Üsküdar’ın işsizlik sorununa çare : ÜSİM
Üsküdar Belediyesi, ilçedeki işsizlik sorununu çözmek için Üsküdar
İstihdam Merkezini (ÜSİM) kurdu.
Üsküdar’ın işsizlik sorununa çare : ÜSİM
Üsküdar Belediyesi, ilçedeki işsizlik sorununu çözmek için Üsküdar
İstihdam Merkezini (ÜSİM) kurdu.
ÜSİM’in tanıtım toplantısında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen “Hedefimiz, arz ve talebi buluşturmak” dedi.
Üsküdar Belediyesi, İşadamları, İŞKUR, özel istihdam büroları, eğitim ve danışmanlık firmaları, vakıf ve derneklerin desteği ile kurulan ÜSİM Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. Tanıtım toplantısına Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler , İşkur İl Müdürü Muammer Çoşkun ,Ak parti Üsküdar İlçe başkanı Sinan Aktaş ,bürokratlar ve çok sayıda işadamı katıldı.
Tanıtım toplantısında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İstihdam Merkezi'nin kuruluş amaçlarını anlattı. Kalifiye eleman sıkıntısının halen devam ettiğinin altını çizen Başkan Türkmen konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: “Biz, Üsküdar'da ikamet eden vatandaşlarımızın, yine Üsküdar'da iş bulmalarını sağlamak için kolları sıvadık. Amacımız yerinde istihdam. Hedefimiz, arz ve talebi buluşturmak. Üsküdar İstihdam Merkezi ÜSİM'i bunun için kurduk. ÜSİM'le Üsküdar'da faaliyet gösteren işletmelerimizin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda mesleki eğitimler vermeyi ve iş arayan Üsküdar sakinlerinin donanımlarına göre iş bulmasını hedefliyoruz. ÜSİM Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR ve kamu otoritesi paydaşlığında yürütülüyor. Üsküdar şehir kimliği, markalaşma süreçleri, Turizm, ticaret, iş, istihdam, sağlık, yaşam, Kültür, yeşil, çevre, doğa, sosyal politikalar.İnsanı, şehri, yaşamı, Toplumsal huzuru merkeze alan eser ve hizmetlerle Üsküdar, hepimizin ellerinde yükselecek. Ancak işsizlik konusunda sıkıntılarımız var.Türkiye geçmişteki yanlış iş ve ekonomik politikaları yüzünden Yüksek işsizlik oranına sahip.Bu hepimizin içini yakan bir gerçek. Türkiye’nin son 10 yılda yaşadığı Ekonomik dönüşüm ve büyüme ile birlikte Piyasalar ve iş hacimleri genişliyor.İşsizlik oranlarının yavaş yavaş aşağı çekildiğini görüyoruz.Demek ki, özellikle İstanbul gibi metropollerde, Yerinde İstihdam çok önemli.Sizler, bunun farkındasınız.Bizler, hepimiz,biliyoruz ki,Yerinde İstihdam verimlilik açısından da, iş barışı açısından da vazgeçilmez bir değer taşıyor."dedi.
ÜSİM, ilçede faaliyet gösteren işletmelerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda mesleki eğitimler vermeyi, iş arayan Üsküdar sakinlerinin donanımlarına göre iş bulmasını hedefliyor. Yerinde İstihdam Modeli, bu temel problemlere kalıcı bir çözüm getiriyor. ÜSİM; iş arayan Üsküdar sakinlerinin yine Üsküdar’da iş bulmasına rehberlik ediyor. Uzun süreli istihdama pozitif katkı sağlıyor.
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE ÇAKMAKTAN AÇIKLAMALAR

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Harita Mühendisi Hüseyin Çakmak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
CHP İstanbul 39 İlçe Başkanı son gelişmeleri ile ilgili basın açıklaması yaptı

22 Mayıs günü İl binasında yapılan açıklama sonrası 23 mayıs akşamı Üsküdar da CHP İlçe Başkanı Berk Tütüncü
AK PARTİ ÜSKÜDAR MAHALLE TARAMALARI DEVAM EDİYOR

Ak Parti Üsküdar teşkilatı İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve yönetici arkadaşları ile beraber sırayla Üsküdar ın mahallelerinde tarama çalışmaları yapıyor.
MİSİAD ÜSKÜDAR BAŞKANI BURHAN MAKIROĞLU’NDAN 19 MAYIS VURGUSU

Misiad (Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği) Üsküdar İlçe Başkanı Burhan Makıroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda
ÜSKÜDAR BELEDİYESİNDEN ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN ANNELERE 7.500 TL NAKİT DESTEK

Üsküdar Belediyesi, ilçede yaşayan engelli bireyler ve ailelerine yönelik destek çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
HER KURBAN LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA CAN!

28 yıldır kanserle mücadelede öncü rol üstlenen LÖSEV
MHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANLIĞINA MUSTAFA GİDER ATANDI

BAŞKAN Üsküdar’dan Teknoloji ve Siyasete Uzanan Bir Başarı Hikayesi: Mustafa Gider Üsküdar Ülkü Ocakları Başkanlığı dönemindeki vizyoner projeleriyle tanınan Mustafa Gider
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI SİNEM DEDETAŞ’IN ACI GÜNÜ, İBRAHİM SERHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın babası İbrahim Serhan, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 66 yaşında yaşamını yitiren Serhan yaklaşık bir yıldır kanser tedavisi görüyordu.
PEŞ PEŞE GELEN OKUL SALDIRILARI KOPYA DAVRANIŞ ALARMI!

Çocuk ve Ergen Psikoloğu Buse Başakgil: Olayların görünür olması risk altındaki bireylerde model alma ve ‘duyarsızlaşma’ etkisi yaratabiliyor
Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş'tan operasyona ilişkin açıklama: Hiçbir hizmet cezasız kalmıyor

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik usulsüzlük ve rüşvet iddialarına ilişkin düzenlenen operasyona ilişkin Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, göreve geldikten sonra imar ve yapı ruhsatı işlemleri kapsamında herhangi bir bağış ya da katkı talebinin kesin olarak yasaklandığını söyledi.




