
Normalleşme Haziran ortasında başlayacak
TEPAV: Koronavirüs sonrası normalleşme Haziran ortasında başlayacak
TEPAV: Koronavirüs sonrası normalleşme Haziran ortasında başlayacak
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Koronavirüs salgınında zirve noktasının ne zaman görüleceğine ve ardından ekonomide yaşanacak normalleşmeye dönüş süreciyle ilgili bir rapor yayınladı. Prof. Dr. Türkmen Göksel ile Doç. Dr. Yetkin Çınar’ın hazırladığı raporda, aktif vaka sayısının 3 Mayıs 2020 (tahmin aralığı olarak 28 Nisan - 8 Mayıs; Şekil 2) tarihine kadar artacağı ve bu tarihten sonra artık azalışa geçeceği öngörülüyor. Aktif vaka sayısı, toplam vaka sayısından iyileşenler ve vefatlar çıkarılarak hesaplanıyor. Hayatın normalleşmesi ve tedbirlerin kaldırılmasının ise ancak aktif vaka sayısının ihmal edilebilecek düzeye indiği tarihlerde gerçekleştirilebileceği öngörülüyor. Bu dönemde hasta olmayanların enfekte olma olasılığını en düşük düzeye ineceği ve aynı zamanda sağlık sisteminin rahatlayacağı da öngörüler arasında.
TEPAV raporunda, aktif vaka sayısının görece görece düşük seviyelere indiği Haziran başı - ortası, kademeli olarak tedbirlerin gevşetilebileceği tarih aralığı; Haziran ortası ise normalleşmenin başlayabileceği dönem olarak gösteriliyor. Bununla birlikte bu dönemlerde dahi daha sık el yıkama, tokalaşmama vb. gibi tedbirlerin devam etmesi gerekeceğinin altı çiziliyor.
Katı tedbirlerin alındığı senaryoda normalleşme Mayıs sonu
TEPAV’ın raporunda daha katı tedbirler alınarak daha fazla insanın toplumsal yaşamdan izole edildiği senaryoda normalleşmenin ne zaman başlayabileceğine ilişkin bir analiz de yer alıyor. Katı tedbir senaryosunda aktif vaka sayısı zirve değeri, nokta tahmini olarak mevcut durum analizine göre 3 Mayıs olarak belirlenen tarihten 25 Nisan’a geriliyor. Katı tedbirlerin alınması durumunda aktif vaka sayısının görece düşük seviyelere indiği Mayıs ayı ikinci haftası ? Mayıs sonu arasında kademeli olarak tedbirlerin gevşetilebileceği ve Mayıs sonunda normalleşme sürecinin başlayabileceği ifade ediliyor.
Gevşek tedbirlerde normalleşme Ağustos'a sarkıyor
TEPAV raporunda daha gevşek tedbirlerin uygulanmasına durumunda neler yaşanacağına dair öngörü de yer alıyor. Gevşek tedbir senaryosunda aktif vaka sayısı zirve değeri, 26 Mayıs’a kayıyor. Bu senaryoda tedbirler Temmuz ayı ortasında gevşetilirken Ağustos başında da normalleşme başlıyor.
SANATÇI EMİR CAN İĞREK, ÜSKÜDAR TEBESSÜM KAHVESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Türk müziğinin sevilen isimlerinden Emir Can İğrek, Üsküdar Belediyesi tarafından işletilen Tebessüm Kahvesi’nde çalışan Down Sendromlu gençlerle bir araya geldi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE ABDAL MUSA CEMİ YAPILDI

21 aralık Pazar günü mahallelerimizde bulunan canlar Abdal Musa cemi için bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI GERÇEKLERİ BİLMEYE HAKKINIZ VAR

CHP ÜSKÜDAR İlçe Başkanı Berk Tütüncü ve Üsküdar ilçe yöneticileri Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları hakkında iddianamede kanıt yerine ne var adlı basın açıklamasını 22.Aralık öğlen saat 12.00 de Üsküdar İskele meydanında basın ve halka okudu.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYONLUK PEŞİNDE

Geçen yıl A Takım düzeyinde 2.Amatör ligde rekor puan ve namağlup şampiyon olan Küçüksu Rasathane Spor, bu sezon 1.Amatör ligde de şampiyonluk hesapları yapıyor.
BURHAN MAKIROĞLU MİSİAD ÜSKÜDAR ŞUBE BAŞKANI OLDU

Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) Genel Başkanı Feridun Öncel, Üsküdar MİSİAD Şubesi’ni ziyaret etti.
MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU HIZLA YAPILIYOR

İstanbul sismik risklerin azaltılması ve acil durum hazırlık projelerinden bir tanesi olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu yapımı mahalle muhtarımız Hilmi Somuncu’nun da gayretleri ile hızla sürüyor.
YAVUZTÜRK MAHALLESİNDE SAR İSTANBUL TEMSİLCİLİĞİ HİZMETE BAŞLADI

Geçen ay Yavuztürk Mahallesi’nde bulunan sitelere gazete dağıtımı yaparken Yeşilyamaç Sitesi dükkanlar sırasında SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği
ÜSKÜDAR BELEDİYESi’NİN EMEKLİLERE PAZAR ALIŞVERİŞİ DESTEĞİ YENİDEN BAŞLIYOR

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve göreve gelmesiyle hayata geçirilen “Emeklilere Pazar Alışverişi Desteği” uygulaması bu yıl da devam ediyor.
Emeklilerin toplam yüzde 70'i 18 bin liranın altında bir gelirle yaşiyor

Maaş tablosunda büyük uçurum: Emeklilerin yüzde 40'ı 17 bin liranın altında yaşam savaşı veriyor. aylik baglama oranlari cok dustu sonuc bu
MEDİVİA SAĞLIK GRUBU MUHTARLARLA BULUŞTU

Yıllardır muhtarlar gününde muhtarları ağırlayan MEDİVİA sağlık grubu ekim ayında Üsküdar’ın muhtarlarını ağırladı.




