Başkan Türkmen “Kadına karşı yapılan suç insanlık suçudur” dedi


Üsküdar Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeni ile kadın çalışanlarına yönelik kahvaltı etkinliği düzenledi. Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla gerçekleşen kahvaltıya 620 kadın çalışan katıldı.
Başkan Türkmen “Kadına karşı yapılan suç insanlık suçudur” dedi
Üsküdar Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeni ile kadın çalışanlarına yönelik kahvaltı etkinliği düzenledi. Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla gerçekleşen kahvaltıya 620 kadın çalışan katıldı.
Gerçekleştirilen programda konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen öncelikle Türkiye’nin sınır güvenliği için sürdürülen Afrin operasyonuna değindi. Türkmen, “Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor resmen savaş halindeyiz bu zor günlerde ne yazık ki savaşın en çok mağdur olanı hanımlar, annelerimiz, kız kardeşlerimiz, eşlerimiz, çocuklarımız ve tabii ki babalarımız ama savaşın kadınlar üzerindeki etkisi bir günlük bir aylık bir yıllık değil maalesef hayatının tamamını etkiliyor’’ dedi.
Türkmen, Kadınların toplumda varlık sebebi olduğunu, 8 Mart’ta ki anlayışın yılın 365 günü geçerli olması gerektiğini dile getirdi:
“Kadına karşı şiddetin özellikle son günlerde basında çokça duyulduğu bir günde kadını küçümseyen kadını yok sayan hakaret eden onun çalışmalarını gayretlerine, emeklerine saygısızlık yapan insan olamaz. Kadına karşı yapılan” suç insanlık suçudur. Bizler kadını hor gören, kadını hakir görmek isteyenleri tanımıyoruz, bizlerden değildir.”
Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen günün anısına geleceği aydınlatan kadınlara mum dağıtırken, kadın çalışanlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltı programı ve hediyeler için BaşkanTürkmen’e teşekkür ettiler.
BTP ÜSKÜDAR MADDE BAĞIMLILIĞI VE SANAL KUMAR UYARISINDA BULUNDU
BTP Üsküdar ilçe Başkanı Yunus Ballı ve yönetici arkadaşları Üsküdar’ın çeşitli mahallelerinde Madde bağımlılığı ve sanal kumar bağımlılığına dikkat çekmek için broşür çalışmalarına devam ediyor.
ÜSKÜDAR BAĞLARBAŞI KÜLTÜR MERKEZİ YENİ YÜZÜYLE KAPILARINI AÇTI
DEDETAŞ " 31 Mart seçimlerinden sonra görevi devraldığımız günden beri tahakkuk etmiş olan tüm SGK ve vergi borçlarını ödedik."
ÜSKÜDAR’DA OTİZM FARKINDALIK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Üsküdar Belediyesi tarafından Otizm Farkındalık Haftası kapsamında “Farklılıklar Bize Renk Katar” sloganıyla etkinlik düzenlendi.
BOĞAZİÇİ ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL KURULU YAPILDI
23 MART Pazar günü dernek üyelerinin yoğun katılımı ile saat 14.00 de başladı, katılan üyeler yoklama cetveline imzalarını attılar.
TÜED'den 2000 sonrası emeklilere intibak talebi
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emekli aylıklarında oluşan eşitsizliklerin giderilmesi için 2000 sonrasında emekli olanlara intibak yapılmasını talep etti.
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI DEDETAŞ, CHP’NİN CUMHURBAŞKANLIĞI ÖN SEÇİMİNDE OYUNU KULLANDI
Sinem Dedetaş: “Özellikle dayanışma sandıklarında yüksek bir katılım var, bütün ilçelerde takip ediyoruz. Örgütümüze tüm hazırlıkları için teşekkür ediyoruz.
ÇENGELKÖY BP PETROL OFİSİ OLDU...
Çengelköy de yılladır BP markası ile halka hizmet eden KARAKAŞ petrol şirketin Petrol Ofisine devredilmesi ile beraber artık yeni markası ile yoluna devam edecek.
SAADET ÜSKÜDAR İFTAR BULUŞMASI
Saadet Partisi Eski Belediye başkanı Yılmaz Bayat ve İlçe başkanı Hakan Tevfik Erdağı Üsküdar' ın muhtarlarıyla 11.Mart akşamı Üsküdar ilçe binasında iftarda buluştu.
ÇENGELKÖY DUDULLU 1-1
Son maça grup ikincisi olarak çıktık berabere kaldığımız halde ligi dördüncü bitirdik.
BURHAN MAKIROĞLU GAZETECİLER İLE İFTARDA BULUŞTU...
Üsküdar’ın tanınan iş insanı Burhan Makıroğlu Gazetecilerle 8.Mart akşamı iftarda buluştu.