
Ata-2 DE BİREYSEL TAPULAR DAĞITILIYOR


16.Mart Cumartesi günü Ata-2 sitesi toplantı salonunda gelmiş geçmiş en kalabalık toplantı yapıldı konu “Bireysel Tapu Dağıtım Töreni” idi.
Ata-2 DE BİREYSEL TAPULAR DAĞITILIYOR
16.Mart Cumartesi günü Ata-2 sitesi toplantı salonunda gelmiş geçmiş en kalabalık toplantı yapıldı konu “Bireysel Tapu Dağıtım Töreni” idi.
Yıllardır uğraşlar verilen bireysel tapu konusunda son kongrede alınan karar gereği imar barışına baş vurulacak ve gereken işler ona göre yapılacaktı. ATA-2 yönetimi Üsküdar Belediyesi ile gereken tüm parselasyon tevhit ifraz işlerini tamamladı ihdas işlemlerini tamamladı ve sıra bireysel tapulara geldi.
Enerji Bakanı Fatih Dönmez AK Parti İstanbul Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve pek çok meclis üyesi adayı toplantıya katıldığı gibi Ata2 sitesi üyeleri ve site sakinleri de toplantıya katıldılar.
Toplantıyı ATA-2 Kooperatif Başkanı Ahmet Gülaydın açtı ve “35 yıllık hasret bugünlerde sona eriyor 2.5 yıldır yönetimdeyiz Hilmi Türkmen ve ekibinin bu işin sonlandırılmasında çok büyük katkısı oldu. En büyük ailem ATA-2 adına hepinize hoş geldiniz diyorum. İnşallah bundan sonra da Üsküdar’a katkılarınız olacaktır.41 projenizi biliyoruz başarılar diliyoruz, arkanızdayız.Tapularımız hepimize hayırlı olsun.” Dedi.
Hilmi Türkmen ise yaptığı konuşmada “imar planları ile başladığımız bu süreçte bu günlere geldik. Bu bir lütuf değil tamamen hakkınız olan evlerinizin tapularına kavuşuyor olmanız bizi memnun etmiştir.burada 15.000 kişi yaşıyor ayrıca buranın terkinde 2000 kişi yaşıyor dolayısı ile binlerce kişiyi ilgilendiren bu konu çözülüyor hayırlı uğurlu olsun. Bu pek çok siteye de örnek olacak bir gelişmedir.
Üsküdar’ın en güzel sitesi en büyük sitesi en nezih sitesi bireysel tapusuna kavuşuyor hepinize sağlıklı huzurlu bir yaşam diliyorum. Bu yolda 2-B yasasının imar barışı yasasının çıkmasını sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Binali Yıldırım’a ve meclis üyelerimize teşekkür ederim. “
Enerji Bakanı Fatih Dönmez “35 yıllık bir sorundu bu bir insanın ömrünün yarısı eder bu sorunu altetmek ve tapu töreni ile taçlandırmak güzel bir gelişme. 40 yıllık Üsküdar’lı bir komşunuz olarak bir dönem meclis üyeliği de yaptım, Ata-2 nin kördüğüm sorununu biliyorum bu sorunu sabırla çözdük, yürütme ,yasama ve yerel yönetimler elbirliği içinde çözdük. Pek çok hizmet hayaldi gerçek oldu. Dedi.
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, site sakinlerine hayırlı olsun dileklerini ileterek, "2 bin 500 tapu dağıtılmaya başlandı. Az önce bu noktaya gelinceye kadar ne yollardan geçtiğimizi, ne zorluklarla karşılaştığımızı sunucu kardeşimiz anlattı.
Gençliğimde buralara geldiğimde, tek tük evler vardı. Bugün her yerde yerleşim var. Bir kısmı gayet güzel derli toplu yapılmış ama bir kısmı da çok hızlı bir şekilde yapılmış. Bizim amacımız İstanbul'u her yönüyle en güzel gıpta edilen bir şehir haline getirmek." diye konuştu.
Önemli olanın sorunları torunlara bırakmadan çözmek olduğunu anlatan Yıldırım, dağ gibi sorunları dağ gibi çözümlere ulaştıran anlayışla hareket edileceğini vurguladı.
