
"Parası olmayanı ölüme mi terk edelim"


MHP'li Gökhan Arslan, depremi her meclis toplantısında dile getireceğiz...
MHP'li Gökhan Arslan, depremi her meclis toplantısında dile getireceğiz...
"Parası olmayanı
ölüme mi terk edelim"
Güngören için kolları sıvayan, Belediye Meclisinde ilçe sorunları hakkında verdiği önergelerle dikkat çeken, Milliyetçi Hareket Partisi Güngören Belediye Meclis Üyesi Gökhan Arslan, olası İstanbul depremini hemen hemen her meclis toplantısında dile getirerek biran önce tedbirlerin alınmasını istedi...
Yaşadığı kente hizmet etmek için gece gündüz çalışan MHP'li Gökhan Arslan, "Başkanlık divanına daha önce sunduğumuz kentsel dönüşüm istişare kurulu talebimizi tekrar dile getiriyoruz. Kentsel dönüşüm, evet gereklidir ve mecburidir" dedi.
"DİLE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Olası depreme karşı Güngören için acilen önlemler alınması gerektiğini söyleyen MHP'li Gökhan Arslan, "Ülkemizin değişik yerlerinde deprem sürekli yüzünü göstermekte. Türkiye deprem kuşağında bir ülkedir. Hemen hemen her meclis toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi olarak bunu dile getirmekteyiz. Başkanlık divanına daha önce sunduğumuz kentsel dönüşüm istişare kurulu talebimizi tekrar dile getiriyoruz. Kentsel dönüşüm, evet gereklidir ve mecburidir. Plan değişikliği yaparak yerinde dönüşümün, parsel birleşmesi sonucunda imar artışı, çekme mesafesi 3 mt’den 1,5 mt’ye düşürülmesiyle dönüşüm önü kısmen açılmıştır. Peki parası olmayan ve anlaşamayan vatandaşlarımız var. Bunları da ölüme terk edemeyiz. Bildiğiniz üzere depremden sonra 2 önemli olgu vardır. Birincisi göçük kurtarma ikincisi ise ikmal ve lojistik. En basit örneği bir kişinin ortalama olarak günlük 5 lt suya ve 1 öğün yemeğe ihtiyacı vardır. Bunun lojistik olarak sağlanması lazımdır. Bu sebeptendir ki deprem sonrası ana halterlin açık olması gerekmektedir. Ana halterde olan binalarımızı kentsel dönüşüme sokamıyorsak eğer, güçlendirme projeleri ile güçlendirmemiz gerekmektedir. Bunun için belediyemizin bu konuda fon bulmasını talep ediyoruz. Bu fon 15-20 yıl vadeli şeklinde olup vatandaşımızın belini bükmemelidir" şeklinde konuştu.
"HER İLÇE KENDİ DERDİNE DÜŞECEK"
Olası bir İstanbul depreminde tüm Marmara Bölgesinin etkilenmesi söz konusu, diyen Gökhan Arslan, "Böyle bir durumda Marmara Bölgesi dışında büyükşehir belediyesi ile bir deprem anlaşması yapılması zaruridir. Bu belediye anlaşması sonucu deprem gerçekleştiği an anlaşılan belediye ivedi şekilde önce hava ve sonra karayoluyla ilçemize ulaşması lazımdır. Büyük bir afette 39 ilçe kendi derdine düşeceğinden dolayı bu anlaşmamanın yapılmasını talep ediyoruz" dedi.
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
SEMTİMİZİN YENİ GURURU ŞAMPİYON KÜÇÜKSU RASATHANESPOR
KÜÇÜKSU RASATHANE bu sene yer aldığı 2. Amatör 19. Grupta namağlup şekilde ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek önümüzdeki yıl 1. Amatör Lig’de oynamaya hak kazandı.
LİM MİMARLIK VE ATLAS İNŞAAT ALTINKÖY SİTESİNİ DÖNÜŞTÜRECEK
23 Mayıs Cuma günü Altınköy Sitesi kooperatif ortakları Bostancı Dedeman otel toplantı salonunda proje sunumu izlemek için bir araya geldiler.
ALTINKÖY SİTESİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Altınköy sitesi 2024 olağan genel kurulunu 24 Mayıs Cumartesi günü Güzeltepe de Kral düğün salonunda yaptı.
Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesi
Uzun süredir sayın editörümün sayesinde Çengelköy Gazetesi'ne elimden geldikçe Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesine yazmaktayım.
ALTUNİZADE BOSNA BULVARI METRO HATTI UZATILIYOR
Altunizade Ferah Çamlıca Camisi ve Bosna Bulvarı'na bağlayan 4,53 kilometre uzunluğundaki tünel biterken, Kazım Karabekir Topağacı Ümraniye Spor Köyü ne uzatılacak. Raylı Sistem Hattı 4.5 km daha uzamış olacak.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ “ENGELLİLER HAFTASI” DOLAYISIYLA ETKİNLİK DÜZENLEDİ
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Üsküdar Belediyesi olarak, sizlerin yaşamını kolaylaştırmak, hak ettiğiniz hizmetleri sunmak ve daha erişilebilir bir Üsküdar inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz”
KADIN HAKLARINI KORUMA DERNEĞİNDEN CESUR SAVCIYA ZİYARET
Kadın haklarını koruma derneği başkanı Avukat Hilal Gültepe Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ‘Yenidoğan çetesi’ davasının savcısı Yavuz Engin’e destek ziyaretinde bulundu.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR, İSTANBUL UN GÜNDEMİNDE
Kurulduğu günden beri, sportif anlamda başarılı olmaya çalışarak, semtimize de yeni bir renk katan Küçüksu Rasathane Spor, altyapı kategorilerindeki başarılarının yanı sıra, 2.Amatör ligde de iddialı kurduğu kadro
ÜSKÜDAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
Barbaros, Mehmet Akif, Yavuzturk ve Selami Ali Mahallelerindeki dört ayrı parselde toplam 1.068 bağımsız birimden oluşan projelerin hak sahipleriyle kentsel dönüşüm sözleşmesi imzalandı.