
Çengelköy Spor 5'nci Kâtibim Futbol Turnuvasında


Üsküdar Amatör Futbol Takımlarını Katibim Turnuvasında İzleme Fırsatımız oldu.İlk maç Çengelköy ile Valide Tayfun arasındaydı.
İlk maç başlamadan önce Üsküdar Belediye Başkanı adına Meclis Üyesi Aydın Altıntaş katılan takımlara başarılar diledi ve takımlara futbol topu hediye etti.Çengelköyspor’un başında Aydın hoca ve yardımcısı İbrahim hoca vardı.Çengelköy takımı sahaya altyapı ağırlıklı olarak çıktı.Takıma yeni katılan futbolcuların denenmesi fırsatı yakalayan teknik ekip önümüzde ki sezon da görev alacak genç oyuncuları da deneme şansı buldu.Çengelköyspor ve Valide Tayfun maça yaz aylarının ortasında olmamıza rağmen çok istekli başladılar.İlk devre Çengelköy’ün baskılı oyunu sayesinde 1-0 önde bitti ancak ikinci yarıda basit bir hata ile yenilen bir golün ardından bariz bir ofsayt gölü daha yenince maç Çengelköy’ün 2-1 mağlubiyeti ile sona erdi..
Çengelköy geçen yıldan başarılı pek çok topçusunu daha üst klasmanlarda oynayan takımlara kaptırdı.Önümüzde ki günlerde yeni transfer yapılarak mı yoksa altyapıya dayanarak mı Süper Amatör de mücadele edeceğimizi göreceğiz.Bu günlerde Çengelköyspor çevrelerinde ve yönetimde iki farklı görüş tartışılıyor..
21.Ağustos da Lig maçlarımız başlayacak umarız o güne kadar aydın Hoca yönetiminde takımımız hazır olur ve yeni başarılara yelken açar.
Maç başlamadan önce 22. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında bu yıl beşincisi düzenlenen Üsküdar Belediyesi Geleneksel Futbol Turnuvası, 21 Temmuz ile 8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.
Üsküdar'daki amatör spor kulüplerinden oluşan 7 takımın katılımıyla eleminasyon şeklinde yapılacak maçlar sonunda şampiyon olacak takım 10 bin liralık büyük ödülün sahibi olacak. Turnuvada ikinci olacak takım 8 bin TL ödül kazanırken turnuvaya katılan tüm takımlara 5'er bin TL katılım ücreti ödenecek..
Üsküdar Süper Amatör Lig'de mücadele eden Bağlarbaşı, Çamlıca, Çengelköy, Sultantepe ve Özkaracaahmet Spor Kulüpleri ile 1'nci Amatör Lig'de mücadele eden Kirazlıtepe ve Valide Tayfun Spor Kulüplerinin katılacağı turnuvada ilk turda Bağlarbaşı Spor Kulübü çekilen kura sonucu ilk turu bay geçecek.
Haydarpaşa toprak sahasında gerçekleştirilecek olan turnuvanın yarı final maçları 31 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Final maçı 8 Ağustos Pazar günü saat 18.30'da yapılacak. Geçen yıl 4'ncüsü düzenlenen turnuvada şampiyonluğu Sultantepe kazanmıştı.
Turnuva Fikstürü:
1'nci maç: Bağlarbaşı bay
2'nci maç: 21 Temmuz Çarşamba 18:30 Çengelköy - Valide Tayfun
3'nci maç: 22 Temmuz Perşembe 18:30 Sultantepe - Kirazlıtepe
4'nci maç: 23 Temmuz Cuma 18:30 Özkaracaahmet - Çamlıca
Yarı Final:
5'nci maç: 31 Temmuz Cumartesi 18:30 Bağlarbaşı - 3'ncü maç galibi
6'nci maç: 01 Ağustos Pazar 18:30 2'nci maç galibi - 4'ncü maç galibi
Final maçı:
5'nci maç ve 6'ncı maç galibi..
SEMTİMİZİN YENİ GURURU ŞAMPİYON KÜÇÜKSU RASATHANESPOR
KÜÇÜKSU RASATHANE bu sene yer aldığı 2. Amatör 19. Grupta namağlup şekilde ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek önümüzdeki yıl 1. Amatör Lig’de oynamaya hak kazandı.
LİM MİMARLIK VE ATLAS İNŞAAT ALTINKÖY SİTESİNİ DÖNÜŞTÜRECEK
23 Mayıs Cuma günü Altınköy Sitesi kooperatif ortakları Bostancı Dedeman otel toplantı salonunda proje sunumu izlemek için bir araya geldiler.
ALTINKÖY SİTESİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Altınköy sitesi 2024 olağan genel kurulunu 24 Mayıs Cumartesi günü Güzeltepe de Kral düğün salonunda yaptı.
Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesi
Uzun süredir sayın editörümün sayesinde Çengelköy Gazetesi'ne elimden geldikçe Çengelköy Meraklısı'na Notlar köşesine yazmaktayım.
ALTUNİZADE BOSNA BULVARI METRO HATTI UZATILIYOR
Altunizade Ferah Çamlıca Camisi ve Bosna Bulvarı'na bağlayan 4,53 kilometre uzunluğundaki tünel biterken, Kazım Karabekir Topağacı Ümraniye Spor Köyü ne uzatılacak. Raylı Sistem Hattı 4.5 km daha uzamış olacak.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ “ENGELLİLER HAFTASI” DOLAYISIYLA ETKİNLİK DÜZENLEDİ
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Üsküdar Belediyesi olarak, sizlerin yaşamını kolaylaştırmak, hak ettiğiniz hizmetleri sunmak ve daha erişilebilir bir Üsküdar inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz”
KADIN HAKLARINI KORUMA DERNEĞİNDEN CESUR SAVCIYA ZİYARET
Kadın haklarını koruma derneği başkanı Avukat Hilal Gültepe Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ‘Yenidoğan çetesi’ davasının savcısı Yavuz Engin’e destek ziyaretinde bulundu.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR, İSTANBUL UN GÜNDEMİNDE
Kurulduğu günden beri, sportif anlamda başarılı olmaya çalışarak, semtimize de yeni bir renk katan Küçüksu Rasathane Spor, altyapı kategorilerindeki başarılarının yanı sıra, 2.Amatör ligde de iddialı kurduğu kadro
ÜSKÜDAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
Barbaros, Mehmet Akif, Yavuzturk ve Selami Ali Mahallelerindeki dört ayrı parselde toplam 1.068 bağımsız birimden oluşan projelerin hak sahipleriyle kentsel dönüşüm sözleşmesi imzalandı.
BTP ÜSKÜDAR MADDE BAĞIMLILIĞI VE SANAL KUMAR UYARISINDA BULUNDU
BTP Üsküdar ilçe Başkanı Yunus Ballı ve yönetici arkadaşları Üsküdar’ın çeşitli mahallelerinde Madde bağımlılığı ve sanal kumar bağımlılığına dikkat çekmek için broşür çalışmalarına devam ediyor.