CUMBA 3.SANAT ŞENLİĞİNİN ARDINDAN...

CUMBA 3.SANAT ŞENLİĞİNİN ARDINDAN...

Tarih 14 Kasım 2021, 19:11 YazdırBu haberi yazdır

Cumba kültür sanat platformu bu yıl 6-7 kasım günlerinde Bağlarbaşı kültür merkezi alt salonda pek çok etkinliğe imza attı.

CUMBA 3.SANAT ŞENLİĞİNİN ARDINDAN...

 

Cumba kültür sanat platformu bu yıl 6-7 kasım günlerinde Bağlarbaşı kültür merkezi alt salonda pek çok etkinliğe imza attı.

 

Kitap dergi masalarında okurlar yazarlarla buluştu, çeşitli söyleşiler ile okuyucular yazın insanları ile bir araya geldiler, ve Cumbahane tiyatro grubu yeni oyunu ile sahne aldı.

 

Yani dostlar Üsküdar da iki gün boyunca sanat edebiyat kültür hareketi yaşandı. Emeği geçenlere katılanlara selam olsun.

 

Cumba nın kaptanı deni Ayfer Tüzün gazetemize yaptığı açıklamada özetle şu açıklamalarda bulundu ;

 

 

Sevgili dostlar, kıymetli takipçilerimiz;

 

6 / 7 Kasım 2021 tarihlerinde, 3. Cumba Sanat Şenliği’ni düzenledik. Salgın koşulları dolayısıyla bu yıl iki günle kısıtlı bırakmak zorunda kaldığımız şenliğimizi, ilk ikisinde olduğu gibi Altunizade Kültür Merkezi’nin tadilata girmesinden dolayı Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdik.

 

Şenliğimize bu yıl da yine birbirinden değerli, sevgili yazarlarımız, şairlerimiz, yayınevleri katıldı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz bir kez daha.

 

Düzenlediğimiz bu şenliklerin birincil amacının, özellikle fuar organizasyonlarına katılamayan kalemleri bir araya getirmek, okurlarla buluşturmak olduğunu bir kez daha belirtmek isteriz. Ayrıca önemli bir amacımız da, Üsküdar’ın tarih ve kültür kokan havasına sanatın ışığını da eklemek. Elimizden geleni zorlayarak daha üst seviyeye çıkarmak gayretiyle, üçüncü kez buna yine özen göstermeye çalıştık.

 

Düzenlediğimiz bu şenlikle ilgili bazı rakamsal değerleri de sizlerle paylaşmak isteriz sevgili dostlar.

Bu yılki şenliğimize; altı yayınevi, bir dergi, bir dernek ve Marmaris, İzmir, Edremit, Dalaman, Bandırma, Tekirdağ, Bursa, Ankara olmak üzere İstanbul dışından ve İstanbul içinden bireysel şair ve yazarlarımız katıldı. Yayınevleri, dergi ve dernek yazarları ile birlikte toplam yazar katılımcımız yetmiş iki oldu. Ayrıca Cumba K.S.P.’nin organize ettiği üç yazarımızın imza günü de gerçekleşti. Tüm bu yazarlarımızın bulunduğu alana gelen ziyaretçi sayısı iki gün boyunca üç yüz yetmiş beş kişi civarında oldu. Şenliğin iki gün olması ve salgın süreci ziyaretçi sayısını mutlak kısıtladı. Bunun dışında seminer salonunda gerçekleşen, Aysel Karaca’nın yürütücülüğünde yapılan Sevim Burak konulu söyleşimizi de toplamda yirmi dört kişi izledi. Birinci günün akşamında sahnelediğimiz tiyatromuzu ise iki yüz yetmiş üç kişi izledi. Dolayısıyla bu şenliğimiz, yaklaşık olarak farklı yedi yüz kişiyi bir araya getirmeyi başardı. Açıkçası bundan son derece gururluyuz. Gurur duymamızın en önemli sebebi de, sıfır finansal dayanakla, kendi tanıtım ve reklam çabamızla bu işin altından alnımızın akıyla çıkmış olmamız. Daha önceki şenliğimize katılan dostlar iyi bilirler ki, dört güne yayıldığında daha dolu dolu geçen bir şenlik organizasyonunu yapıyoruz. Yaptıklarımızın, yapacaklarımızın göstergesi olduğunu da yeri gelmişken bir kez daha dile getirmiş olalım.

 

Her zaman söylediğimiz gibi, proje üretmek konusunda durmaksızın çalışıyoruz. Şenlik sonrası ayağımızın tozuyla evlerimize döner dönmez, tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte 2022 proje, organizasyon ve etkinlik planımızı ve hatta ön çalışmalarımızı hazırladık, dosya haline getirdik. Şimdiden müjdesini verelim ki; Şubat ayı içerisinde “Ah Şu Kader” adlı daha önce oynadığımız oyunun ikinci bölümü “Ah Şu Kader / Ne Olacak Bu Halimiz” sahnelenecek. Edebiyat yarışmamız yeni formatıyla altıncı kez düzenlenecek. Bu konuda jüri görüşmelerimiz başladı.

 

Hemen ardından bir ortak kitap projemizin gerçekleşme ihtimali var. Ki bu konuda bizim için aslolan böylesi kolektif bir kitapla insanlara ağır mali yükler getirmemek. Üzerinde çalışıyoruz. Ve elbette “4. Cumba Sanat Şenliği”.

 

Buna dair kayıtlarımız, başvurular başladı bile. Eylül ayında, dört günlük müthiş bir serüven bizi, sizi bekliyor.

 

Bize halen bazı dostlardan, “Şiir etkinliği yapmayacak mısınız?” sorusu geliyor haklı olarak. Biz bu konudaki misyonumuzu tamamladık diye düşünüyoruz arkadaşlar. Bundan böyle senede bir tane şiir dinletisi programı düzenleyeceğiz. Şiir, adamakıllı şiir olarak dinlensin diye.

 

Uzun lafın kısası sevgili güzel insanlar, evet yorgunuz ama bir o kadar da hatta daha fazlasıyla mutlu ve gururluyuz. Bunun en önemli sebebi de bizlerle olan kıymetli isimlerin yüzünde gördüğümüz mutluluk.

O mutluluğu size ve bize yaşattığı için hayata teşekkür borçluyuz.

 

Bu yüzden de, sloganımızla bitiriyoruz bu açıklama yazımızı.

 

Sanat Varsa, Hayat Vardır!

 

Kalın sağlıcakla.

 

Bu haber 483 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER