
ŞEHİT HALİL KANTARCI PARKI AÇILDI
Güzeltepe Mahallesi Çamlıktepe mevkiinde 15 Temmuz şehitlerimizden Halil Kantarcı anısına düzenlediğimiz parkı iftar eşliğinde hizmete açıldı.
ŞEHİT HALİL KANTARCI PARKI AÇILDI
Güzeltepe Mahallesi Çamlıktepe mevkiinde 15 Temmuz şehitlerimizden Halil Kantarcı anısına düzenlediğimiz parkı iftar eşliğinde hizmete açıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program iftardan sonra yemek duasıyla devam etti. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen konuşmasında "Bu ülkeyi hainlere teslim etmemek için canını veren şehitlerimize müteşekkiriz. Halilimiz de onlardan biriydi, 28 Şubat'ta çocuk yaşta tutuklandı, haksız yere 10 yıla yakın hapis yattı. Ve bu mücadele dolu hayatı 15 Temmuz'da şehadetle taçlandırdı. Parkımız nesiller boyu onun şanlı ismiyle yaşasın." diyerek sözü şehidin eşi Ayşe Kantarcı'ya verdi. Halil Kantarcı'nın çocuklarını hep bu parka getirdiğini belirten Ayşe Kantarcı "Bir gün parkın ışıkları kesikmiş ve Halil tvitle durumu Başkanımıza yazmış, eve gelince bana Başkanın cevap vermesini hiç beklemediğini söylemişti, Başkanımızın ilgilenmesinden çok mutlu olmuştu." diyerek bu ilginç anektodu paylaştı. "16 Temmuz'da oğlumuza babasının şehadetini de bu parkta anlattık." diyen Ayşe Kantarcı "Bütün bunlardan dolayı bu parka Halil'in isminin verilmesi bizi çok mutlu etti, sevgili başkanımız Hilmi Türkmen'e, kaymakamımıza, müftümüze ve gelen herkese çok teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.
Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek'in de kısa bir konuşma yaptığı program Üsküdar Müftüsü Ali Çakmak'ın açılış duası ve topluca kurdele kesimiyle sona erdi.
Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş'tan operasyona ilişkin açıklama: Hiçbir hizmet cezasız kalmıyor

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik usulsüzlük ve rüşvet iddialarına ilişkin düzenlenen operasyona ilişkin Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, göreve geldikten sonra imar ve yapı ruhsatı işlemleri kapsamında herhangi bir bağış ya da katkı talebinin kesin olarak yasaklandığını söyledi.
Üsküdar Belediyesi'ne operasyon! 20 kişi gözaltına alındı

Üsküdar Belediyesi'ne operasyon yapıldı. İstanbul ve Yalova olmak üzere 30 farklı adreste eş zamanlı yapılan aramalarda belediye başkan yardımcısı dahil 20 kişi gözaltına alındı.
ATIKSIZ ÜSKÜDAR, ATIKSIZ MUTFAK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Üsküdar Belediyesi, 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü kapsamında gıda israfına dikkat çekmek ve
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN KEMİK İLİĞİ KANSERİNE DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK

1-31 Mart Kemik İliği Kanseri (Multiple Miyelom) Farkındalık Ayı kapsamında, Kanser Savaşçıları Derneği ile International Myeloma Foundation iş birliğinde düzenlenen farkındalık etkinliği, Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirildi.
İMAR KONUSUNDA SON DEĞİŞİKLİKLER

Üsküdar imar Kültür derneği kentsel dönüşümle ilgili Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde 28 Mart cumartesi günü bir panel düzenledi.
KURTULUŞUMUZ YENİLENEBİLİR ENERJİDE

Yenilenebilir enerjide tarihi zirve: Güneş ve rüzgar yükselişte
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Hüseyin Çakmak’tan Yerli ve Milli Tiyatro Vurgusu

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Hüseyin Çakmak, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerli ve milli tiyatronun önemine dikkat çekti.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYON

Son 3 sezondur semtimizin parlayan yıldızı olan, semtimiz halkının kurduğu Küçüksu Rasathane Spor Kulübü çok büyük bir başarıya daha imza atarak İstanbul Süper Amatör ligine yükseldi.
DÖNÜŞÜM KUTUSUNA ÇÖP ATMAYALIM

Bölgemizde 30 dan fazla site var bunların en büyüğü benim de yaşadığım ATA 2 sitesi sitemizde yaşam başladığından beri çöp konteynerleri var.
AK PARTİ ÜSKÜDAR STK LARLA İFTAR BULUŞMASI YAPILDI

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen geniş katılımlı iftar programı, ilçedeki siyasi parti temsilcilerini, STK’ları ve kanaat önderlerini aynı sofrada buluşturdu.




