
ALTUNİZADE BOSNA BULVARI METRO HATTI UZATILIYOR
Altunizade Ferah Çamlıca Camisi ve Bosna Bulvarı'na bağlayan 4,53 kilometre uzunluğundaki tünel biterken, Kazım Karabekir Topağacı Ümraniye Spor Köyü ne uzatılacak. Raylı Sistem Hattı 4.5 km daha uzamış olacak.
ALTUNİZADE BOSNA BULVARI METRO HATTI UZATILIYOR
Altunizade Ferah Çamlıca Camisi ve Bosna Bulvarı'na bağlayan 4,53 kilometre uzunluğundaki tünel biterken, Kazım Karabekir Topağacı Ümraniye Spor Köyü ne uzatılacak. Raylı Sistem Hattı 4.5 km daha uzamış olacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul genelinde yaklaşık 162 kilometrelik raylı sistem hattını hizmete açtıklarını bildirdi. Bakan Uraloğlu, Kazım Karabekir-Topağacı-Ümraniye Spor Köyü Raylı Sistem hattı ile İstanbul'a yeni bir hat daha kazandırılacağını duyurdu.
Altunizade Ferah Mahallesi Çamlıca Camisi Bosna Bulvarı Metro hattının şantiye programında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye genelinde tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundukları kent içi raylı sistem hattı uzunluğunun yaklaşık 434 kilometreye ulaştığını belirtti. Ayrıca bakanlık olarak 6 projede toplam 91,8 kilometrelik hatta yapım çalışmalarının devam ettiğini aktaran Uraloğlu, "Bugüne kadar İstanbul genelinde yaklaşık 162 kilometrelik raylı sistem hattını hizmete açtık" dedi.
Yeni metro hattı
Bakan Uraloğlu, şöyle devam etti:
"Ancak durmuyor, devam ediyoruz. Şu anda, Halkalı-İstanbul Havalimanı hattının Halkalı-Arnavutköy kesimi ve bir araya geldiğimiz Altunizade Çamlıca Camisi Bosna Bulvarı Metrosu olmak üzere toplam 22 kilometre uzunluğundaki hatlarda yapım çalışmalarımız sürüyor ve ayrıca Altunizade Çamlıca Camisi Bosna Bulvarı Metro Hattı'mızı Ümraniye Spor Köyü’ne kadar uzatacak yeni bir projeyi daha bakanlığımız üstlendi. Kazım Karabekir Topağacı Ümraniye Spor Köyü Raylı Sistem Hattı ile Bosna Bulvarı’ndan itibaren Yavuztürk, Kazım Karabekir, Topağacı ve Ümraniye Spor Köyü istasyonlarını hizmete alarak 4,5 kilometre uzunluğunda yeni bir hat daha kazandıracağız."
Uraloğlu, böylece yapımı devam eden hat uzunluğunun 26,5 kilometreye, İstanbul genelinde inşa ettikleri toplam hat uzunluğunun ise yaklaşık 188 kilometreye ulaşacağını belirtti.
Bu yeni projeyle, Altunizade’den Ümraniye Spor Köyü’ne kesintisiz metro ulaşımı sağlayarak İstanbulluların hayatını kolaylaştıracak ve Üsküdar Çekmeköy Metrosu ve Metrobüs ile entegrasyon sağlayarak bölgedeki ulaşım ağını daha da güçlendireceklerini belirten Uraloğlu, "Raylı sistemin başlangıcı Altunizade kavşağında yer alan Altunizade Çamlıca Camisi Bosna Bulvarı Metro Hattımız; Üsküdar Ümraniye Çekmeköy Metrosu ve metrobüs hatlarını Çamlıca Camisi ve Bosna Bulvarı'na bağlayan 4,53 kilometre uzunluğundadır" diye konuştu.
Uraloğlu, Altunizade, Ferah Mahallesi, Çamlıca Camisi ve Bosna Bulvarı olmak üzere 4 istasyondan oluşan hattın, Çamlıca Tepesi'nde yer alan 37 bin 500 kişi kapasiteli Büyük Çamlıca Camisi Külliyesi, İslam Medeniyetleri Müzesi ve yoğun yerleşim alanı olan Ferah Mahallesi’ne hizmet vereceğini söyledi.
"Ana hat tünel kazılarını yaklaşık yüzde 99 oranında tamamladık"
17 Mayıs itibarıyla ana hat tünel kazılarını yaklaşık yüzde 99 oranında tamamladıklarını belirten Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sadece 71 metre ana hat tünel kazımız kaldı. Beton kaplama imalatlarına da devam ediyoruz. Elektromekanik proje çalışmalarını da büyük oranda tamamladık. Biz İstanbul’un ulaşım geleceğini inşa ederken her zamanki gibi malum çevrelerin bu projeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesinin elinden aldığımıza dair yalanlarıyla karşı karşıya kaldık. Altunizade Çamlıca Camisi Bosna Bulvarı Hattı projesini geçmişte büyükşehir belediyesinin talebi üzerine bakanlık olarak biz yapıyoruz. Bu hattın Ümraniye Spor Köyü'ne kadar uzatılmasıyla ilgili talepte gerek şehircilik gerekse kentin değişen ihtiyaçları noktasında Ümraniye Belediyesi ve İstanbul Valiliğinden geldi."
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE ÇAKMAKTAN AÇIKLAMALAR

