Çengelköy’den bir Erkan abi geçti...

Çengelköy’den bir Erkan abi geçti...

Tarih 27 Ağustos 2024, 19:46 YazdırBu haberi yazdır

YAZAN Tanas Kiryako

Çengelköy’den bir Erkan abi geçti...


Namı diğer lakabıyla ERKAN DİNK. Erkan abimiz 1947 doğumluydu Çengelköy’de tanımayan ona takılmayan yoktu. Erkan abiyi çok kişi Erkan Dink veya Dank diye seslendiklerinde Erkan abiyi tutabilirsen tut önce taş arar taşı bulduğu anda da fırlatır atar. 


Taş nereye denk gelirse artık ne çıkarsa bahtına. Kafana gelebilir bir dükkanın camına gelebilir. Erkan abiyi kızdırdıklarında taştan hariç gün görmemiş güneş görmemiş küfürleri de meşhurdu. Size tüm samimiyetimle söylüyorum her zaman kendisine Erkan abi diye hitap etmişimdir bir gün olsun kendisini de kızdırmamışımdır. Erkan abiyi kızdırıp ulu orta küfür ettirenlere de gönül koymuşumdur. O Allahın bir kuluydu. Kim akıllı kim deli onu ALLAH bilir. Çengelköy’ün sevilen bir simasıydı. Herkes yardım eder sahip çıkardı Erkan abiye.


Bazen onu tanımayan köyümüzün misafirleri korkarlardı ama bizler uyarır size bir zararı olmaz derdik, lütfen korkmayınız derdik. Anlarlardı korkmazlardı.



Kışın Ömer Efendi Camisinin şadırvanında hortumla soğuk suyla banyo yapardı Allah ona o kadar güç veriyordu hasta olmuyordu. Pandemi döneminde herkes evinde mahsur kaldığında o sokaklarda yaşamını sürdürmeye gayret ediyordu pandemi dönemlerini hep sokaklarda geçirdi.

 

Tabi kendisiyle ilgilenen değerli esnaflarımızı da es geçmemek lazım köfteci Mehmet abiyi yazmadan olmaz giyimine hastalığında ilaçlarını kullanmasına gösterdiği özeni bilmeyen yoktur.

 

Çengelköy de Seval pastanesinden sabahları ikramlarını. Kışın karda kıyamette Çınaraltı çay bahçesinde kışlarını orda geçirdiğini hem yemeğini hem gecelerini orda sabahladığını bilmeyenimiz yoktur rahmetli Erkan abimize yardımlarını esirgemeyen değerli Çengelköy esnafımıza köyümüzün gazi muhtarı Can Cumurcu beyin emeklerine katkılarını da hatırlatmak isterim. Erkan abimize hastanede yatarken bir an yalnız bırakmayan her şeyiyle ilgilenen güzel yürekli vefakar Nadir kardeşimize de teşekkürlerimizi borç biliriz.


Seyrek de olsa itip kakanları da unutamıyorum, bakalım onların cenazesi bu kadar kalabalık olacak mı bu kadar dua okunacak mı arkalarından.


İsmini hatırlamadığım veya yazmaya unuttuğum  esnaf ve arkadaşlardan özür dilerim...


Erkan abimizin cenazesine yalnız Çengelköy’den değil Beylerbeyi’ nden de çok katılım vardı.

 

MEKANIN CENNET OLSUN ERKAN DİNK ABİ...


YAZAN Tanas Kiryako 

Bu haber 312 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER