
Emekliler, haykırdı “İNTİBAK” istiyoruz...
2000 2008 öncesi sonrası farklar ortadan kaldırılmalı intibak yasası çıkarılarak bunun giderilmesi de katılımcılar tarafından ifade edildi.
Emekliler, haykırdı “İNTİBAK” istiyoruz...
Türkiye'nin çeşitli illerinden başkente gelen emekliler, düzenlenen mitingde hükümetten taleplerini ifade etti.
Anıtpark'ta toplanan çok sayıda sendika üyesi emekli, müzik eşliğinde halay çekti, taleplerini sloganlar atarak duyurdular.
Emekliler Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Mahinur Şahbaz, burada yaptığı konuşmada, emeklilerin ve yaşlıların toplumun vicdanı olduğunu belirterek, eşitlik, özgürlük, demokrasi ve hukuk devletinden yana olduklarını söyledi.
Şahbaz, siyasilerin problemleri çözmediğini ve ertelediğini savunarak, "Siyasilere sesimizi duyurmak, sorumluluklarını hatırlatmak ve taleplerimizi iletmek için Ankara'dayız." dedi.
.
Aynı prim gün sayısına sahip işçiler arasında emekli aylık ve ikramiye hesabı değiştirilerek ayrım yapıldığını iddia eden Şahbaz, intibak yasasının hala çıkarılmamış olmasını eleştirdi. Şahbaz, "Kamu emekliliği hakkımızdan asla vazgeçmiyoruz. Sorunlarımıza çözüm istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Tüm Emekli-Sen Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen de emekli maaşlarıyla geçinmenin bu dönemde çok zor olduğunu belirterek, "Bayram harçlığı değil, yılda 4 maaş tutarında ek ödeme istiyoruz." diye konuştu.
SANATÇI EMİR CAN İĞREK, ÜSKÜDAR TEBESSÜM KAHVESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Türk müziğinin sevilen isimlerinden Emir Can İğrek, Üsküdar Belediyesi tarafından işletilen Tebessüm Kahvesi’nde çalışan Down Sendromlu gençlerle bir araya geldi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE ABDAL MUSA CEMİ YAPILDI

21 aralık Pazar günü mahallelerimizde bulunan canlar Abdal Musa cemi için bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI GERÇEKLERİ BİLMEYE HAKKINIZ VAR

CHP ÜSKÜDAR İlçe Başkanı Berk Tütüncü ve Üsküdar ilçe yöneticileri Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları hakkında iddianamede kanıt yerine ne var adlı basın açıklamasını 22.Aralık öğlen saat 12.00 de Üsküdar İskele meydanında basın ve halka okudu.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYONLUK PEŞİNDE

Geçen yıl A Takım düzeyinde 2.Amatör ligde rekor puan ve namağlup şampiyon olan Küçüksu Rasathane Spor, bu sezon 1.Amatör ligde de şampiyonluk hesapları yapıyor.
BURHAN MAKIROĞLU MİSİAD ÜSKÜDAR ŞUBE BAŞKANI OLDU

Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) Genel Başkanı Feridun Öncel, Üsküdar MİSİAD Şubesi’ni ziyaret etti.
MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU HIZLA YAPILIYOR

İstanbul sismik risklerin azaltılması ve acil durum hazırlık projelerinden bir tanesi olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu yapımı mahalle muhtarımız Hilmi Somuncu’nun da gayretleri ile hızla sürüyor.
YAVUZTÜRK MAHALLESİNDE SAR İSTANBUL TEMSİLCİLİĞİ HİZMETE BAŞLADI

Geçen ay Yavuztürk Mahallesi’nde bulunan sitelere gazete dağıtımı yaparken Yeşilyamaç Sitesi dükkanlar sırasında SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği
ÜSKÜDAR BELEDİYESi’NİN EMEKLİLERE PAZAR ALIŞVERİŞİ DESTEĞİ YENİDEN BAŞLIYOR

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve göreve gelmesiyle hayata geçirilen “Emeklilere Pazar Alışverişi Desteği” uygulaması bu yıl da devam ediyor.
Emeklilerin toplam yüzde 70'i 18 bin liranın altında bir gelirle yaşiyor

Maaş tablosunda büyük uçurum: Emeklilerin yüzde 40'ı 17 bin liranın altında yaşam savaşı veriyor. aylik baglama oranlari cok dustu sonuc bu
MEDİVİA SAĞLIK GRUBU MUHTARLARLA BULUŞTU

Yıllardır muhtarlar gününde muhtarları ağırlayan MEDİVİA sağlık grubu ekim ayında Üsküdar’ın muhtarlarını ağırladı.




