
ÇAMLICA ANTEN KULESİ İLE YAYIN HAYATINDA YENİ BİR DÖNEM
Üsküdar ve İstanbul’da turizm ve haberleşmenin çekim merkezi olacak Çamlıca Anten Kulesi’nde başlayan 100 radyonun yayını ile dünyada bir ilk gerçekleştirildi.
ÇAMLICA ANTEN KULESİ İLE YAYIN HAYATINDA YENİ BİR DÖNEM
Üsküdar ve İstanbul’da turizm ve haberleşmenin çekim merkezi olacak Çamlıca Anten Kulesi’nde başlayan 100 radyonun yayını ile dünyada bir ilk gerçekleştirildi. Yapılan test yayınlarının başarıyla gerçekleşmesi ile Çamlıca Tepesi’nde bulunan tüm radyo ve televizyon vericileri kaldırılmaya başlandı. Tüm vericilerin Çamlıca Anten Kulesi’nde toplanması ile radyo ve televizyon yayınları tek merkezden yapılacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımı ile vericiler sökülmeye başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Karaismailoğlu’na Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek eşlik etti.
Bakan Karaismailoğlu sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, “Çamlıca Anten Kulesi ile dünyada ilk kez tek merkezden 100 radyo yayına başladı. İstanbul’da dağınık halde bulunan ve görüntü kirliliği oluşturan vericileri kaldırıyoruz. Çamlıca Anten Kulesi sayesinde İstanbul'a turizm değeri olan, yeni bir çevreci alan kazandırıyoruz.” İfadelerini kullandı.
Üsküdar ilçesi için turizm anlamında büyük bir adım olan Çamlıca Anten Kulesi, Çamlıca eteklerinde bulunan vericilerin kaldırılmaya başlanması ile simge sembollerden biri olacak.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen kulede yapılan incelemelerden sonra sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, “Küçük Çamlıca’daki yeni anten kulemiz bitti, faaliyete geçti. Çamlıca Tepesi’ndeki anten kalabalığı artık işlevsiz. Bugün Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla söküm başladı. Üsküdarımıza, İstanbul’umuza hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Üsküdar Belediyesi tarafından Ramazan ayına ilişkin hazırlıklar kapsamında iftar alanları kurulurken, Ramazan kolileri dağıtılmaya başlandı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE DESTEK

Sosyal Belediyecilik anlayışı adına Üsküdar Belediyesi, eğitim alanında yaptığı projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor.
AK Parti Üsküdar Teşkilatı Bahçelievler Çalışmaları

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve beraberindeki 6 ayrı ekip, geniş kapsamlı mahalle taramaları çerçevesinde Bahçelievler Mahallesi’nde saha çalışması gerçekleştirdi.
ÜSKÜDAR’DA SEVGİ PAZARI 2. KEZ KURULUYOR

Üsküdar Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sevginin iyileştirici gücünü Sevgi Pazarı ile Üsküdar’a taşıyor.
KAYMAKAM ADEM YAZICI BAHÇELİEVLERDEYDİ

Üsküdar kaymakamı Adem Yazıcı sorumlu müdürleri ile beraber Bahçelievler mahallesi muhtarı Zekiye Hoca
ÜSKÜDAR ÇOCUK KÖYÜ YENİLENDİ VE ŞENLİKLERLE AÇILDI

Başkan Sinem Dedetaş: Çocuk Köyü’ndeki, 1200 metrekare büyüklüğünde çocuk oyun alanları ve yaklaşık 11 bin metrekarelik yeşil alanda iyileştirmeler yaptık.
ATA 2 ZÜBEYDE HANIM DURAĞININ YERİ DEĞİŞMELİ

Ata 2 site yönetimi ve mahalle muhtarımız Zekiye Hoca nın gündeme getirmesine rağmen ATA 2 Zübeyde Hanım durağı yıllar içinde ATA 2 den uzaklaştıkça uzaklaştı
KIZKULESİ ART GALLERY ÜSKÜDAR DA AÇILDI

Üsküdar merkezde Hakimiyeti Milliye Caddesinde bulunan Kançal iş merkezinin birinci katında 10 Ocak günü Kızkulesi Art Galeri açıldı.
Kamuda Dijital Tebligat dönemi Her vatandaşa zorunlu adres geliyor

Bu öneri yasalaştığında zarflara evlere ve muhtarlıklara gelen tebligatlar tarihe karışacak, her tebligat e posta ile ve mesajla gelecek. Çok geç kalmış bir yasa bu umarız hızla gerçekleşir.
GERÇEK EMEKLİ SAYISI 12.239.971 KİŞİ

Özgür Erdursun, 17 milyon olarak ifade edilen emekli sayısının aslında gerçeği yansıtmadığını belirterek gerçek rakamları açıkladı.





