
Başkan Türkmen imar planları hakkında detaylı bilgi verdi
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle düzenlediği kahvaltı programında başta Üsküdar olmak üzere Anadolu Yakası’nda faaliyet gösteren yerel gazete temsilcileriyle bir araya geldi.
Başkan Türkmen imar planları hakkında detaylı bilgi verdi
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle düzenlediği kahvaltı programında başta Üsküdar olmak üzere Anadolu Yakası’nda faaliyet gösteren yerel gazete temsilcileriyle bir araya geldi.
Basın mensuplarıyla birlikte kahvaltı eden Başkan Hilmi Türkmen, gazetecilerle sohbet ederek kentsel dönüşümden, Harem-Beylerbeyi arasından yapılacak düzenlemenin ihalesine, meydan çalışmasına kadar Üsküdar’da hayata geçirilecek birçok proje hakkında gazetecilere bilgi verdi ve gazetecilerden gelen soruları yanıtladı.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltı programında gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.
Üsküdar’ın 16 mahallesini ilgilendiren kentsel dönüşüm kapsamındaki Boğaz Planları ile ilgili hiçbir aksama olmadığını, planların tıkır tıkır işlediğini belirten Başkan Hilmi Türkmen, “Planların iptal edildiğine dair bazı duyumlarımız var. Öncelikle şunu söyleyeyim, bu yanlış bir bilgi! Şöyle ki, Boğaz’ı gören Üsküdar, Beykoz, Beşiktaş ve Sarıyer’de kottan 2 kat kazanılmıyor. Üsküdar’da bunu ekstra yaparsak diğer bölge planlarını da dikkate alındığında komple plan iptal edilebileceği düşüncesiyle siluet içerisinde yani Yavuztürk’te sorun yok. Siluet içerisinde bütün bu kotları yeniden düzenleme adına şu anda plan notlarımız İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde ve muhtemel şubat ayında bir karara bağlanacak.” dedi.
“SİLÜET ALANINDA ÇALIŞMA VAR”
Başkan Türkmen, şöyle devam etti: “Biz, bütün plan bölgelerinde en yüksek noktadan kotun alınacağını yazmıştık. Önümüzde 2 tane seçenek var. Boğaz’ı gören yerlerde (siluet içi alanlar) bina dört köşe ortalaması ve en düşük nokta değerlendirilecek. Kirazlıtepe’de, Çamlıca Camii eteklerinde 180 dönümlük bir araziyi kentsel dönüşüm kapsamına aldık ve TOKİ ile anlaştık. 16 Ocak’ta da ihalesini yaptık. Şimdi, vatandaşlarla bire bir görüşme safhasındayız. Temmuz ayında da inşallah temelini atacağız. Kentsel dönüşümde önemli olan sürecin başlaması. Bizim sahada en büyük hedefimiz bu plana göre yapılaşmanın başladığını millete canlı canlı göstermek. Bosna Bulvarı üzerinde inşaatımız devam ediyor. Ağustos sonu binalarımızı anahtar teslimi alacağız. Daha sonra, Birlik Camii yanındaki 38 dönümlük arsamıza başlıyoruz. Bu dönem sonuna kadar Üsküdar’da, sadece belediye olarak 3 ya da 4 yerde şantiye alanımız olacak ama halk bazında baktığımızda önemli inşaatlar başlayacak.” İfadelerini kullandı.
“EN YÜKSEK EMSAL BİZDE”
Yavuztürk’deki bazı vatandaşlarımızın sürekli Exen’i örnek gösterdiklerini söyleyen Türkmen, “Başkanım Exen’e var, bize yok mu?” diye soruyorlar. Exen’in emsali Yavuztürk’ten daha düşük. Onun emsali 0.90’dır. Yavuztürk’ün ise 2 emsaldir. Exen’in tapusu 120 dönüm. Yavuztürk, Kirazlıtepe ya da Küplüce’nin Boğaz Koruma Yasası’ndan çıkmasına gerek yok. Halk hep yüzde 15'e takılmış durumda. Emsal üzerinden gideceğiz. Bizim verdiğimiz emsal brüttür, net değildir. İstanbul’da emsali bu kadar artan bir plan bölgesi yoktur. Denizi gören yerlerde Büyükşehir Belediyesi bir karar almış ve bekliyoruz. Yapılan itirazlar hep, “Neden 10 kat değil de, 5 kat!” Bu planlarda biz kamuya terk alacağız. Terk edilen yerde vatandaşın evi var. Önemi yok ki. Çünkü brütten emsal veriyoruz, yeşilde kalan vatandaşlarımız konutta tapusu kadar yerini alacak zaten.” dedi.
İTİRAZLARA AÇIKLIK GETİRDİ
Kentsel dönüşüm ile ilgili itirazlara açıklık getiren Başkan Hilmi Türkmen, “Vatandaş diyor ki, ‘Benim 6, 7 katım var. Yıkayım, yapayım, cebimden de para çıkmasın, müteahhide kalacak olan payı da imarla ver.’” Bunun adı dönüşüm değildir. Bu bir katliamdır. Şu anda Boğaz bölgesinde normalde emsal 0.30 ve 0.60’dır eski plana göre. Ama arazide fiili emsal 1.1 ve 1.2’dir. Arazinin 1.2’si doludur. Biz bu imarı yaparken boş bir arsada yapmıyoruz ne yazık ki! Vatandaş, “Benim 5 beş çocuğum var başkanım, hepsi bu binada oturuyor. Kiraya mı çıkacağım?” diyor ama şunu hiç kimse hesaba katmıyor. Şu anda 5 katlı binayı satsan 300 bin TL etmez. Çünkü kimse kaçak binaya para vermiyor. Ama yarın bir daire, Kirazlıtepe’de, Burhaniye’de, Küplüce’de 1 milyon TL olacak.” Dedi.
Ayrıca Harem Üsküdar ,Üsküdar meydan ve Üsküdar Beylerbeyi yol ve meydan projelerine yakın bir zamanda başlanacak, Üsküdar Mimar Sinan meydanı çalışmaları korkmaz çarşısı esnafı ile anlaşmalarını takiben başlayacak. Bütçemiz denk gelirimiz giderimiz dengeli belediye Binamızı kendi öz kaynaklarımız ile tamamlıyoruz. Nakkaştepe de uçaksavar bölgesini devraldık orayı 55 dönüm yeşil alan düzenlemesi ile piknik alanı yapacağız diyerek Validebağ doğal sit alanıdır korunmaya devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın dedi.
Başkan Hilmi Türkmen gazetecilere verdikleri emek için teşekkür etti
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen programının sonunda gazetecilere yoğun tempoda gösterdikleri azim ve gayretten dolayı teşekkür etti.
BOĞAZ TRAFİĞİ BEYKOZ METROSU İLE RAHATLAYACAK

