
19 Mayıs Üsküdarda Şenliklerle Kutlandı.
18-29 Mayıs Gençlik Haftası nedeniyle Üsküdar Belediyesi, ünlü pop müziği sanatçısı Mustafa Ceceli ile Yetenek Sizsiniz yarışmasında birinci olan Sefa Doğanayın katıldığı bir Gençlik Konseri düzenledi.
Burhan Felek Voleybol Sahası’nda düzenlenen, Hopdedik Ayhan’ın sunduğu ve yaklaşık 7 bin Üsküdarlı gencin katıldığı Gençlik Konseri’nde gençlerin popüler sanatçısı Mustafa Ceceli, yaklaşık 2 saat süresince en sevilen şarkılarını seslendirip gençleri coştururken, sevilen sanatçının şarkılarına binlerce genç de eşlik etti. Konser sırasında Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ünlü sanatçıya böylesine önemli bir etkinliğe katılması nedeniyle bir plaket armağan etti.
Gençlik Konseri’nde ayrıca “Yetenek Sizsiniz” yarışmasında birinci olan ve yaptığı taklitlerle milyonların beğenisini kazanan Sefa Doğanay, aralarında Bülent Ersoy, Yıldız Tilbe, Küçük Emrah ve Burhan Altıntop tiplemelerini başarıyla taklit ederken salonu dolduran gençleri kahkahaya boğdu. Sefa Doğanay’a program sonrası Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından bir plaket armağan edildi.Konser öncesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il bazında gerçekleştirilen sportif ve kültürel yarışmalarda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Törende, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Kara ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere i-pod ve laptop bilgisayar armağan ettiler. Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin daha sonra Belediye Başkanı Mustafa Kara’ya eğitime ve Üsküdar gençliğine yönelik yapmış olduğu çalışmalar ve destekten dolayı bir teşekkür plaketi armağan etti.
Etkinlik öncesi ayrıca 2010-2011 Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan Üsküdar Belediyesi Hentbol Takımı, Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın takdimiyle salona gelerek şampiyonluğu kutladı.
Konser öncesi düzenlenen halk oyunları gösterilerinin ardından bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Türk gençliğine Atatürk tarafından armağan edilen bu anlamlı bayramı, sadece bir güne sıkıştırmamak adına bir hafta süreyle etkinlikler düzenlediklerini belirterek, Üsküdar gençliğine yakışan programlarla dopdolu bir etkinliğe imza attıklarının altını çizdi. Mustafa Kara, Üsküdarlı gençler için sosyal bir yaşam merkezi olarak hayata geçirdikleri Üsküdar Gençlik Merkezi’nin Gençlik Haftası boyunca bir merkez olarak hizmet vereceğini belirtirken, merkeze kayıt olan gençler arasında yapılacak çekilişle 40 genci helikopterle İstanbul ve Üsküdar üzerinde gezdireceklerinin de müjdesini verdi.
Gençseniz Geleceksiniz.
Belediye Başkanı ayrıca etkinliğin sloganı olan “Gençseniz Geleceksiniz” sözünü açıklarken geleceğimizin teminatı gençlerimizin, Üsküdar’da gerçekleştirilen kültürel ve sportif etkinliklere katılmalarının önemine değindi. Sosyalleşme, kendine güven, başarı ve sağlıklı bir yaşamın temelinin zararlı alışkanlıklardan uzak kalmak ve kendini sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle geliştirmeye bağlı olduğuna değinen Mustafa Kara, Üsküdar Belediyesi’nin gençlere yönelik olarak hazırladığı merkezleri yaparken ve etkinlikleri düzenlerken hiçbir masraftan kaçınmadıklarının altını çizdi.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri 29 Mayıs tarihine kadar ilçe genelinde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle devam edecek.
KIZKULESİ ART GALLERY ÜSKÜDAR DA AÇILDI

Üsküdar merkezde Hakimiyeti Milliye Caddesinde bulunan Kançal iş merkezinin birinci katında 10 Ocak günü Kızkulesi Art Galeri açıldı.
Kamuda Dijital Tebligat dönemi Her vatandaşa zorunlu adres geliyor

Bu öneri yasalaştığında zarflara evlere ve muhtarlıklara gelen tebligatlar tarihe karışacak, her tebligat e posta ile ve mesajla gelecek. Çok geç kalmış bir yasa bu umarız hızla gerçekleşir.
GERÇEK EMEKLİ SAYISI 12.239.971 KİŞİ

Özgür Erdursun, 17 milyon olarak ifade edilen emekli sayısının aslında gerçeği yansıtmadığını belirterek gerçek rakamları açıkladı.
TURAN DEVLETİ TEŞKİLATLARI GENEL MERKEZİ nden Nusaybin’de yaşanan bayrak indirme olayına kınama mesajı yayınlandı.

TURAN Devleti İstanbul İl Başkan yardımcısı Özgür Torun da gazetemize Bayrak indirme olayına karşı tepkisiz kalmadıklarını ve kalmayacaklarını açıklayarak genel merkezin bildirisini paylaştı.
ADALETLİ EMEKLİ MAAŞI İÇİN İNTİBAK GEREKLİ

Türkiye Emekliler Derneği Üsküdar Şube Başkanı Fatma Önerge, emeklilerin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini içeren ve bu talepleri sıraladığı bir basın açıklamasını 15 Ocak günü yaptı.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI BASINLA BULUŞTU

AK PARTİ Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçenin tarihi mekanlarından Valide Sultan Kasrı'nda yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI BERK TÜTÜNCÜ BASINLA BULUŞTU

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Berk Tütüncü ve yönetim kurulu arkadaşları ile Belediye Meclisinden üyeler 10 Ocak günü Kandilli Nevmekan da çalışan gazeteciler gününü kutlamak için gazetecilerle buluştu.
MEDİVİA HASTANE YÖNETİMİ GAZETECİLERİ AĞIRLADI

10. Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla düzenlenen Program’da basın mensupları Çengelköy ve çevresinde bulunan tek özel hastane olan MEDİVİA yönetimi ile bir araya geldi.
SANATÇI EMİR CAN İĞREK, ÜSKÜDAR TEBESSÜM KAHVESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Türk müziğinin sevilen isimlerinden Emir Can İğrek, Üsküdar Belediyesi tarafından işletilen Tebessüm Kahvesi’nde çalışan Down Sendromlu gençlerle bir araya geldi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE ABDAL MUSA CEMİ YAPILDI

21 aralık Pazar günü mahallelerimizde bulunan canlar Abdal Musa cemi için bir araya geldi.





