
CHP ÜSKÜDAR MECLİS GRUBU BASIN BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
18.Ekim günü CHP Üsküdar İlçe binası toplantı salonunda İlçe Başkanı Çağlar Atalar’ın daveti ile Belediye meclis grubu üyeleri yerel basın temsilcileri bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR MECLİS GRUBU BASIN BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
18.Ekim günü CHP Üsküdar İlçe binası toplantı salonunda İlçe Başkanı Çağlar Atalar’ın daveti ile Belediye meclis grubu üyeleri yerel basın temsilcileri bir araya geldi.
CHP Üsküdar İlçe Başkanının katılımcıları selamlama konuşması sonrası mali işler komisyonu üyesi Aziz Yağmur mali tablolar hakkında bilgi verdi. Sunumunda Üsküdar ın 2024 bütçesinin 5 milyar tl olduğunu öğrendik. Bu yılın ek bütçesi ise 700 milyon olarak sunulmuş. Doğal afet kalemine sadece 15 milyon tl nin ayrılmış olması eleştirildi. Ayrıca milli emlak gibi kuruluşlara belediye bütçesinden bina yapılıp teslim edilmesi konusu gündeme geldi.
Neden Üsküdar belediye bütçesinden devlete bina yapıldığı konusu tüm üyeler tarafından eleştirildi. Ondan sonra Avukat Ayça Mete tarafından Ordu Perşembe nin bir köyünde 1000 metrekarelik bir arsanın mera vasfında olarak Üsküdar belediyesi çalışanına satılması gündeme getirildi. Bu tip Üsküdar da bulunan hazine veya milli emlağa ait arazileri devletin başka yerlerde bulunan arsalarla takas edilmesini ve sonra satılmasını garip bulduklarını belirtti.
Ayrıca bu tür arsalar el değiştirme durumlarında meclis kararı ile değil belediye başkanına Meclisin yetki vermesi sonucu encümen ve başkan kararı ile yapılıyormuş. Bunu dava konusu paymışlar ve davayı kazanmışlar bundan böyle her satış işleminin onayı meclis gündemine gelmek durumunda imiş. Encümenin yaptığı satışlar meclis üyeleri tarafından takip edilemiyormuş.
Bu konuların anlaşılması üzerine İBB nin Üsküdar hizmetlerinin ve geçen dört yılın değerlendirmesinin dört gün önce Musahipzade tiyatro salonunda yapıldığını ve bu konu ile broşür ve kitapların hazırlandığı konusunda İlçe Başkanı Çağlar atalar bilgi verdi.
Biz de Çengelköy Gazetesi olarak bu konuların özellikle altyapı ağırlıklı imalatların vatandaşa duyurulması konusunda eksiklikler olduğunu belirttik. Bu konuda ne düşündüklerini sorduk.
Özellikle Küçüksu spor salonu Boğaziçinde bulunan Kuzguncuk Paşalimanı parklarının yapımlarının çok geciktiğini Kuleli parklarının elden geçmesi gerektiğini buradan hatırlatmak isteriz.
Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş'tan operasyona ilişkin açıklama: Hiçbir hizmet cezasız kalmıyor

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik usulsüzlük ve rüşvet iddialarına ilişkin düzenlenen operasyona ilişkin Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, göreve geldikten sonra imar ve yapı ruhsatı işlemleri kapsamında herhangi bir bağış ya da katkı talebinin kesin olarak yasaklandığını söyledi.
Üsküdar Belediyesi'ne operasyon! 20 kişi gözaltına alındı

Üsküdar Belediyesi'ne operasyon yapıldı. İstanbul ve Yalova olmak üzere 30 farklı adreste eş zamanlı yapılan aramalarda belediye başkan yardımcısı dahil 20 kişi gözaltına alındı.
ATIKSIZ ÜSKÜDAR, ATIKSIZ MUTFAK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Üsküdar Belediyesi, 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü kapsamında gıda israfına dikkat çekmek ve
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN KEMİK İLİĞİ KANSERİNE DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK

1-31 Mart Kemik İliği Kanseri (Multiple Miyelom) Farkındalık Ayı kapsamında, Kanser Savaşçıları Derneği ile International Myeloma Foundation iş birliğinde düzenlenen farkındalık etkinliği, Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirildi.
İMAR KONUSUNDA SON DEĞİŞİKLİKLER

Üsküdar imar Kültür derneği kentsel dönüşümle ilgili Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde 28 Mart cumartesi günü bir panel düzenledi.
KURTULUŞUMUZ YENİLENEBİLİR ENERJİDE

Yenilenebilir enerjide tarihi zirve: Güneş ve rüzgar yükselişte
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Hüseyin Çakmak’tan Yerli ve Milli Tiyatro Vurgusu

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Hüseyin Çakmak, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerli ve milli tiyatronun önemine dikkat çekti.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYON

Son 3 sezondur semtimizin parlayan yıldızı olan, semtimiz halkının kurduğu Küçüksu Rasathane Spor Kulübü çok büyük bir başarıya daha imza atarak İstanbul Süper Amatör ligine yükseldi.
DÖNÜŞÜM KUTUSUNA ÇÖP ATMAYALIM

Bölgemizde 30 dan fazla site var bunların en büyüğü benim de yaşadığım ATA 2 sitesi sitemizde yaşam başladığından beri çöp konteynerleri var.
AK PARTİ ÜSKÜDAR STK LARLA İFTAR BULUŞMASI YAPILDI

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen geniş katılımlı iftar programı, ilçedeki siyasi parti temsilcilerini, STK’ları ve kanaat önderlerini aynı sofrada buluşturdu.




