
“5. CUMBA EDEBİYAT ŞENLİĞİ” SONA ERDİ...
8-9-10 Kasım tarihlerinde Burhaniye mahallesinde bulunan Üsküdar Gençlik Merkezi’nde düzenlediğimiz edebiyat şenliğimiz tamamlandı.
“5. CUMBA EDEBİYAT ŞENLİĞİ” SONA ERDİ...
8-9-10 Kasım tarihlerinde Burhaniye mahallesinde bulunan Üsküdar Gençlik Merkezi’nde düzenlediğimiz edebiyat şenliğimiz tamamlandı.
2018’den bu yana geleneksel hale getirdiğimiz ve Üsküdar’a sanat ve edebiyat açısından yeni bir soluk kazandırmak ve okurla yazarları bir araya getirmek amacıyla düzenlediğimiz şenliğimiz yine, Cumba’ya yakışır şekilde kaliteli geçti.
Aylardır çalıştığımız, en ince detayına kadar düşünmeye gayret ettiğimiz ,hiç kimseyi ayırt etmeden kapılarımızı açtığımız şenliğimizin yaşadığımız en zor süreçte gerçekleşmesinde, birbirine kenetlenen, birbiriyle dayanışma içerisinde olan ekip arkadaşlarım; Tuba Kır, Ayşe Güray Koç, Birgül Soysevinç, Hatice Baltacı ve Fazilet Kırtay’a, Cumba standında kitaplarıyla yer alan ve her zaman yanımızda olduklarını hissettiren yazarlarımız Nurcan Elver, Güzide Sarı, Hatice Nayır, Nagihan Borlu Tüzün ve Zeynep Kasap’a öncelikle teşekkür ederim.
Şenliğimize katılım sağlayarak, stantlarını en kaliteli şekilde organize eden Neyya yazarları başta olmak üzere, nezaketleriyle aramızda olan katılımcılarımıza, Gençlik Merkezi’nin çok kıymetli yöneticisi Kenan Bey ve Veysel Bey ile merkezin güler yüzlü çalışanlarına ve Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne de teşekkürlerimi iletmek isterim.
Şenliğimiz bünyesindeki etkinliklere imzasını atan ve davetlerimizi geri çevirmeyerek teveccüh gösteren çok kıymetli yazarlarımız Füsun Çetinel ve Jale Sancak’a, şiir dinletimize de katılan ve imza günü için aramızda olan Koray Feyiz ve Sezai Sarıoğlu’na, ayrıca ve bütün Cumba gönüllüleri adına çok teşekkür ederim.
Cumba/Hane Kadın Tiyatro Topluluğu’nun körfez ekibi, Balıkesir Burhaniye’den İstanbul’a oyun sahnelemeye geldi. Meseleleri, ev kadını olmaktan çıkıp sanatla uğraşmak olan değerli öğrencilerim ve oyuncularımıza da sonsuz teşekkürler.
Şimdi artık yeni yola, yolculuklara bakma zamanı. Yeni yıl projelerimiz hazır. Kulaktan kulağa yayalım ki, altıncı şenliğimiz Eylül 2025’de Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak. Ön kayıtlar şimdiden başladı. Başvuruların kabulü, yönetimimiz kararıyla alınacak.
Bu vesileyle, şenlik alanımızı ziyaret eden okurlara, söyleşilerimizin ve tiyatromuzun izleyicilerine ve workshop etkinliğimizin katılımcılarına da yürekten teşekkür eder, edebiyatın, tiyatronun, şiirin gerçek dostlarına selam ve sevgilerimi sunarım.
Deniz A. Tüzün
Cumba Kültür sanat Platformu Başkanı
Genel Sanat Yönetmeni
ÜSKÜDAR “KADIN VE ÇOCUK YAŞAM MERKEZİ İLE PSİKOTERAPİ MERKEZİ” CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL’İN KATILIMIYLA HİZMETE AÇILDI

Üsküdar Belediyesi tarafından sıfırdan inşa edilerek yapımı tamamlanan Kadın ve Çocuk Yaşam Merkezi ile Psikoterapi Merkezi CHP Lideri Özgür Özel'in katılımıyla hizmete alındı
Hayırsever İş İnsanı Burhan Makıroğlu'na 2025 Onur Ödülü

Topluma Katkıda Sınır Tanımıyor Üsküdar’da düzenlenen prestijli bir törende, çok sayıda ünlü ismin arasında yer alan Makıroğlu
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE YÖNETİMİ GAZETECİLER İLE BİRARAYA GELDİ

21.Ekim Gazeteciler günü dolayısı ile Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve yönetici arkadaşları Üsküdar Katibim Restoranda basın temsilcileri ile toplantı yaptı.
ÜSKÜDAR’DA GELENEKSEL GEMİ MODELLERİ SERGİSİ AÇILDI

Üsküdar Belediyesi ve Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği iş birliğiyle düzenlenen Geleneksel Gemi Modelleri Sergisi
ÜSKÜDAR’DA SAADET RÜZGARI

Saadet Partisi Milletvekili Şerafettin Kılıç, Üsküdar’da bir dizi etkinliğe katılarak Üsküdarlılarla bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR 39.OLAĞAN İLÇE KONGRESİ YAPILDI

CHP ÜSKÜDAR 39.İlçe kongresi 30.Eylül Salı günü Bağlarbaşı Kültür merkezinde yapıldı.
ATIKSIZ ÜSKÜDAR: KOMPOST PROJESİ BAŞLADI

Üsküdar Belediyesi, semt pazarlarında ortaya çıkan organik atıkları kompost a dönüştürerek doğaya kazandırıyor.
ÜSKÜDAR’DA “SABİHA GÜRAYMAN ETÜT MERKEZİ VE KÜTÜPHANESİ” AÇILDI

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Tüm öğrencilerimiz için, ama en çok da kız öğrencilerimiz için ilham olmasını diliyorum”
Kentsel dönüşüm imzasında dikkat edilecek hususlar

Kentsel dönüşüm projelerinde hak sahiplerini en çok koruyan unsur, sağlam bir sözleşme oluyor.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR GOFİ HOUSE CAFE SPONSORLUĞUNDA SÜPER AMATÖR HEDEFİ İLE SEZONA BAŞLIYOR

Geçen sezon namağlup şampiyon olarak 1.Amatör lige yükselen semtimizin en önemli kulüplerinden olan Küçüksu Rasathane Spor, yeni sezona da yine çok iddialı şekilde hazırlandı.




