85’i açlık sınırının altında”
Bunun yanı sıra emekli aylıklarının yüzde 85’inin yani 13 milyon 600 bininin açlık sınırının altında kaldığı ve emeklilerin bu düşük aylık gelirlerle yaşam mücadelesi verdikleri açıktır. Ayrıca ocak ayında memur emeklilerine verilen ve artışların eşitleneceği sözü de havada kalmıştır. Bütün emeklilere eşit oranda bir artış yapılmalı ve üzerine seyyanen bir refah payı eklenmelidir. Yaşam şartları artık emekliler için her geçen gün değil, neredeyse her geçen saat zorlaşmaktadır. Emeklinin ekonomik ve sosyal dengesi ile birlikte psikolojisi de bozulmuştur.
“Emek platformu yeniden oluşturulmalı”
TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ile DİSK’in ortaklaşa düzenledikleri basın açıklamasını ve yayınladıkları bildiriyi takdirle karşılamakla birlikte emekliyi temsil eden kuruluşların, memurları temsil eden kuruluşların bu bir araya gelişte bulunamamış olmaları, bizlerde hak arama mücadelesinin gerçek zeminine oturması gerektiği kanaatini uyandırmıştır. Geçmişte olduğu gibi işçilerin, memurların, esnafların, bunların emeklilerinin temsil edilebildiği Emek Platformu ya da benzerinin hayata geçirilmesi gerekliliği ortadadır. Başkanlar Kurulumuz bütün bu gelişmeler ışığında acilen toplanarak taleplerini belirleyecek ve başta refah payı olan bu talepler bildirgesini kamuoyuyla paylaşacaktır.”
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Üsküdar Belediyesi tarafından Ramazan ayına ilişkin hazırlıklar kapsamında iftar alanları kurulurken, Ramazan kolileri dağıtılmaya başlandı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE DESTEK

Sosyal Belediyecilik anlayışı adına Üsküdar Belediyesi, eğitim alanında yaptığı projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor.
AK Parti Üsküdar Teşkilatı Bahçelievler Çalışmaları

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve beraberindeki 6 ayrı ekip, geniş kapsamlı mahalle taramaları çerçevesinde Bahçelievler Mahallesi’nde saha çalışması gerçekleştirdi.
ÜSKÜDAR’DA SEVGİ PAZARI 2. KEZ KURULUYOR

Üsküdar Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sevginin iyileştirici gücünü Sevgi Pazarı ile Üsküdar’a taşıyor.
KAYMAKAM ADEM YAZICI BAHÇELİEVLERDEYDİ

Üsküdar kaymakamı Adem Yazıcı sorumlu müdürleri ile beraber Bahçelievler mahallesi muhtarı Zekiye Hoca
ÜSKÜDAR ÇOCUK KÖYÜ YENİLENDİ VE ŞENLİKLERLE AÇILDI

Başkan Sinem Dedetaş: Çocuk Köyü’ndeki, 1200 metrekare büyüklüğünde çocuk oyun alanları ve yaklaşık 11 bin metrekarelik yeşil alanda iyileştirmeler yaptık.
ATA 2 ZÜBEYDE HANIM DURAĞININ YERİ DEĞİŞMELİ

Ata 2 site yönetimi ve mahalle muhtarımız Zekiye Hoca nın gündeme getirmesine rağmen ATA 2 Zübeyde Hanım durağı yıllar içinde ATA 2 den uzaklaştıkça uzaklaştı
KIZKULESİ ART GALLERY ÜSKÜDAR DA AÇILDI

Üsküdar merkezde Hakimiyeti Milliye Caddesinde bulunan Kançal iş merkezinin birinci katında 10 Ocak günü Kızkulesi Art Galeri açıldı.
Kamuda Dijital Tebligat dönemi Her vatandaşa zorunlu adres geliyor

Bu öneri yasalaştığında zarflara evlere ve muhtarlıklara gelen tebligatlar tarihe karışacak, her tebligat e posta ile ve mesajla gelecek. Çok geç kalmış bir yasa bu umarız hızla gerçekleşir.
GERÇEK EMEKLİ SAYISI 12.239.971 KİŞİ

Özgür Erdursun, 17 milyon olarak ifade edilen emekli sayısının aslında gerçeği yansıtmadığını belirterek gerçek rakamları açıkladı.





