
Ulaşım araçlarına yakın otoparklar yoğun ilgi görüyor
İSPARK “Park Et Devam Et Otoparkları” toplu ulaşım istasyonlarına yakın noktalarda yaygınlaşıyor.
Ulaşım araçlarına yakın otoparklar yoğun ilgi görüyor
İSPARK “Park Et Devam Et Otoparkları” toplu ulaşım istasyonlarına yakın noktalarda yaygınlaşıyor. İstanbullu sürücüler araçlarını bu otoparklara bırakarak gidecekleri güzergaha trafik sıkışıklığına girmeden alternatif ulaşım araçlarını kullanarak devam ediyorlar.
Ulaşımda alternatif sistemleri İstanbulların hizmetine sunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSPARK vasıtasıyla bu alanlara yakın noktalarda otoparkları da devreye sokuyor. Vatandaşlar Metro, Metrobüs ve Marmaray gibi ulaşım araçlarına kısa mesafede bulunan otoparklara araçlarını bırakarak trafik yoğunluğu ve stresine girmeden yollarına devam ediyorlar. İSPARK sürücüleri bu otoparklara yönlendirerek gidecekleri mesafeye kısa zamanda ulaşmalarını teşvik ediyor. Aynı zamanda her gün 150 kilometrelik araç konvoyunun da trafikten çekilmesi sağlanıyor.
40 noktada 14 bin kapasite ile hizmet
Kent genelinde araçlarını rahat bir şekilde “Park Et Devam Et” otoparklarına bırakan sürücüler trafik yoğunluğuna girmeden yollarına metro, metrobüs, marmaray,deniz taşıtı ve toplu taşıma araçlarını kullanarak devam ediyorlar. Kadıköy Ayrılıkçeşme otoparkına aracını bırakan sürücü Marmaray’ı kullanarak Yenikapı’ya buradan da aktarma yaparak Aksaraymetrosu ile Havaalanı’na aynı zamanda da Metrobüs ile Beylikdüzü’ne trafik stresi yaşamadan kısa zamanda ulaşabiliyor.
Park Et Yoluna Metro, Metrobüs ve Marmaray ile Devam Et
Toplu taşıma istasyonlarına yakın noktalarda düşük ücretli otopark uygulaması olan “Park et Devam Et” sisteminden yılda yaklaşık 3.5 milyon kişi yararlanıyor. Her gün yaklaşık 100 kilometre araç konvoyunun trafikten çekilmesini sağlayan proje, kent genelinde trafiğin yoğun olduğu 40 noktada 14bin araç kapasitesiyle vatandaşlara hizmet veriyor.
Toplu taşıma noktalarına yürüme mesafesinde olan otoparklara araçlarını bırakan sürücüler farklı ulaşım imkanlarıyla yollarına devam edebiliyorlar.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle İSPARK olarak park et devam et otoparklarını yaygınlaştırdıklarını belirten İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut “ Sürücülerin araçlarını bu otoparklara bırakarak toplu taşıma istasyonlarını kullanmalarını sağlamak amacıyla yeni otoparkları hizmete açmaya devam edeceğiz” dedi.
Park Et Yoluna Uçakla Devam Et
İSPARK’a Park Et Uçakla Devam Et projesi kapsamında uçakla seyahat edecek sürücülere güvenli ve indirimli otopark hizmeti sunuyor.
İSPARK, Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı’na yakın mesafede park et devam et otoparklarını da hizmete açtı. Bin 250 araçlık Sabiha Gökçen P+R otoparkı ve 750 araçlık Yeşilköy P+R otoparkı vatandaşlara hizmet veriyor.
Vatandaşlar her iki Havalimanı’na 10 dakika mesafedeki İSPARK otoparklarına araçlarını bırakarak istedikleri noktaya seyahat edebiliyorlar. Park Et Uçakla Devam Et” projesi kapsamında zamanında yolculuk için15 dakikada bir ring araçları da yolculara hizmet veriyor.
Proje sürücülere pek çok açıdan yarar sağlıyor?
Park Et zamanını kontrol et:
Aracını Park Et Devam Et otoparklarına çeken sürücüler Metro, Metrobüs,Marmaray, İDO ve diğer toplu taşıma araçları ile gideceği yere en kısa sürede ulaşıyor.
Park Et tasarruf et:
Sürücüler saatlerce trafikte bekleme yapmaktan ve dolaşmaktan kurtuluyor. Daha az yakıt kullanarak ekonomik kazanım sağlıyor. Park Et Devam Et projesiyle ekonomiye ayda yaklaşık 800 bin TL kazandırılıyor.
Ayrıca 2016yılında söz konusu otoparkları kullanarak toplu taşımayı kullanan sürücüler 2.3 milyon litre yakıt tasarrufu, 39.2 milyon lira km mesafe tasarrufu ve 10.3 milyon lira yakıt tasarrufu sağlandı.
Park Et Temiz hava üret:
İSPARK kent genelinde hizmete açtığı Park Et Devam Et otoparkları ile karbondioksit salınımının çevreye yayılmasını azaltarak daha temiz bir çevrenin oluşmasına katkı sağlıyor. Yılda yaklaşık 150 bin ton karbondioksit salınımının çevreye yayılması engelleniyor.
Sürücüler saatlerce trafikte bekleme yapmaktan ve dolaşmaktan kurtuluyor. Daha az yakıt kullanarak bütçesine katkıda bulunurken; yakıt tüketiminin azalmasıyla da ülkemize büyük bir ekonomik kazanım sağlıyor. Park Et Devam Et otoparkları ile trafiğin keşmekeşinden ve otopark arayışından kurtulan sürücüler trafik stresine maruz kalmıyor.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Üsküdar Belediyesi tarafından Ramazan ayına ilişkin hazırlıklar kapsamında iftar alanları kurulurken, Ramazan kolileri dağıtılmaya başlandı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE DESTEK