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Harita Mühendisi Hüseyin Çakmak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
CHP İstanbul 39 İlçe Başkanı son gelişmeleri ile ilgili basın açıklaması yaptı

22 Mayıs günü İl binasında yapılan açıklama sonrası 23 mayıs akşamı Üsküdar da CHP İlçe Başkanı Berk Tütüncü
AK PARTİ ÜSKÜDAR MAHALLE TARAMALARI DEVAM EDİYOR

Ak Parti Üsküdar teşkilatı İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve yönetici arkadaşları ile beraber sırayla Üsküdar ın mahallelerinde tarama çalışmaları yapıyor.
MİSİAD ÜSKÜDAR BAŞKANI BURHAN MAKIROĞLU’NDAN 19 MAYIS VURGUSU

Misiad (Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği) Üsküdar İlçe Başkanı Burhan Makıroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda
ÜSKÜDAR BELEDİYESİNDEN ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN ANNELERE 7.500 TL NAKİT DESTEK

Üsküdar Belediyesi, ilçede yaşayan engelli bireyler ve ailelerine yönelik destek çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
HER KURBAN LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA CAN!

28 yıldır kanserle mücadelede öncü rol üstlenen LÖSEV
MHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANLIĞINA MUSTAFA GİDER ATANDI

BAŞKAN Üsküdar’dan Teknoloji ve Siyasete Uzanan Bir Başarı Hikayesi: Mustafa Gider Üsküdar Ülkü Ocakları Başkanlığı dönemindeki vizyoner projeleriyle tanınan Mustafa Gider
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI SİNEM DEDETAŞ’IN ACI GÜNÜ, İBRAHİM SERHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın babası İbrahim Serhan, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 66 yaşında yaşamını yitiren Serhan yaklaşık bir yıldır kanser tedavisi görüyordu.
PEŞ PEŞE GELEN OKUL SALDIRILARI KOPYA DAVRANIŞ ALARMI!

Çocuk ve Ergen Psikoloğu Buse Başakgil: Olayların görünür olması risk altındaki bireylerde model alma ve ‘duyarsızlaşma’ etkisi yaratabiliyor
Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş'tan operasyona ilişkin açıklama: Hiçbir hizmet cezasız kalmıyor

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik usulsüzlük ve rüşvet iddialarına ilişkin düzenlenen operasyona ilişkin Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, göreve geldikten sonra imar ve yapı ruhsatı işlemleri kapsamında herhangi bir bağış ya da katkı talebinin kesin olarak yasaklandığını söyledi.