Ümraniye’den başlayarak Kavacık üzerinden Beykoz’a ulaşacak metro hattının 17,49 kilometre uzunluğunda olması bekleniyor
Türkiye’nin güvenliği ve Türk milletinin iradesi, başkalarının kırmızı çizgileriyle belirlenemez.

TURAN DEVLETİ TEŞKİLATLARI İsrail konusunda yaptığı basın açıklaması gazetemizle de paylaşıldı. Biz de okurlarımızla paylaşıyoruz
Çengelköyspor Yeni Yönetimiyle Yeni Sezona Güçlü Bir Başlangıç Yaptı

Çengelköyspor, 2026-2027 sezonu öncesinde yeni yönetimi, teknik kadrosu, futbolcuları ve kulüp camiasını bir araya getiren sezon açılışını gerçekleştirdi.
YENİ PARTİ ÜSKÜDAR KURULDU İLÇE BAŞKANI BERK TÜTÜNCÜ OLDU

Yeni Parti nin kurulması sonrası il ve ilçe yönetimleri belli olmaya başladı. İstanbul da belli olan yönetimlerin bir tanesi de Üsküdar oldu.
ÜSKÜDAR BELEDİYE MECLİSİ SİBEL TAN ÇETİNKAYA’YI SEÇTİ
Görevden uzaklaştırılan ve tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın yerine seçilecek başkanvekili için yapılan oylamada CHP'nin adayı kazandı.
SAĞLIKLI BAŞLANGIÇ, MUTLU BİREY, SAĞLIKLI TOPLUM
Hayatın ilk anı, bir bebeğin dünyaya gözlerini açtığı o ilk saniye, geleceğin de inşa edilmeye başlandığı andır.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş gözaltına alındı

Operasyon, İstanbul Anadolu başsavcılığının Üsküdar Belediyesi’nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında yapıldı.
SP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI HÜSEYİN ÇAKMAK “ Güçlü devlet; eleştiriden korkan değil, eleştiriden ders çıkaran devlettir.”
Basın özgürlüğü, yalnızca gazetecilerin değil; toplumun doğru bilgiye ulaşma hakkının ve adil bir yönetim anlayışının en temel teminatlarından biridir.
Pet Fellas Hayvanları Yeni Aileleriyle Buluşturuyor
Ücretsiz olarak hizmet veren platform, hayvan sahiplendirme sürecini daha düzenli ve ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlıyor.
5,5 MİLYON EMEKLİ KÖK MAAŞDA BULUŞTU
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emeklinin maaşını etkileyen kök aylık gerçeğini açıkladı