Yıldırım, İstanbul'un müjdelenmiş bir şehir olduğunu aktararak, İstanbul'un 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ın ayağa kaldırdığı bir şehir olduğunu ifade etti. İstanbul'a hizmet etmenin kendileri için büyük bir şans, büyük bir lütuf olduğunu vurgulayan Yıldırım, "İnşallah sizlerin desteğiyle bu görevi ve sorumluluğu bize verirseniz, sizi asla hayal kırıklığına uğratmayacağız." dedi.
"TERÖRLE MÜCADELE KÜRESEL BİR İŞTİR"
Yeni Zelanda'da iki camiye yapılan terör saldırısına değinen Yıldırım, şunları söyledi:
"Yeni Zelanda'da 2 camide ibadet halinde olan 49 masum insanı katlettiler. 70 sayfalık da bir manifesto yayınladılar. Manifestoda ne diyor? 'Siz Boğaz'ın Avrupa Yakası'na geçmeyin yoksa sizi yok edeceğiz.' Terör deyince Batı dünyasının aklına hemen Müslümanlar gelir. 'İslamcı terör örgütü' diye hemen etiketi yapıştırırlar. Terörle mücadele küresel bir iştir. Teröristin dini olmaz, etnik kimliği ve milleti de olmaz. Terörist, öldürme makinesidir. Dünyanın neresinde olursa olsun herkesin teröre aynı dik duruşu göstermesi gerekir. O zaman bölgesel, küresel barış ve kardeşlik olur. Türkiye bölgede barış, istikrar ve kardeşlik için mücadele ediyor. Gelecek zaman içerisinde ülkemizin birliği, beraberliği, kardeşliği daim eylemek için bu mücadelede yılmadan, yorulmadan birlikte çalışacağız."
Konuşmasının ardından, Binali Yıldırım bireysel tapulardan ilk bölümünü verdi.
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
SEMTİMİZİN YENİ GURURU ŞAMPİYON KÜÇÜKSU RASATHANESPOR
KÜÇÜKSU RASATHANE bu sene yer aldığı 2. Amatör 19. Grupta namağlup şekilde ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek önümüzdeki yıl 1. Amatör Lig’de oynamaya hak kazandı.
LİM MİMARLIK VE ATLAS İNŞAAT ALTINKÖY SİTESİNİ DÖNÜŞTÜRECEK
23 Mayıs Cuma günü Altınköy Sitesi kooperatif ortakları Bostancı Dedeman otel toplantı salonunda proje sunumu izlemek için bir araya geldiler.
ALTINKÖY SİTESİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Altınköy sitesi 2024 olağan genel kurulunu 24 Mayıs Cumartesi günü Güzeltepe de Kral düğün salonunda yaptı.
Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesi
Uzun süredir sayın editörümün sayesinde Çengelköy Gazetesi'ne elimden geldikçe Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesine yazmaktayım.
ALTUNİZADE BOSNA BULVARI METRO HATTI UZATILIYOR
Altunizade Ferah Çamlıca Camisi ve Bosna Bulvarı'na bağlayan 4,53 kilometre uzunluğundaki tünel biterken, Kazım Karabekir Topağacı Ümraniye Spor Köyü ne uzatılacak. Raylı Sistem Hattı 4.5 km daha uzamış olacak.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ “ENGELLİLER HAFTASI” DOLAYISIYLA ETKİNLİK DÜZENLEDİ
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Üsküdar Belediyesi olarak, sizlerin yaşamını kolaylaştırmak, hak ettiğiniz hizmetleri sunmak ve daha erişilebilir bir Üsküdar inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz”
KADIN HAKLARINI KORUMA DERNEĞİNDEN CESUR SAVCIYA ZİYARET
Kadın haklarını koruma derneği başkanı Avukat Hilal Gültepe Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ‘Yenidoğan çetesi’ davasının savcısı Yavuz Engin’e destek ziyaretinde bulundu.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR, İSTANBUL UN GÜNDEMİNDE
Kurulduğu günden beri, sportif anlamda başarılı olmaya çalışarak, semtimize de yeni bir renk katan Küçüksu Rasathane Spor, altyapı kategorilerindeki başarılarının yanı sıra, 2.Amatör ligde de iddialı kurduğu kadro
ÜSKÜDAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
Barbaros, Mehmet Akif, Yavuzturk ve Selami Ali Mahallelerindeki dört ayrı parselde toplam 1.068 bağımsız birimden oluşan projelerin hak sahipleriyle kentsel dönüşüm sözleşmesi imzalandı.