
YÜZDE 51 İLE DÖNÜŞÜM KARARI ALINABİLECEK...


Kentsel Dönüşüm düzenlemesi yasalaştı: Karar hak sahiplerinin salt çoğunluğuyla alınacak
YÜZDE 51 İLE DÖNÜŞÜM KARARI ALINABİLECEK...
Kentsel Dönüşüm düzenlemesi yasalaştı: Karar hak sahiplerinin salt çoğunluğuyla alınacak
Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Düzenlemeyle, kentsel dönüşüm kararı hak sahiplerinin salt çoğunluğuyla alınacak ve riskli yapıların tahliyesinin engellenmesi halinde güvenlik güçleri devreye girecek. Ayrıca, dönüşüm için karar alma mekanizmaları kolaylaştırılacak. Tahliye ve yıkım süreçleri hızlandırılacak. Kabul etmeyenler polis zoruyla tahliye edilecek.
Afet riski bulunan bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılmasına yönelik hazırlanan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda yasalaştı.
21 maddelik yasayla, başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’de binaların afetlere dirençli hale getirilmesi, kentsel dönüşümün hızlanması amaçlanıyor.
Bu kapsamda, kentsel dönüşüm kararı için hak sahiplerinin üçte iki çoğunluğunun aranması zorunluluğu kaldırılıyor.
Düzenlemeyle, kentsel dönüşüm kararı hak sahiplerinin salt çoğunluğuyla alınacak.
Riskli yapı denetimi Kentsel Dönüşüm Başkanlığı veya idarelerce resen yapılabilecek.
Riskli yapıların tespitinin hak sahibi veya kiracılarla engellenmesi halinde mülki idari amirinin yazılı izniyle riskli yapılar çilingir yardımıyla açılarak denetlemesi yapılacak.
Riskli yapıların yıktırılması için maliklere tek seferde 90 günden fazla olmamak üzere süre verilecek. Tahliye engellenirse polis devreye girecek.
Yasayla ayrıca, deprem bölgesinde yıkılamayan binalarla ilgili yargı süreçleri hızlandırılacak.
İstanbul'da dönüşümü hızlandırmak için başlatılan "Yarısı Bizden" kampanyasının uygulanabilmesi için hak sahiplerine yapım için mali yardım yapılabilmesine imkan sağlanacak.
Üsküdar dönüşüm - dönüşüm Yavuztürk- dönüşüm -boğaz dönüşüm Çengelköy dönüşüm ? Dönüşüm Üsküdar boğaz dönüşüm
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
SEMTİMİZİN YENİ GURURU ŞAMPİYON KÜÇÜKSU RASATHANESPOR
KÜÇÜKSU RASATHANE bu sene yer aldığı 2. Amatör 19. Grupta namağlup şekilde ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek önümüzdeki yıl 1. Amatör Lig’de oynamaya hak kazandı.
LİM MİMARLIK VE ATLAS İNŞAAT ALTINKÖY SİTESİNİ DÖNÜŞTÜRECEK
23 Mayıs Cuma günü Altınköy Sitesi kooperatif ortakları Bostancı Dedeman otel toplantı salonunda proje sunumu izlemek için bir araya geldiler.
ALTINKÖY SİTESİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Altınköy sitesi 2024 olağan genel kurulunu 24 Mayıs Cumartesi günü Güzeltepe de Kral düğün salonunda yaptı.
Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesi
Uzun süredir sayın editörümün sayesinde Çengelköy Gazetesi'ne elimden geldikçe Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesine yazmaktayım.
ALTUNİZADE BOSNA BULVARI METRO HATTI UZATILIYOR
Altunizade Ferah Çamlıca Camisi ve Bosna Bulvarı'na bağlayan 4,53 kilometre uzunluğundaki tünel biterken, Kazım Karabekir Topağacı Ümraniye Spor Köyü ne uzatılacak. Raylı Sistem Hattı 4.5 km daha uzamış olacak.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ “ENGELLİLER HAFTASI” DOLAYISIYLA ETKİNLİK DÜZENLEDİ
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Üsküdar Belediyesi olarak, sizlerin yaşamını kolaylaştırmak, hak ettiğiniz hizmetleri sunmak ve daha erişilebilir bir Üsküdar inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz”
KADIN HAKLARINI KORUMA DERNEĞİNDEN CESUR SAVCIYA ZİYARET
Kadın haklarını koruma derneği başkanı Avukat Hilal Gültepe Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ‘Yenidoğan çetesi’ davasının savcısı Yavuz Engin’e destek ziyaretinde bulundu.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR, İSTANBUL UN GÜNDEMİNDE
Kurulduğu günden beri, sportif anlamda başarılı olmaya çalışarak, semtimize de yeni bir renk katan Küçüksu Rasathane Spor, altyapı kategorilerindeki başarılarının yanı sıra, 2.Amatör ligde de iddialı kurduğu kadro
ÜSKÜDAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
Barbaros, Mehmet Akif, Yavuzturk ve Selami Ali Mahallelerindeki dört ayrı parselde toplam 1.068 bağımsız birimden oluşan projelerin hak sahipleriyle kentsel dönüşüm sözleşmesi imzalandı.