
YILMAZ BAYAT: “ÜSKÜDAR’IN YÖNETiM ANLAYIŞI DEĞİŞMELİ”
Üsküdar’ın mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Saadet Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bayat, Üsküdar'da yönetim anlayışının değişmesi gerektiğini söyledi
YILMAZ BAYAT: “ÜSKÜDAR’IN YÖNETiM ANLAYIŞI DEĞİŞMELİ”
Üsküdar’ın mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Saadet Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bayat, Üsküdar'da yönetim anlayışının değişmesi gerektiğini söyledi. Toplantıda muhtarların sorularını yanıtlayan Bayat, Üsküdar’ın uzun yıllardır devam eden kentsel dönüşüm sorununu da çözeceklerini belirtti.
Üsküdar’ın sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda muhtarlara hitap edenSaadet Partisi Üsküdar Belediye Başkan Aday Yılmaz Bayat, belediyecilikte yönetim anlayışının kökten değişmesi gerektiğini söyledi. Dürüst ve şeffaf belediyecilik anlayışına geçilmesi gerektiğini vurgulayan Bayat, “Belediye başkanlarının halkı yönetmek gibi bir görevi yoktur. Belediyeciliğin asli görevi hizmet etmektir. Üsküdar Belediyesi Üsküdar halkının olmalıdır.” şeklinde konuştu.
Ehliyet ve liyakatın kendileriiçin önemini vurgulayan Bayat, "Yönetime geldiğimizde işleri her zaman ehline vereceğiz. Parti, akrabalık gibi bağları göz önünde tutmayacağız. Üsküdar, her biri kendi alanında uzman nitelikli insanların yaşadığı bir yer. Bu vatandaşlarımızdan istifade etmemiz gerekiyor.” dedi.
"Sadece Halkımızın Menfaatini Gözeteceğiz"
Yerel yönetimlerde katılımcı demokratik bir sistemin benimsenmesi gerektiğini belirten Bayat, “Göreve geldiğimiz zaman belediyede halk meclisleri kuracağız. Danışma meclislerimiz olacak. İstişarede bereket vardır. Vatandaşlarımızın hak ve hukukunu koruyacağız. Sadece halkımızın menfaatlerini gözeteceğiz.” diye konuştu.
Üsküdar için yeni bir vizyon çizilmesi gerektiğini söyleyen Bayat, yerel yönetimlerde şeffaflığın önemine dikkat çekerek, “Bugün mevcut belediye yönetimin internet sitesine girdiğimizde belediyenin yaptığı harcamaları göremiyoruz. Kime, hangi ihalenin kaç paraya verildiğini bilmiyoruz. Vatandaşlarımızın refahı için yeni, bambaşka bir vizyon çizmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
"Kentsel Dönüşümdeki Sorunları Biz Çözeceğiz"
Mahalle muhtarlarının sorularını yanıtlayan Bayat, Üsküdar’daki imar sorununa dikkat çekerek güvenilir bir kentsel dönüşüm projesinin uygulanması gerektiğini söyledi. Yılmaz Bayat,bu konuda mevcut yönetimi de eleştirdi: “AKP’li belediye halka verdiği sözleri tutmuyor. En temel sorunlarımızdan biri kentsel dönüşüm. Özellikle merkez mahallelerimizde çok sayıda eski ve kayıt dışı bina bulunuyor. Binalar birbirlerine dayanarak ayakta duruyor. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği hiçe sayılıyor. Bu yüzden adil ve güvenilir bir kentsel dönüşüm projesine ihtiyacımız var." Toplantı soru cevap bölümüyle son buldu.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Üsküdar Belediyesi tarafından Ramazan ayına ilişkin hazırlıklar kapsamında iftar alanları kurulurken, Ramazan kolileri dağıtılmaya başlandı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE DESTEK

Sosyal Belediyecilik anlayışı adına Üsküdar Belediyesi, eğitim alanında yaptığı projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor.
AK Parti Üsküdar Teşkilatı Bahçelievler Çalışmaları

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve beraberindeki 6 ayrı ekip, geniş kapsamlı mahalle taramaları çerçevesinde Bahçelievler Mahallesi’nde saha çalışması gerçekleştirdi.
ÜSKÜDAR’DA SEVGİ PAZARI 2. KEZ KURULUYOR

Üsküdar Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sevginin iyileştirici gücünü Sevgi Pazarı ile Üsküdar’a taşıyor.
KAYMAKAM ADEM YAZICI BAHÇELİEVLERDEYDİ

Üsküdar kaymakamı Adem Yazıcı sorumlu müdürleri ile beraber Bahçelievler mahallesi muhtarı Zekiye Hoca
ÜSKÜDAR ÇOCUK KÖYÜ YENİLENDİ VE ŞENLİKLERLE AÇILDI

Başkan Sinem Dedetaş: Çocuk Köyü’ndeki, 1200 metrekare büyüklüğünde çocuk oyun alanları ve yaklaşık 11 bin metrekarelik yeşil alanda iyileştirmeler yaptık.
ATA 2 ZÜBEYDE HANIM DURAĞININ YERİ DEĞİŞMELİ

Ata 2 site yönetimi ve mahalle muhtarımız Zekiye Hoca nın gündeme getirmesine rağmen ATA 2 Zübeyde Hanım durağı yıllar içinde ATA 2 den uzaklaştıkça uzaklaştı
KIZKULESİ ART GALLERY ÜSKÜDAR DA AÇILDI

Üsküdar merkezde Hakimiyeti Milliye Caddesinde bulunan Kançal iş merkezinin birinci katında 10 Ocak günü Kızkulesi Art Galeri açıldı.
Kamuda Dijital Tebligat dönemi Her vatandaşa zorunlu adres geliyor

Bu öneri yasalaştığında zarflara evlere ve muhtarlıklara gelen tebligatlar tarihe karışacak, her tebligat e posta ile ve mesajla gelecek. Çok geç kalmış bir yasa bu umarız hızla gerçekleşir.
GERÇEK EMEKLİ SAYISI 12.239.971 KİŞİ

Özgür Erdursun, 17 milyon olarak ifade edilen emekli sayısının aslında gerçeği yansıtmadığını belirterek gerçek rakamları açıkladı.





