
BÖLGEMİZİN MUHTARLARI KİM OLDU
Üsküdar ve Türkiye de 31.Mart Yerel seçimlerinde muhtarlarımıza da seçtik işte listesi.
BÖLGEMİZİN MUHTARLARI
Kuleli mahallesi muhtar adayları Metin Karadağ , İsmail Şimşek, Kenan Birinci seçim günü bir araya gelerek bu fotoğrafta yer aldılar. Kazanan bir kişi olacak bir kişi muhtar olacak ama bu görüntü herkese örnek olacak bir görüntü.
Mahallelerimiz güzel ama bazı sorunları da var bunları elele vermeden birlik olmadan çözmek olanaksız, demek ki ne yapmalı rakip de olsak yarışa da girsek birbirimize gülümsemeli hoşgörülü olmalıyız.
Üsküdar ve Türkiye de 31.Mart Yerel seçimlerinde muhtarlarımıza da seçtik işte listesi.
Çevremizde ki mahallelerde değişmeden kalan muhtarlar
1.KULELİ Kenan Birinci
2.ÇENGELKÖY Can Cumurcu
3.BAHÇELİEVLER Zekiye Hoca
4.GÜZELTEPE Yıldırım Yazıcıoğlu
5.Kandilli Esma Okan
6.BEYLERBEYİ Ali Kaya İpek
7.KISIKLI Erkan Kalkan
8.KİRAZLITEPE Nazmi Yamaç
9. KÜPLÜCE Esat İri
10.FERAH Şefik Gülten
11.Kuzguncuk Ali Faik Kaptan
Değişenler
12.YAVUZTÜRK Ramazan Çukurkaş
13.KÜÇÜKSU Nilgün Atasoy
14.MEHMET AKİF ERSOY Nevzat Ay
Sonsöz ; Yavuztürk mahallesinde ilk üç aday 5800 5500 5100 adet oylar ile sıralandılar Bahçelievler’de Zekiye Hoca 5600 oy aldı bu tip mahalleler ile köylerde 30 40 oy alarak muhtar olanların bir farkı olmalı.
Örneğin 1000 seçmeni olan mahalle muhtarı ile 10.000 seçmeni olan mahalle ile 200 seçmeni olan köy muhtarlarının maaşları arasında bir fark olmalı. Köylere muazzam bir seçmen taşıması oldu zira köy muhtarı da 20.000 seçmenli şehir muhtarı da 1912 TL maaş almakta . Köylerde bu rakam çok yüksek olup fuzuli bir geçim kapısı haline gelmiştir. Şehirlerde ki muhtarlar ise eleman çalıştırmaktadır maaş sigorta ödemektedir.
Ve en önemlisi sandıklarda pusulalar karışmakta sorun çıkarmaktadır. Aynı parti seçimi gibi ortak pusulaya geçilmelidir. Yıllar önce azalar ve muhtar pusulaları ayrıydı sorun daha büyüktü neyse ki o düzeldi artık, muhtarlık seçim sistemi yenilenmeli ve aldıkları maaşlar nüfusa göre ayarlanmalı.
Belediye başkanları bile nüfus aralıklarına göre maaş almaktalar.
BOĞAZ TRAFİĞİ BEYKOZ METROSU İLE RAHATLAYACAK

Ümraniye’den başlayarak Kavacık üzerinden Beykoz’a ulaşacak metro hattının 17,49 kilometre uzunluğunda olması bekleniyor
Türkiye’nin güvenliği ve Türk milletinin iradesi, başkalarının kırmızı çizgileriyle belirlenemez.

TURAN DEVLETİ TEŞKİLATLARI İsrail konusunda yaptığı basın açıklaması gazetemizle de paylaşıldı. Biz de okurlarımızla paylaşıyoruz
Çengelköyspor Yeni Yönetimiyle Yeni Sezona Güçlü Bir Başlangıç Yaptı

Çengelköyspor, 2026-2027 sezonu öncesinde yeni yönetimi, teknik kadrosu, futbolcuları ve kulüp camiasını bir araya getiren sezon açılışını gerçekleştirdi.
YENİ PARTİ ÜSKÜDAR KURULDU İLÇE BAŞKANI BERK TÜTÜNCÜ OLDU

Yeni Parti nin kurulması sonrası il ve ilçe yönetimleri belli olmaya başladı. İstanbul da belli olan yönetimlerin bir tanesi de Üsküdar oldu.
ÜSKÜDAR BELEDİYE MECLİSİ SİBEL TAN ÇETİNKAYA’YI SEÇTİ
Görevden uzaklaştırılan ve tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın yerine seçilecek başkanvekili için yapılan oylamada CHP'nin adayı kazandı.
SAĞLIKLI BAŞLANGIÇ, MUTLU BİREY, SAĞLIKLI TOPLUM
Hayatın ilk anı, bir bebeğin dünyaya gözlerini açtığı o ilk saniye, geleceğin de inşa edilmeye başlandığı andır.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş gözaltına alındı

Operasyon, İstanbul Anadolu başsavcılığının Üsküdar Belediyesi’nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında yapıldı.
SP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI HÜSEYİN ÇAKMAK “ Güçlü devlet; eleştiriden korkan değil, eleştiriden ders çıkaran devlettir.”
Basın özgürlüğü, yalnızca gazetecilerin değil; toplumun doğru bilgiye ulaşma hakkının ve adil bir yönetim anlayışının en temel teminatlarından biridir.
Pet Fellas Hayvanları Yeni Aileleriyle Buluşturuyor
Ücretsiz olarak hizmet veren platform, hayvan sahiplendirme sürecini daha düzenli ve ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlıyor.
5,5 MİLYON EMEKLİ KÖK MAAŞDA BULUŞTU
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emeklinin maaşını etkileyen kök aylık gerçeğini açıkladı





