
Huzur içinde Yat Nejat Ağbi...


24.Şubat günü Muvaffak Nejat Öztürk sevenlerinin yoğun bir şekilde doldurduğu Çengelköy Kerime Hatun Camiinde yapılan cenaze töreni sonrası Çengelköy mezarlığına defnedildi.
Huzur içinde Yat Nejat Ağbi...
24.Şubat günü Muvaffak Nejat Öztürk sevenlerinin yoğun bir şekilde doldurduğu Çengelköy Kerime Hatun Camiinde yapılan cenaze töreni sonrası Çengelköy mezarlığına defnedildi.
Çengelköy Musiki cemiyetinin kurucusu şefi bestekar müzisyen Muvaffak Nejat Öztürk 11.Kasım günü korosu ile yaptığı son konserde bestelediği şarkıları seslendirip gönülleri kazanmıştı. Türk sanat müziğini ciddiye alan sahne ciddiyeti olan sevilen bir sanatçıydı.
Nereden bilecektik ki son konser son şarkılarmış. Sanatçılar vefat eder ama sesler besteler şarkılar söylendikçe onlar anılırlar. Hele hele onun gibi saygılı hoşsohbetli birisi asla unutulmaz. Huzur içinde yat Çengelköy’ün yakışıklısı Nejat ağbi.
İstanbul kar içindeydi hava soğuktu ama sevenleri bir an olsun onu cenazesinde yalnız bırakmadı, eşinin ailesinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Allah rahmet eylesin?
İnsan haber yazarken ağlar mı ? Seni unutmayacağız?
Muvaffak Nejat Öztürk Kimdir ?
1955 Çengelköy doğumlu, Üsküdar Musiki Cemiyeti, İstanbul Belediye Konservatuvarı kökenli Emin Ongan, Melahat Pars, Amir Ateş, Fahrettin Erkinsoy, Kanuni İsmail Hakkı Üstünkaya, Kanuni İsmail Şençalar gibi büyük ustaların rahle-i tedrisinden geçmiş, 33 yıl Devlet Memuriyeti yapmış, 1994 de emekli olmuş, 37 yıldır Nil Alev Öztürk hanımefendi ile evli, biri kız, biri erkek 2 evlat sahibi bir baba. Türk Musikisi sevdalısı, Musiki konusunda hassas bozulmaya karşı ve doğru öğrenilmesi için çaba harcayan birisidir.
Çengelköy Musiki Cemiyetinde yetişen öğrencileri sayamayacağımız kadar çok, bunun yanında TRT repertuarına giren girmeyen pek çok bestesi bulunmakta.
Muvaffak Nejat Öztürk -çengelköy musiki cemiyeti
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
SEMTİMİZİN YENİ GURURU ŞAMPİYON KÜÇÜKSU RASATHANESPOR
KÜÇÜKSU RASATHANE bu sene yer aldığı 2. Amatör 19. Grupta namağlup şekilde ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek önümüzdeki yıl 1. Amatör Lig’de oynamaya hak kazandı.
LİM MİMARLIK VE ATLAS İNŞAAT ALTINKÖY SİTESİNİ DÖNÜŞTÜRECEK
23 Mayıs Cuma günü Altınköy Sitesi kooperatif ortakları Bostancı Dedeman otel toplantı salonunda proje sunumu izlemek için bir araya geldiler.
ALTINKÖY SİTESİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Altınköy sitesi 2024 olağan genel kurulunu 24 Mayıs Cumartesi günü Güzeltepe de Kral düğün salonunda yaptı.
Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesi
Uzun süredir sayın editörümün sayesinde Çengelköy Gazetesi'ne elimden geldikçe Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesine yazmaktayım.
ALTUNİZADE BOSNA BULVARI METRO HATTI UZATILIYOR
Altunizade Ferah Çamlıca Camisi ve Bosna Bulvarı'na bağlayan 4,53 kilometre uzunluğundaki tünel biterken, Kazım Karabekir Topağacı Ümraniye Spor Köyü ne uzatılacak. Raylı Sistem Hattı 4.5 km daha uzamış olacak.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ “ENGELLİLER HAFTASI” DOLAYISIYLA ETKİNLİK DÜZENLEDİ
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Üsküdar Belediyesi olarak, sizlerin yaşamını kolaylaştırmak, hak ettiğiniz hizmetleri sunmak ve daha erişilebilir bir Üsküdar inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz”
KADIN HAKLARINI KORUMA DERNEĞİNDEN CESUR SAVCIYA ZİYARET
Kadın haklarını koruma derneği başkanı Avukat Hilal Gültepe Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ‘Yenidoğan çetesi’ davasının savcısı Yavuz Engin’e destek ziyaretinde bulundu.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR, İSTANBUL UN GÜNDEMİNDE
Kurulduğu günden beri, sportif anlamda başarılı olmaya çalışarak, semtimize de yeni bir renk katan Küçüksu Rasathane Spor, altyapı kategorilerindeki başarılarının yanı sıra, 2.Amatör ligde de iddialı kurduğu kadro
ÜSKÜDAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
Barbaros, Mehmet Akif, Yavuzturk ve Selami Ali Mahallelerindeki dört ayrı parselde toplam 1.068 bağımsız birimden oluşan projelerin hak sahipleriyle kentsel dönüşüm sözleşmesi imzalandı.