
KANDİLLİ PARKI PARK OLARAK KALSIN ...


Üsküdar’ın tarihi semtlerinden Kandilli’deki tek çocuk parkının, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılarak ‘ticari alan’ niteliğinde kiraya verilmesinin ardından mahalle sakinleri eylem yaptı.
KANDİLLİ PARKI PARK OLARAK KALSIN ...
Üsküdar’ın tarihi semtlerinden Kandilli’deki tek çocuk parkının, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılarak ‘ticari alan’ niteliğinde kiraya verilmesinin ardından mahalle sakinleri eylem yaptı.
Deprem toplanma alanı ve çocuk parkı olan alanın içinde korunması gereken tarihi yapının da bulunduğunu belirten mahalle sakinleri, ihalenin iptal edilerek alanın çocuk parkı olarak kalmasını istiyor. Sosyal medya üzerinden parkın geri verilmesi için kampanyalar başlatan mahalle sakinleri dün yaptıkları eylemde, “Kandilli Parkı’mı geri ver”, “Parkların sahibi çocuklardır”, “Parklar ticari alan değildir”, “Deprem toplanma alanımı geri ver” yazılı dövizler taşıdı, “Parkımı geri ver” sloganları attı. Eyleme destek veren CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi de, “Çocuk parkı olarak Üsküdarlıların hizmetinde olan böyle bir yeri restorasyon adı altında ticarethaneye çevirmek ve parkı yok etmek asla kabul edilemez. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi vardır ve Türkiye’de bu sözleşmeye taraftır. ‘Ne olacak çocuk parkı ticarethane olsa’ denilemez” dedi.
Eylemde CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş ve yönetici arkadaşları da yer aldı onlar da yeşil alanların park alanlarının korunması gerektiğini belirterek alanın acilen park olarak düzenlenmesini talep etti. Suat Başkan Kandilli parkı park olarak lasın dedi.
ÜSKÜDAR’DA GELENEKSEL GEMİ MODELLERİ SERGİSİ AÇILDI
Üsküdar Belediyesi ve Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği iş birliğiyle düzenlenen Geleneksel Gemi Modelleri Sergisi
ÜSKÜDAR’DA SAADET RÜZGARI
Saadet Partisi Milletvekili Şerafettin Kılıç, Üsküdar’da bir dizi etkinliğe katılarak Üsküdarlılarla bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR 39.OLAĞAN İLÇE KONGRESİ YAPILDI
CHP ÜSKÜDAR 39.İlçe kongresi 30.Eylül Salı günü Bağlarbaşı Kültür merkezinde yapıldı.
ATIKSIZ ÜSKÜDAR: KOMPOST PROJESİ BAŞLADI
Üsküdar Belediyesi, semt pazarlarında ortaya çıkan organik atıkları kompost a dönüştürerek doğaya kazandırıyor.
ÜSKÜDAR’DA “SABİHA GÜRAYMAN ETÜT MERKEZİ VE KÜTÜPHANESİ” AÇILDI
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Tüm öğrencilerimiz için, ama en çok da kız öğrencilerimiz için ilham olmasını diliyorum”
Kentsel dönüşüm imzasında dikkat edilecek hususlar
Kentsel dönüşüm projelerinde hak sahiplerini en çok koruyan unsur, sağlam bir sözleşme oluyor.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR GOFİ HOUSE CAFE SPONSORLUĞUNDA SÜPER AMATÖR HEDEFİ İLE SEZONA BAŞLIYOR
Geçen sezon namağlup şampiyon olarak 1.Amatör lige yükselen semtimizin en önemli kulüplerinden olan Küçüksu Rasathane Spor, yeni sezona da yine çok iddialı şekilde hazırlandı.
ÜSKÜDAR’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ETKİNLİKLERİ
Üsküdar Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.
CHP 20 AĞUSTOS’DA ÜSKÜDARDA EYLEMDEYDİ
CHP nin haftada bir İstanbul bir tane de Anadolu da olmak üzere yaptığı mitinglerin bir tanesi de 20 Ağustos Çarşamba günü Üsküdar da düzenlendi.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANLIĞINA TAHA SARICAOĞLU ATANDI
Üsküdar AK Partide görev değişikliği yaşandı İlçe Başkanlığı görevinden alınan Erdem Demir in yerine Taha Sarıcaoğlu atandı.