
Üsküdar ’da Kültür Sezonu Başladı


Üsküdar Belediyesi, “Üsküdar’da Mevsimlerden Kültür Sanat” temasıyla oluşturduğu 2014-2015 Kültür-Sanat sezonunu görkemli bir törenle başlattı.
Üsküdar ’da Kültür Sezonu Başladı
Üsküdar Belediyesi, “Üsküdar’da Mevsimlerden Kültür Sanat” temasıyla oluşturduğu 2014-2015 Kültür-Sanat sezonunu görkemli bir törenle başlattı.
“Üsküdar’da Mevsimlerden Kültür Sanat” temasıyla Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, kültür sanat camiasının tanınmış isimleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
BAŞKAN TÜRKMEN; “GÜNLÜK YAŞANTIMIZIN TAMAMI KÜLTÜRDÜR”
Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, kültür etkinliklerinin tanıtıldığı kısa bir film gösterimi sunuldu. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “ Kültür ve Sanatı sadece salonlarda, sahnelerde icra ettiğimiz konserler, sergiler, kongreler ve benzeri faaliyetler olarak görmek yanlıştır. Günlük yaşantımızın tamamı kültürdür.
Bu akşam siz kıymetli misafirlerimiz ve sanatseverlere birlikte önemli bir gerçeğin altını çizmek isterim; Kültür hayatımızın tamamıdır demiştik ya, işte kültürel belediyecilik de her şeyin bir kültür olduğu bilinciyle gerçekleştirilen yerel yönetim hizmetlerinin tamamıdır. Kültürel belediyecilik; alt ve üst yapı hizmetlerinden çevreye, temizliğe, eğitimden spora, sanat düşüncesiyle gerçekleştirilen her bir faaliyetin şehre ve insana değer kattığı, birlikte yaşama kültürüne katkı sağladığı belediyeciliktir. Ekonomisiyle, sosyal hayatıyla, kültürüyle sanatıyla, bütün değerleriyle yaşayanların huzur bulduğu marka bir şehir inşa etmektir, marka bir şehir için hizmet etmektir. Üsküdar, dünden bugüne fikir ve sanat üreten bir şehir! Her yönüyle dünya markası olan şehrimizi yarınlara hep birlikte taşıyacağız” dedi.
KAYMAKAM GÜLER; “BİRLİKTELİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAYACAK”
Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ise “Değerlerimiz, adetlerimiz, geleneklerimiz bunlar bizim kültürümüzü oluşturuyor, bunlar bizi biz yapan değerlerimiz. Bir kültürün sanatın çocuklarıyız. Kültüre sanata değer veren çok güzel bir nesil geliyor. Gelecekten çok ümitleniyorum. Kültüre sanata değer veren toplumda yaşadığımız için çok sevinçliyiz. Bu birlik beraberliğimiz asla kimse bozamayacak.” Dedi.
İNCESAZ GRUBU ÜSKÜDARLILARI BÜYÜLEDİ
Gençlerin ilgisinin yoğun olduğu gecede İncesaz Müzik Grubu sevilen şarkılarıyla izleyenlere müzik ziyafeti verdi. Salonda boş yer bulamayan vatandaşlar lobide kendileri için hazırlanan dev ekranlarda konseri izleme fırsatı buldu.
Gecenin sonunda, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen davetlilere Ahmet Yüksel Özemre’nin ‘Üsküdar’da Bir Attar Dükkânı’ adlı özel baskı kitabını hediye etti.
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
SEMTİMİZİN YENİ GURURU ŞAMPİYON KÜÇÜKSU RASATHANESPOR
KÜÇÜKSU RASATHANE bu sene yer aldığı 2. Amatör 19. Grupta namağlup şekilde ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek önümüzdeki yıl 1. Amatör Lig’de oynamaya hak kazandı.
LİM MİMARLIK VE ATLAS İNŞAAT ALTINKÖY SİTESİNİ DÖNÜŞTÜRECEK
23 Mayıs Cuma günü Altınköy Sitesi kooperatif ortakları Bostancı Dedeman otel toplantı salonunda proje sunumu izlemek için bir araya geldiler.
ALTINKÖY SİTESİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Altınköy sitesi 2024 olağan genel kurulunu 24 Mayıs Cumartesi günü Güzeltepe de Kral düğün salonunda yaptı.
Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesi
Uzun süredir sayın editörümün sayesinde Çengelköy Gazetesi'ne elimden geldikçe Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesine yazmaktayım.
ALTUNİZADE BOSNA BULVARI METRO HATTI UZATILIYOR
Altunizade Ferah Çamlıca Camisi ve Bosna Bulvarı'na bağlayan 4,53 kilometre uzunluğundaki tünel biterken, Kazım Karabekir Topağacı Ümraniye Spor Köyü ne uzatılacak. Raylı Sistem Hattı 4.5 km daha uzamış olacak.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ “ENGELLİLER HAFTASI” DOLAYISIYLA ETKİNLİK DÜZENLEDİ
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Üsküdar Belediyesi olarak, sizlerin yaşamını kolaylaştırmak, hak ettiğiniz hizmetleri sunmak ve daha erişilebilir bir Üsküdar inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz”
KADIN HAKLARINI KORUMA DERNEĞİNDEN CESUR SAVCIYA ZİYARET
Kadın haklarını koruma derneği başkanı Avukat Hilal Gültepe Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ‘Yenidoğan çetesi’ davasının savcısı Yavuz Engin’e destek ziyaretinde bulundu.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR, İSTANBUL UN GÜNDEMİNDE
Kurulduğu günden beri, sportif anlamda başarılı olmaya çalışarak, semtimize de yeni bir renk katan Küçüksu Rasathane Spor, altyapı kategorilerindeki başarılarının yanı sıra, 2.Amatör ligde de iddialı kurduğu kadro
ÜSKÜDAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
Barbaros, Mehmet Akif, Yavuzturk ve Selami Ali Mahallelerindeki dört ayrı parselde toplam 1.068 bağımsız birimden oluşan projelerin hak sahipleriyle kentsel dönüşüm sözleşmesi imzalandı.