
SPORA EVET, ŞİDETE HAYIR !


26-27-29-30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde oynanması planlanan Süper Amatör, 1. Amatör, U16 ve U14 Amatör Lig Müsabakalarının Durdurulmasına karar verilmiştir.
SPORA EVET, ŞİDETE HAYIR !
Son zamanlarda özellikle amatör müsabakalarımızda görmeyi hiç istemediğimiz şiddet olaylarına üzülerek tanık olmaktayız. Hiç biz zaman spor ve şiddet kelimelerinin yan yana olmasını kabul etmediğimiz gibi bunun hiç istendik bir durum olmadığını da sürekli dile getirmekteyiz.
Tüm bu iyi niyet mesajlarına, şiddet karşıtı alınan karar ve yaptırımlara rağmen maalesef sahalarımızda görülen istenmeyen şiddet olayları hepimizi derinden üzmektedir. Bilhassa toplumumuzun ilgi duyduğu futbol müsabakalarında görev yapan hakemlerimize, saha komiserlerimize, sporcularımızın birbirine karşı onur kırıcı, taciz edici eylemlerde bulunarak darp etmek girişimleri kabul edilemeyeceği gibi, ülkemizde gelişmesini arzu ettiğimiz spora da büyük darbe vurmaktadır.
Bir kaç gün önce konu ile ilgili Kamuoyuna duyuru niteliğinde bir yazı yayınlayarak bu tür olayları kınamış olmamıza, kulüplerimiz, yöneticilerimiz, antrenörlerimiz, sporcularımız ve spor camiamız için üzücü sonuçlara sebep olabileceğini belirtmemize rağmen şiddet olayları halen devam etmektedir.
Müsabakalara misafir takımın seyirci getirmemesine ilişkin karar alınmasına rağmen bir çok takım maçlara seyircileri ile giderek bir takım olayların vukuu bulmasına zemin hazırlamıştır.
Arzumuz; sporun izlenebilir hale gelebilmesi, arkadaşlık dostluk hukuku içerisinde oynanarak spora yakışmayan çirkin olayların son bulmasıdır.
Yaşanan elim verici olaylar neticesinde, amatör müsabakalarda hakemlerimize, saha komiserlerimize, antrenör ve sporcularımıza karşı kullanılan şiddet olaylarından ötürü bu hafta 26-27-29-30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde oynanması planlanan Süper Amatör, 1. Amatör, U16 ve U14 Amatör Lig Müsabakalarının Durdurulmasına karar verilmiştir. Bu gibi olaylar karşısında İl Disiplin Kurulu en üst düzeyde ceza ve yaptırım uygulayacaktır.
Sporun görsel bir etkinlik olduğu, antrenörlerimizin bu anlayış ile sporcularını müsabakalarına hazırlamaları, yöneticilerimizin maçlarda bir araya gelerek, taraftarlarına dostluk kazansın mesajını vermeleri, müsabaka sonrası herkesin birbiri ile tokalaşarak, sahalardan ayrılmaları temennisiyle yaşanan şiddet olaylarını ve çirkin davranışları kabul edilemez bularak bir kez daha kınıyoruz.
ÜSKÜDAR BAĞLARBAŞI KÜLTÜR MERKEZİ YENİ YÜZÜYLE KAPILARINI AÇTI
DEDETAŞ " 31 Mart seçimlerinden sonra görevi devraldığımız günden beri tahakkuk etmiş olan tüm SGK ve vergi borçlarını ödedik."
ÜSKÜDAR’DA OTİZM FARKINDALIK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Üsküdar Belediyesi tarafından Otizm Farkındalık Haftası kapsamında “Farklılıklar Bize Renk Katar” sloganıyla etkinlik düzenlendi.
BOĞAZİÇİ ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL KURULU YAPILDI
23 MART Pazar günü dernek üyelerinin yoğun katılımı ile saat 14.00 de başladı, katılan üyeler yoklama cetveline imzalarını attılar.
TÜED'den 2000 sonrası emeklilere intibak talebi
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emekli aylıklarında oluşan eşitsizliklerin giderilmesi için 2000 sonrasında emekli olanlara intibak yapılmasını talep etti.
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI DEDETAŞ, CHP’NİN CUMHURBAŞKANLIĞI ÖN SEÇİMİNDE OYUNU KULLANDI
Sinem Dedetaş: “Özellikle dayanışma sandıklarında yüksek bir katılım var, bütün ilçelerde takip ediyoruz. Örgütümüze tüm hazırlıkları için teşekkür ediyoruz.
ÇENGELKÖY BP PETROL OFİSİ OLDU...
Çengelköy de yılladır BP markası ile halka hizmet eden KARAKAŞ petrol şirketin Petrol Ofisine devredilmesi ile beraber artık yeni markası ile yoluna devam edecek.
SAADET ÜSKÜDAR İFTAR BULUŞMASI
Saadet Partisi Eski Belediye başkanı Yılmaz Bayat ve İlçe başkanı Hakan Tevfik Erdağı Üsküdar' ın muhtarlarıyla 11.Mart akşamı Üsküdar ilçe binasında iftarda buluştu.
ÇENGELKÖY DUDULLU 1-1
Son maça grup ikincisi olarak çıktık berabere kaldığımız halde ligi dördüncü bitirdik.
BURHAN MAKIROĞLU GAZETECİLER İLE İFTARDA BULUŞTU...
Üsküdar’ın tanınan iş insanı Burhan Makıroğlu Gazetecilerle 8.Mart akşamı iftarda buluştu.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN 3. KENT LOKANTASI HİZMETE GİRDİ
İmamoğlu: “Ramazan ayında sizlerin sofrasında olmak, sizlerle sofralarınızda buluşmak benim için çok özel bir durumdur. Milyonlarca insanımızın dertleriyle dertlenmek ve onlara çözüm bulma gayretimiz, şiarımızdır”