
HAYKONFED üyelerinden teşekkür ziyareti
Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED), 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN’i makamında ziyaret etti.
HAYKONFED üyelerinden teşekkür ziyareti
Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED), 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN’i makamında ziyaret etti. HAYKONFED üyeleri, sokak hayvanlarına yönelik Üsküdar’da yapılan hizmetlerden dolayı Başkan TÜRKMEN’e teşekkür etti.
Kediler için yeni barınma alanları yapıldı
Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalardan bilgi veren Başkan TÜRKMEN, “Üsküdar Belediyesi olarak sokak hayvanlarına yönelik birçok projeye el attık. Hekimbaşı barınağındaki hayvanların daha sağlık bir ortamda yaşabilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Soğuktan üşümemeleri için barınağına yeni ısıtma sistemi kuruyoruz. Yine barınağa hayvanların üzerinde yatması için yeni paletler alındı. Mama kapları, su kapları tedarik edildi. Kedilerin tedavi süresince kalacakları yeni barınma alanları yapıldı. Köpekleri için ise sosyal alanları yapılıyor,” dedi.
Başkan TÜRKMEN, sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların bunlardan ibaret olmadığına değinerek, “Özellikle parklarda ve sokak aralarında barınmaları için kedi evleri dağıtıldı, dağıtılmaya da devam ediyor. Parklara sabit su kapları konuldu. Sokak hayvanlarının zarar göremeden yakalanabilmesi için canlı yakalama kapanları alındı,” diye konuştu.
İki ameliyathaneli yeni klinik yakın zamanda hizmete alınacak
Selimiye Ek Binası’nda sokak hayvanlarına yönelik ameliyat ve klinik hizmetlerine devam edildiğine vurgu yapan Başkan TÜRKMEN, “Hekimbaşı hayvan rehabilitasyon merkezinde ameliyat ve tedavi hizmetleri veriyoruz. Barınak içerisinde kanatlı ve kemirgen hayvanlara yönelik barınma alanları oluşturuyoruz. Özellikle ilçe merkezinde yararlanan sokak hayvanlarına daha hızlı müdahale edilebilmesi için belediyemizin hemen yanı başında yeni bir hayvan kliniği açıyoruz. Yeni kliniğimizi iki ameliyathanesi ve bir tedavi ünitesini yakın bir zamanda hizmete alacağız,” sözlerini sarf etti.
Haykonfed sözcüsü Didem Akyüz Saldıran, “Dönüşler gerçekten çok olumluydu. Bunları gerçekten hayata geçeceğine inanıyorum. Her geçen gün daha güzle şeyler ve daha güzel adımlar atacağımızı düşünüyorum. Eylemler çok önemli, sözlerle sözümüzü aldık. Yeni kliniğe çok ihtiyaç vardı zaten. Üsküdar çok büyük bir ilçe ve yeterli imkanlar yoktu. Ama şimdi çok daha güzel şeyler yapılacak. Daha huzurlu, daha güvenli bir ilçe olacağız,” dedi.
Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş'tan operasyona ilişkin açıklama: Hiçbir hizmet cezasız kalmıyor

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik usulsüzlük ve rüşvet iddialarına ilişkin düzenlenen operasyona ilişkin Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, göreve geldikten sonra imar ve yapı ruhsatı işlemleri kapsamında herhangi bir bağış ya da katkı talebinin kesin olarak yasaklandığını söyledi.
Üsküdar Belediyesi'ne operasyon! 20 kişi gözaltına alındı

Üsküdar Belediyesi'ne operasyon yapıldı. İstanbul ve Yalova olmak üzere 30 farklı adreste eş zamanlı yapılan aramalarda belediye başkan yardımcısı dahil 20 kişi gözaltına alındı.
ATIKSIZ ÜSKÜDAR, ATIKSIZ MUTFAK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Üsküdar Belediyesi, 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü kapsamında gıda israfına dikkat çekmek ve
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN KEMİK İLİĞİ KANSERİNE DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK

1-31 Mart Kemik İliği Kanseri (Multiple Miyelom) Farkındalık Ayı kapsamında, Kanser Savaşçıları Derneği ile International Myeloma Foundation iş birliğinde düzenlenen farkındalık etkinliği, Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirildi.
İMAR KONUSUNDA SON DEĞİŞİKLİKLER

Üsküdar imar Kültür derneği kentsel dönüşümle ilgili Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde 28 Mart cumartesi günü bir panel düzenledi.
KURTULUŞUMUZ YENİLENEBİLİR ENERJİDE

Yenilenebilir enerjide tarihi zirve: Güneş ve rüzgar yükselişte
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Hüseyin Çakmak’tan Yerli ve Milli Tiyatro Vurgusu

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Hüseyin Çakmak, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerli ve milli tiyatronun önemine dikkat çekti.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYON

Son 3 sezondur semtimizin parlayan yıldızı olan, semtimiz halkının kurduğu Küçüksu Rasathane Spor Kulübü çok büyük bir başarıya daha imza atarak İstanbul Süper Amatör ligine yükseldi.
DÖNÜŞÜM KUTUSUNA ÇÖP ATMAYALIM

Bölgemizde 30 dan fazla site var bunların en büyüğü benim de yaşadığım ATA 2 sitesi sitemizde yaşam başladığından beri çöp konteynerleri var.
AK PARTİ ÜSKÜDAR STK LARLA İFTAR BULUŞMASI YAPILDI

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen geniş katılımlı iftar programı, ilçedeki siyasi parti temsilcilerini, STK’ları ve kanaat önderlerini aynı sofrada buluşturdu.





