
Seçim nasıl geçiyor
Erken genel seçim ve erken cumhurbaşkanlığı seçimi geçmiş seçimlerden oldukça farklı olarak pek etkisiz geçiyor.
Seçim nasıl geçiyor
Erken genel seçim ve erken cumhurbaşkanlığı seçimi geçmiş seçimlerden oldukça farklı olarak pek etkisiz geçiyor.
Televizyon sosyal medya ve gazeteler deki haberlerde olmasa sanki seçimlere 23 gün kalmış demeyeceğiz. Ülkemiz ilk defa bir başkan seçecek ve bu seçilecek başkan kendi kabinesini yardımcılarını belirleyerek Türkiye yi yönetecek peki meclis ne yapacak yasa çıkarmaktan başka onu bende bilmiyorum açıkcası.
Eskisi gibi çalışma komisyonları olacak mı olacaksa ne kadar etkili olacak. Bakanlar meclis oturumlarına katılmayacak ama bütçeleri mecliste oylanacak ve oraya hesap verecekler. Neyse bunları 24 hazirandan sonra yaşayıp göreceğiz.
Biz gelelim Üsküdar’ın durumuna Ramazan ayının da rehavetinden olsa gerek insanların üzerinde bir ağırlık var. Bizde Çengelköy gazetesi olarak baktık mahallelerde pazarlardan başka hareketli nokta yok siyasi parti çalışmalarını izlemek için Üsküdar iskele meydanına indik ve tüm standları gezdik.
Geçmiş yıllara göre az hareketli gündüz ortamında yaptığım ziyaretlerde vatandaşların cumhurbaşkanı adaylarının izlendiği büyük ekranlarla ilgilendiğini fark ettik. Ak parti standında çalışanların dağıttığı broşürlerden imar konusunda olanı inceledim oldukça iddialı tapu sorununu çözdük diyor.Ak Parti adayı Tayyip Erdoğan zaten canlı yayınlarla kitlesine seslenebiliyor her açıklaması haber oluyor.
Chp çalışmalarında Chp adayı Muharrem İnce partililer tarafından benimsenmesinden olsa gerek onun fotoları ve ve broşürleri gelecek bildiri adı altında dağıtılıyor. Tv mülakatları partili partisiz her kesim tarafından konuşuluyor.
Bu seçimlerin en erken adaylığı açıklanan adayı Meral Akşener o da Üsküdar da oturan bir aday. Anketlerde en değişik sonuçlar çıkan da İyi partinin adayı. İyi Parti standı da bolca broşürle kendini anlatıyor, ve ekrandan Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener in konuşmaları yansıtılıyor. Sloganları yüzünü güneşe dön Türkiye.
Saadet partisi adayı Temel Karamollaoğlu geleceğin için değiştir sloganı ile yine Üsküdar lıların ilgisini çeken bir stant partililer seçmenlerle ilgileniyor ve broşürlerini veriyorlar.
Mhp standından parti müzikleri eşliğinde vatandaşlara Cumhur ittifakı hakkında bilgiler veriliyor broşürler dağıtılıyor bütün muharip gazilere eşit maaş ve asgari ücretten vergi alınmaması emeklilikte yaşa takılanların mağduriyeti gibi vaatler ilgi çekici.
Hdp standında ise hapiste olan Cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş ın serbest kalması için imza kampanyasını sürdürüyorlar ve Türkiye’nin partisiyiz broşürleri dağıtıyorlardı.
Vatan partililerde vatandaşlara kurdukları stantdan broşürlerini parti programlarını dağıtıyorlardı.
Ama genelde seçim havasının yanında vatandaşlar pazarda alışveriş yapıyorlardı balık çeşitlerinin çok fiyatlarının ucuz olması garibime gitti ramazan da fazla rağbet görmemesine bağladım. Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim sür ve et ürünlerinde gözle görünür bir artış var.
Tüm partilere ve iktidar olacak olana önerim şudur
1.Tarıma önem verilmeli tarım arazileri kesinlikle imara açılmamalı.
2. Meralar korunmalı küçük ekonomik olmayan tarım arazileri birleştirilmeli. Ziraatçinin girdileri ucuzlatılmalı.
3. Bir kaç Ziraat fakültesine görev verilmeli atalık tohumlarımız geliştirilmeli acilen bağımlılıktan kurtulunmalı .
4.Şehirlerde ve çevrelerinde mikro tarım özendirilmeli ilgili belediyelerce karbon ayak izi olmayan ürünlere yönelmeli.
5.Hayvancılığa yönelecek şirketlere vergi muafiyeti sağlanmalı.
Devlet tarım hayvancılık konusunda çiftçiye kredi dağıtmaktan başka bir şey yapmıyor hububat ithal etmekten acilen kurtulmamız lazım. Ayrıca seferberlik ilan edip tüm köy yollarının çevrelerini ıhlamur kestane ceviz gibi ekonomik ürünlerle kaplamalıyız.
Neyse gelecek seçimler ülkemize hayırlı uğurlu olsun umarım bir daha ki seçimlerde milletvekili sayısı 600 den 500 e iner zira bu sefer 600 vekil seçeceğiz.
ÜSKÜDAR İMAR GRUBUNDAN KADİR ÜNAL İLE GÖRÜŞTÜK DÖNÜŞÜMDE KALDIĞINIZ YERDEN DEVAM EDİN
Geçtiğimiz gün Çengelköy Gazetesi sahibi Yalçın Soysevinç ile yaptığımız telefon görüşmesinde Üsküdar’ın ve özellikle Çamlıca Camii çevresindeki mahallelerimizin kentsel dönüşüm sorunlarını yeniden değerlendirdik.
KÜÇÜKSU HALET ÇAMBEL SPOR KOMPLEKSİ HİZMETE AÇILDI

1Ekim sabahı İBB Başkanvekili Nuri Aslan, Üsküdar’da Halet Çambel Spor Kompleksi açılış töreninde
AK PARTİ YÖNETİCİLERİ ÜSKÜDAR DA BEŞ KOLDAN ÇALIŞMA YAPTI

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan vekili Dündar Ziya Gültekin AK parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve partililer 27 Eylül Pazar sabahı Türkiye Yüzyılı Buluşmaları
ÜSKÜDAR YENİ PARTİ İLÇE BAŞKANI ONUR CİNGİL SEÇİLDİ

Yeni Parti Üsküdar İlçe Başkanı Ön Seçimi, 26 Eylül 2026 Cumartesi 10.00 - 18.00 saatleri arasında Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
CİDE SOĞUKSU DERNEĞİ'NDE YENİ BİR DÖNEM, YENİ BİR HEYECAN

Cide Soğuksu Derneği 15. Olağan Kongresi, birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir katılım ve samimi bir dayanışma ruhuyla gerçekleşti.
Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin Göreve Başladı

Üsküdar Belediye Meclisi’nde yapılan başkan vekili seçiminde Cumhur İttifakı adayı AK Partili Dündar Ziya Gültekin, kullanılan 42 oyun 23’ünü alarak Üsküdar Belediye Başkan Vekili seçildi.
İPAR ET ÜSKÜDAR'DA SADECE BİR TANE VAR

Konuyu açıklığa kavuşturmak isteriz: İpar Et’in merkez ve Çengelköy’deki tek şubesi Çengelköy’dedir. Ayrıca Kartal, Maltepe ve Sancaktepe’de olmak üzere üç şubemiz daha bulunmaktadır.
BOĞAZ TRAFİĞİ BEYKOZ METROSU İLE RAHATLAYACAK

Ümraniye’den başlayarak Kavacık üzerinden Beykoz’a ulaşacak metro hattının 17,49 kilometre uzunluğunda olması bekleniyor
Türkiye’nin güvenliği ve Türk milletinin iradesi, başkalarının kırmızı çizgileriyle belirlenemez.

TURAN DEVLETİ TEŞKİLATLARI İsrail konusunda yaptığı basın açıklaması gazetemizle de paylaşıldı. Biz de okurlarımızla paylaşıyoruz
Çengelköyspor Yeni Yönetimiyle Yeni Sezona Güçlü Bir Başlangıç Yaptı

Çengelköyspor, 2026-2027 sezonu öncesinde yeni yönetimi, teknik kadrosu, futbolcuları ve kulüp camiasını bir araya getiren sezon açılışını gerçekleştirdi.





