
TÜRKİYE’DE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ
Ülkemizin en büyük sorunu deprem. Yakın gelecekte olması beklenen özellikle İstanbul depremi için devletin ve STK’ların hazırlıkları devam ediyor.
TÜRKİYE’DE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ
Ülkemizin en büyük sorunu deprem. Yakın gelecekte olması beklenen özellikle İstanbul depremi için devletin ve STK’ların hazırlıkları devam ediyor.
Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleştirilen AFET VE ACİL DURUMLARDA ERİLİŞELİBİR BAĞCILAR projesi kapsamında yapılan çalışmalar ile özellikle engelli bireylerin depremde kendilerini korumaları ve bulundukları yerleri belli etmeleri için özel çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalarda engelli vatandaşlara deprem ile ilgili eğitimler verildi. Afat deprem tatbikat merkezinde uygumalar yapıldı.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla ilişkiler genel müdürlüğü, Bağcılar Belediyesi ve Geminderesi Derneği ile birlikte gerçekleştirilen proje alanında ilklerden birini oluşturuyor. Geçtiğimiz hafta ilçe protokolünün katılımı ile gerçekleşen “Afetlere Hazırlıkta Erişilebilir Bağcılar” projemizin lansman toplantısı yüzleri güldürdü.
Toplantımız Bağcılar Kaymakamımız Sn. Abdullah Uçgun, Belediye Başkan yardımcılarımız, dernek üyelerimiz, STK temsilcilerimiz, Bağcılar protokolümüz ile engelli aileleri vatandaşlarımız ve geniş kesimlerden insanımızın katılımıyla gerçekleşti.
Lansman toplantısında verilen eğitimler üzerine konuşmalar yapıldı. Projenin geniş kitlelere ulaşılabileceği konusunda istişareler yapıldı. Toplantı sonunda protokol ile aile fotoğrafı çekildi.
Proje süresince hazırlanan filmlerin yer aldığı bir internet sayfası da hazırlandı. Burada çekimleri gerçekleştirilen eğitim ve tatbikat filmlerin hepsi bulunuyor. Buradan filmleri izleyerek de bütün insanlarımız bilgi sahibi olarak deprem anında daha az kayıpla depremi atlatabilirler.
https://afetlerehazirliktaerisilebilirbagcilar.org.tr/
BOĞAZ TRAFİĞİ BEYKOZ METROSU İLE RAHATLAYACAK

Ümraniye’den başlayarak Kavacık üzerinden Beykoz’a ulaşacak metro hattının 17,49 kilometre uzunluğunda olması bekleniyor
Türkiye’nin güvenliği ve Türk milletinin iradesi, başkalarının kırmızı çizgileriyle belirlenemez.

TURAN DEVLETİ TEŞKİLATLARI İsrail konusunda yaptığı basın açıklaması gazetemizle de paylaşıldı. Biz de okurlarımızla paylaşıyoruz
Çengelköyspor Yeni Yönetimiyle Yeni Sezona Güçlü Bir Başlangıç Yaptı

Çengelköyspor, 2026-2027 sezonu öncesinde yeni yönetimi, teknik kadrosu, futbolcuları ve kulüp camiasını bir araya getiren sezon açılışını gerçekleştirdi.
YENİ PARTİ ÜSKÜDAR KURULDU İLÇE BAŞKANI BERK TÜTÜNCÜ OLDU

Yeni Parti nin kurulması sonrası il ve ilçe yönetimleri belli olmaya başladı. İstanbul da belli olan yönetimlerin bir tanesi de Üsküdar oldu.
ÜSKÜDAR BELEDİYE MECLİSİ SİBEL TAN ÇETİNKAYA’YI SEÇTİ
Görevden uzaklaştırılan ve tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın yerine seçilecek başkanvekili için yapılan oylamada CHP'nin adayı kazandı.
SAĞLIKLI BAŞLANGIÇ, MUTLU BİREY, SAĞLIKLI TOPLUM
Hayatın ilk anı, bir bebeğin dünyaya gözlerini açtığı o ilk saniye, geleceğin de inşa edilmeye başlandığı andır.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş gözaltına alındı

Operasyon, İstanbul Anadolu başsavcılığının Üsküdar Belediyesi’nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında yapıldı.
SP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI HÜSEYİN ÇAKMAK “ Güçlü devlet; eleştiriden korkan değil, eleştiriden ders çıkaran devlettir.”
Basın özgürlüğü, yalnızca gazetecilerin değil; toplumun doğru bilgiye ulaşma hakkının ve adil bir yönetim anlayışının en temel teminatlarından biridir.
Pet Fellas Hayvanları Yeni Aileleriyle Buluşturuyor
Ücretsiz olarak hizmet veren platform, hayvan sahiplendirme sürecini daha düzenli ve ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlıyor.
5,5 MİLYON EMEKLİ KÖK MAAŞDA BULUŞTU
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emeklinin maaşını etkileyen kök aylık gerçeğini açıkladı



