
ÜSKÜDAR SAADET PARTİSİ MUHTARLARLA BULUŞTU


Saadet Partisi İlçe Başkanı Yusuf Baydar ilçe yönetim kurulu arkadaşları ile beraber Küplüce Maran Kafe de 25 Kasım günü Üsküdar muhtarları ile toplantı yaptı.
ÜSKÜDAR SAADET PARTİSİ MUHTARLARLA BULUŞTU
Saadet Partisi İlçe Başkanı Yusuf Baydar ilçe yönetim kurulu arkadaşları ile beraber Küplüce Maran Kafe de 25 Kasım günü Üsküdar muhtarları ile toplantı yaptı.
Sabah yapılan toplantıyı ilçe başkanı açtı herkese katılımlarından dolayı teşekkür ettikten sonra sözü İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı ya verdi.
Başkan konuşmasında “ülkemizde dört temel kriz var ilki adalet ikincisi eğitim üçüncüsü ekonomik sonuncusu ve en önemlisi ise ahlak krizidir. İdarecilerin sözleri ile yaptıkları tutmadığı için topluma özellikle de gençlere iyi örnek olunamıyor.
Ekonomik krize girilmesinden dolayı iktidar yıpranıyor ama biz buna sevinemiyoruz muhalif partiler olarak bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Tolsuzlukta ilerleme ahlakta ise gerileme var ama toplumsal ahlak konusunda ümitsizliğe kapılmayacağız siyasi kutuplaştırmayı yok edeceğiz. Toplumda nefreti artıran siyasilerin eylemleri ile yaptıklarında tutarsızlıklar var.
Bugün yaşadıklarımız sadece dış güçlerin etkileri ile açıklanamaz, yapılanlar 20 yılın eseridir. Halkımız süreci öngöremiyor kimse sattığı ürünü fiyatlayamıyor. Eskiden 30-45 günlük fiyatlar ve vadeler söz konusu iken fiyatlar günlük saatlik değişiyor paramızın satın alma gücü azaldı bu kutuplaşma ile örtülemez.
Köprü otoyol gibi imalatların yapılmasına karşı değiliz ancak bu denli ağır finansman olmamalıydı, gelecek nesillerin üstüne yük olacak ödemeler döviz ile yapılıyor.
İstanbul’un en büyük sorunu ise böylesi çok bir nüfusun bir yere yığılmasıdır. Kanal İstanbul a karşı olmamızın nedeni de var olan nüfusa fazladan nüfus ekleyecek olmasıdır. Artık yatırımlar İstanbul a değil Anadolu’nun değişik şehirlerine yapılmalıdır. Yatırımlar istihdama yönelik yapılmalıdır.
Dedikten ve pek çok tespitten sonra katılımcı muhtarlar da söz aldı ve Üsküdar ın kentsel dönüşüm sorunu başta olmak üzere yerel ve genel sorunlar hakkında bilgi alışverişi yapıldı.
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
SEMTİMİZİN YENİ GURURU ŞAMPİYON KÜÇÜKSU RASATHANESPOR
KÜÇÜKSU RASATHANE bu sene yer aldığı 2. Amatör 19. Grupta namağlup şekilde ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek önümüzdeki yıl 1. Amatör Lig’de oynamaya hak kazandı.
LİM MİMARLIK VE ATLAS İNŞAAT ALTINKÖY SİTESİNİ DÖNÜŞTÜRECEK
23 Mayıs Cuma günü Altınköy Sitesi kooperatif ortakları Bostancı Dedeman otel toplantı salonunda proje sunumu izlemek için bir araya geldiler.
ALTINKÖY SİTESİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Altınköy sitesi 2024 olağan genel kurulunu 24 Mayıs Cumartesi günü Güzeltepe de Kral düğün salonunda yaptı.
Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesi
Uzun süredir sayın editörümün sayesinde Çengelköy Gazetesi'ne elimden geldikçe Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesine yazmaktayım.
ALTUNİZADE BOSNA BULVARI METRO HATTI UZATILIYOR
Altunizade Ferah Çamlıca Camisi ve Bosna Bulvarı'na bağlayan 4,53 kilometre uzunluğundaki tünel biterken, Kazım Karabekir Topağacı Ümraniye Spor Köyü ne uzatılacak. Raylı Sistem Hattı 4.5 km daha uzamış olacak.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ “ENGELLİLER HAFTASI” DOLAYISIYLA ETKİNLİK DÜZENLEDİ
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Üsküdar Belediyesi olarak, sizlerin yaşamını kolaylaştırmak, hak ettiğiniz hizmetleri sunmak ve daha erişilebilir bir Üsküdar inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz”
KADIN HAKLARINI KORUMA DERNEĞİNDEN CESUR SAVCIYA ZİYARET
Kadın haklarını koruma derneği başkanı Avukat Hilal Gültepe Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ‘Yenidoğan çetesi’ davasının savcısı Yavuz Engin’e destek ziyaretinde bulundu.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR, İSTANBUL UN GÜNDEMİNDE
Kurulduğu günden beri, sportif anlamda başarılı olmaya çalışarak, semtimize de yeni bir renk katan Küçüksu Rasathane Spor, altyapı kategorilerindeki başarılarının yanı sıra, 2.Amatör ligde de iddialı kurduğu kadro
ÜSKÜDAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
Barbaros, Mehmet Akif, Yavuzturk ve Selami Ali Mahallelerindeki dört ayrı parselde toplam 1.068 bağımsız birimden oluşan projelerin hak sahipleriyle kentsel dönüşüm sözleşmesi imzalandı.