
ATA-2 Ortakları Toplandı Tapu Sürecini Değerlendirdi
10.Mart Pazar günü yönetimin çağrısına uyanlar tapu sürecinde gelinen son noktayı ve bundan sonra yapılacak işlemleri öğrenmek için kapalı spor salonunda bir araya geldi.
ATA-2 Ortakları Toplandı Tapu Sürecini Değerlendirdi
10.Mart Pazar günü yönetimin çağrısına uyanlar tapu sürecinde gelinen son noktayı ve bundan sonra yapılacak işlemleri öğrenmek için kapalı spor salonunda bir araya geldi.
ATA 2 Kooperatifi Başkanı Ahmet Gülaydın konu hakkında ayrıntılı bilgi verdi “ imar barışı ödemelerinde yüzde 97 lik bir oran yakaladık ödeyenlere teşekkür ederiz. Tamamını toplamak ve bireysel tapuları dağıtmak hedefimizdir. 16.Mart cumartesi günü burada salonumuzda tapu dağıtım töreni yapacağız. Bu törene İBB adayı Binali Yıldırım ve Hilmi Türkmen de katılacaktır, herkesin bu törene katılmasını rica ediyoruz.
Bireysel tapuya giden yolda bir aşamayı daha tamamlanmış bulunuyoruz. Yasal harçlarımızı yatırdık ve Üsküdar Belediyesi Encümeni eksik kalan parsel birleştirmelerini ve düzeltmelerini yapmamız için gerekli kararları imzaladı.
Bu aşamaya gelmemizde emeği geçen herkese, başta Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve ekibine olmak üzere, sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.
Encümen kararlarının tamamlanması ile birlikte bireysel tapu işlemlerini başlatmamızın önünde artık hiçbir engel kalmamıştır. En kısa sürede tapu işlemlerini de tamamlamak istiyoruz.
Üyelerimizin kalan borçlarını biran önce ödemeleri işlemleri tamamlamamız için elzemdir. Lütfen daha fazla uzatmadan kalan bakiyeleri ödeyelim.
Tapu aşamasında DASK poliçelerinin de isteneceğini öğrendik. DASK poliçelerinizin birer fotokopisini kooperatife 12 Mart 2019 tarihine kadar ulaştırmanızı rica ederiz.
Ali Erdoğan da söz alarak “ Bireysel Tapu geliyor dedik bir alkış duymak isterdik, kooperatifi yönetmek yürütmek sonlandırmak ne kadar zormuş. Sonlandırmak bize nasip oldu. Kooperatif demek her şeye ortak olmak demektir. Bu bir alışveriş değil para ver ev al değil fayda da ve sorunlarda ortağız, ve sorunları bir bir aşıyoruz. İmar barışı ile tapu alınamaz diyenlere inat tüm sorunları aşa aşa sonuca geliyoruz. Bu paraların toplanmasına bile muhalefet edenler çıktı. Topu sürecini sonuçlandırıyoruz 12 mart itibari ile Üsküdar Tapu Müdürlüğüne bireysel tapular için müracaat ediyoruz. Ödemelerini yapmayan 58 kişi kaldı, farkları ödemeyenler de var bir an evvel bu ödemeleri yapsınlar ki işler bitsin. “dedi.
Ahmet bey yine söz alarak “ ferdi tapuya gidildiğinde bir konutu olan emekliler emlak vergisinden muaf olacaklar o yüzden Nisan sonuna kadar bu işleri sonlandırmak isteğimiz var. Tapu müdürü ile konuşuldu Üsküdar belediyesinin de desteği ile tapular hızlanacak. Tapu bedeli olarak daireler 250-300 tl Bahçelievler 1000-1500 tl ödeme yaparak isimlerine tapu çıkaracaklar. Borcu olana kesinlikle bireysel tapusu verilmeyecek. Bu son noktada desteğinizi bekliyoruz. Teşekkürler .”dedi
Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş'tan operasyona ilişkin açıklama: Hiçbir hizmet cezasız kalmıyor

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik usulsüzlük ve rüşvet iddialarına ilişkin düzenlenen operasyona ilişkin Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, göreve geldikten sonra imar ve yapı ruhsatı işlemleri kapsamında herhangi bir bağış ya da katkı talebinin kesin olarak yasaklandığını söyledi.
Üsküdar Belediyesi'ne operasyon! 20 kişi gözaltına alındı

Üsküdar Belediyesi'ne operasyon yapıldı. İstanbul ve Yalova olmak üzere 30 farklı adreste eş zamanlı yapılan aramalarda belediye başkan yardımcısı dahil 20 kişi gözaltına alındı.
ATIKSIZ ÜSKÜDAR, ATIKSIZ MUTFAK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Üsküdar Belediyesi, 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü kapsamında gıda israfına dikkat çekmek ve
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN KEMİK İLİĞİ KANSERİNE DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK

1-31 Mart Kemik İliği Kanseri (Multiple Miyelom) Farkındalık Ayı kapsamında, Kanser Savaşçıları Derneği ile International Myeloma Foundation iş birliğinde düzenlenen farkındalık etkinliği, Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirildi.
İMAR KONUSUNDA SON DEĞİŞİKLİKLER

Üsküdar imar Kültür derneği kentsel dönüşümle ilgili Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde 28 Mart cumartesi günü bir panel düzenledi.
KURTULUŞUMUZ YENİLENEBİLİR ENERJİDE

Yenilenebilir enerjide tarihi zirve: Güneş ve rüzgar yükselişte
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Hüseyin Çakmak’tan Yerli ve Milli Tiyatro Vurgusu

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Hüseyin Çakmak, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerli ve milli tiyatronun önemine dikkat çekti.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYON

Son 3 sezondur semtimizin parlayan yıldızı olan, semtimiz halkının kurduğu Küçüksu Rasathane Spor Kulübü çok büyük bir başarıya daha imza atarak İstanbul Süper Amatör ligine yükseldi.
DÖNÜŞÜM KUTUSUNA ÇÖP ATMAYALIM

Bölgemizde 30 dan fazla site var bunların en büyüğü benim de yaşadığım ATA 2 sitesi sitemizde yaşam başladığından beri çöp konteynerleri var.
AK PARTİ ÜSKÜDAR STK LARLA İFTAR BULUŞMASI YAPILDI

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen geniş katılımlı iftar programı, ilçedeki siyasi parti temsilcilerini, STK’ları ve kanaat önderlerini aynı sofrada buluşturdu.