Sosyal Belediyecilik anlayışı adına Üsküdar Belediyesi, eğitim alanında yaptığı projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor.
AK Parti Üsküdar Teşkilatı Bahçelievler Çalışmaları

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve beraberindeki 6 ayrı ekip, geniş kapsamlı mahalle taramaları çerçevesinde Bahçelievler Mahallesi’nde saha çalışması gerçekleştirdi.
ÜSKÜDAR’DA SEVGİ PAZARI 2. KEZ KURULUYOR

Üsküdar Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sevginin iyileştirici gücünü Sevgi Pazarı ile Üsküdar’a taşıyor.
KAYMAKAM ADEM YAZICI BAHÇELİEVLERDEYDİ

Üsküdar kaymakamı Adem Yazıcı sorumlu müdürleri ile beraber Bahçelievler mahallesi muhtarı Zekiye Hoca
ÜSKÜDAR ÇOCUK KÖYÜ YENİLENDİ VE ŞENLİKLERLE AÇILDI

Başkan Sinem Dedetaş: Çocuk Köyü’ndeki, 1200 metrekare büyüklüğünde çocuk oyun alanları ve yaklaşık 11 bin metrekarelik yeşil alanda iyileştirmeler yaptık.
ATA 2 ZÜBEYDE HANIM DURAĞININ YERİ DEĞİŞMELİ

Ata 2 site yönetimi ve mahalle muhtarımız Zekiye Hoca nın gündeme getirmesine rağmen ATA 2 Zübeyde Hanım durağı yıllar içinde ATA 2 den uzaklaştıkça uzaklaştı
KIZKULESİ ART GALLERY ÜSKÜDAR DA AÇILDI

Üsküdar merkezde Hakimiyeti Milliye Caddesinde bulunan Kançal iş merkezinin birinci katında 10 Ocak günü Kızkulesi Art Galeri açıldı.
Kamuda Dijital Tebligat dönemi Her vatandaşa zorunlu adres geliyor

Bu öneri yasalaştığında zarflara evlere ve muhtarlıklara gelen tebligatlar tarihe karışacak, her tebligat e posta ile ve mesajla gelecek. Çok geç kalmış bir yasa bu umarız hızla gerçekleşir.
GERÇEK EMEKLİ SAYISI 12.239.971 KİŞİ

Özgür Erdursun, 17 milyon olarak ifade edilen emekli sayısının aslında gerçeği yansıtmadığını belirterek gerçek rakamları açıkladı.





