
Ehliyette yaş sınırı düşürüldü. Artık 18 yaşında olmaya gerek yok
Yeni düzenlemeyle M, A1 ve B1 ehliyet sınıflarında 18 olan yaş sınırı 16'ya düşürülürken, D sınıfı ehliyetlerde ise 24 yaş sınırı belirlendi.
Ehliyette yaş sınırı düşürüldü. Artık 18 yaşında olmaya gerek yok
Yeni düzenlemeyle M, A1 ve B1 ehliyet sınıflarında 18 olan yaş sınırı 16'ya düşürülürken, D sınıfı ehliyetlerde ise 24 yaş sınırı belirlendi. Ayrıca, 80 yaş üzeri sürücüler için sağlık kontrolleri her iki yılda bir yapılacak.
Türkiye'de ehliyet almak için belirlenen yaş sınırları, 9 Aralık 2024 tarihinde yayımlanan yeni bir düzenleme ile değiştirildi. Bu karar, özellikle genç sürücüler için büyük bir kolaylık sağlıyor. Artık, M, A1 ve B1 sınıfı ehliyetler için yaş sınırı 16'ya çekildi. Böylece 16 yaşını dolduran gençler, motorlu bisiklet, 125 cc motosiklet ve dört tekerlekli motosiklet gibi araçları kullanmak için ehliyet alabilecek. Ayrıca, D sınıfı ehliyetlerin yaşı ise 26'dan 24'e indirildi. Bu değişiklik, otobüs ve ticari yolcu taşıma amacıyla kullanılan büyük araçları sürmek isteyenler için de önemli bir adım.
Diğer ehliyet sınıflarında ise 18 yaş sınırı uygulanmaya devam ediyor. A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfları için yaş sınırı 18 olarak belirlenirken, A sınıfı ehliyeti için bu yaş sınırı 20'ye çıkarıldı. D1 ve D1E sınıflarında ise 21 yaş şartı aranıyor. DE sınıfı ehliyeti içinse yaş sınırı 24 olarak kalmaya devam ediyor.
Bu düzenleme, daha erken yaşta sürücülük eğitimi almayı teşvik etmeyi ve gençlerin trafik kültürünü erken yaşlardan itibaren benimsemelerini sağlamayı hedefliyor. Uzmanlar, bu adımın sürücülerin daha deneyimli ve dikkatli olmalarına katkı sağlayacağını belirtiyor.
Ek olarak, ehliyet yenileme işlemleriyle ilgili de bir değişiklik yapıldı. 65 yaşını dolduran sürücülerin ehliyetlerini yenilemeleri için 3 yıl yerine 5 yılda bir sağlık raporu almaları gerekecek. Ancak 80 yaşını geçen sürücüler için sağlık kontrolleri 2 yılda bir yapılacak.
Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş'tan operasyona ilişkin açıklama: Hiçbir hizmet cezasız kalmıyor

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik usulsüzlük ve rüşvet iddialarına ilişkin düzenlenen operasyona ilişkin Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, göreve geldikten sonra imar ve yapı ruhsatı işlemleri kapsamında herhangi bir bağış ya da katkı talebinin kesin olarak yasaklandığını söyledi.
Üsküdar Belediyesi'ne operasyon! 20 kişi gözaltına alındı

Üsküdar Belediyesi'ne operasyon yapıldı. İstanbul ve Yalova olmak üzere 30 farklı adreste eş zamanlı yapılan aramalarda belediye başkan yardımcısı dahil 20 kişi gözaltına alındı.
ATIKSIZ ÜSKÜDAR, ATIKSIZ MUTFAK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Üsküdar Belediyesi, 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü kapsamında gıda israfına dikkat çekmek ve
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN KEMİK İLİĞİ KANSERİNE DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK

1-31 Mart Kemik İliği Kanseri (Multiple Miyelom) Farkındalık Ayı kapsamında, Kanser Savaşçıları Derneği ile International Myeloma Foundation iş birliğinde düzenlenen farkındalık etkinliği, Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirildi.
İMAR KONUSUNDA SON DEĞİŞİKLİKLER

Üsküdar imar Kültür derneği kentsel dönüşümle ilgili Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde 28 Mart cumartesi günü bir panel düzenledi.
KURTULUŞUMUZ YENİLENEBİLİR ENERJİDE

Yenilenebilir enerjide tarihi zirve: Güneş ve rüzgar yükselişte
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Hüseyin Çakmak’tan Yerli ve Milli Tiyatro Vurgusu

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Hüseyin Çakmak, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerli ve milli tiyatronun önemine dikkat çekti.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYON

Son 3 sezondur semtimizin parlayan yıldızı olan, semtimiz halkının kurduğu Küçüksu Rasathane Spor Kulübü çok büyük bir başarıya daha imza atarak İstanbul Süper Amatör ligine yükseldi.
DÖNÜŞÜM KUTUSUNA ÇÖP ATMAYALIM

Bölgemizde 30 dan fazla site var bunların en büyüğü benim de yaşadığım ATA 2 sitesi sitemizde yaşam başladığından beri çöp konteynerleri var.
AK PARTİ ÜSKÜDAR STK LARLA İFTAR BULUŞMASI YAPILDI

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen geniş katılımlı iftar programı, ilçedeki siyasi parti temsilcilerini, STK’ları ve kanaat önderlerini aynı sofrada buluşturdu.




