Üsküdar yerel seçim atmosferine giriyor

Yalçın Soysevinç
Tarih 29 Temmuz 2013, 12:58

Üsküdar yerel seçim atmosferine giriyor


Ağustos ayı  ile beraber tüm Türkiye yerel seçimlerde startını alacak. Bu sefer ki yerel seçimler oldukça farklı olacak. Zira Üsküdar da son iki yerel seçimde CHP adayları çok zayıf çalışmalar yaparak meydanı boş bırakmıştı.  Hele hele son CHP adayı piyangodan çıkmış kimsenin tanımadığı Üsküdar ile hiç ilişkisi olmayan bir adaydı. Yılmaz Bayat Saadet partisinden aday olmasaydı seçimde hiç heyecan bile olmayacaktı sanki. Ak Parti adayı 4 yıl Belediye meclisinden tecrübeli bir isimdi. Dinamik ve Üsküdar ın sorunlarını bilen imar mevzuatına işi gereği hakim birisiydi.


Mustafa Kara partide aday adayı olduğunu açıkladığında adaylıkta yarıştıkları isimler hepsi konularında işlerinde etkili kişilerdi. Ak Partide  Yerel seçime 3 ay kala her ilçe için sandıklar kuruldu ve eğilim yoklaması yapıldı Mustafa Kara parti örgütü ile arasında kurduğu iyi ilişkiler sonucu sandıktan yüzde 90 destekle çıktı ve partisi de aday gösterdi. Ekibiyle tüm STK ları ve esnafı halkı yoklayarak kaliteli bir seçim çalışması yaparak seçimden başarıyla çıktı. Üsküdar ın yerel gazeteleri ile ilişkisini hep sıcak tuttu.


Gelelim 2014 yerel seçim aday çalışmalarına. 2014 Mart yerel seçimlerinden yaklaşık iki ay önce partilerin adayları kesinleşecek ve Belediye meclis adayları ile beraber listeler YSK ya verilecek. CHP genel merkezi  31 Temmuz a kadar aday adaylarının görevi olanların istifa ederek başvuru yapmasına karar verdi.

Böylece Üsküdar da Belediye başkan aday adayları adaylıklarını açıklamaya başladı. Şimdilik bildiğimiz kadarıyla Harita Mühendisi  Hüseyin Köklü, Mimar Aysel Can Ekşi ,Avukat İrfan Karacan ve İşletmeci Ahmet Kılıç aday adaylıklarını resmen bildirdiler. Aysel Can Ekşi son dört yılın yönetim kurulu ve Tükoder den tanınan birisi, Ahmet Kılıç ise son dört yılın Belediye Meclis Üyesi ve Üsküdar da tanınan birisi. İrfan Karacan ise iki evvelki dönem  İl yöneticisi ve CHP İstanbul İl delegesi.


Kimileri Üsküdar yerel basınını davet ederek partililerin huzurunda adaylıklarını açıkladılar. Bakalım bu kadar erken adaylıklar avantaj mı dezavantaj mı olacak. Erkenden çalışan erken yol alır derler. Sanıyorum bu sefer CHP de aday adaylarını partililerin oy kullanacağı sandıktan çıkaracak. Böyle olunca tespit edilecek adayın etrafında herkesin destek olması sağlanabilir. Geçen yerel seçimdeki aday çok yalnız kalmıştı. Ve Üsküdar la ilgili hiçbir önermesi projesi yoktu STK ilşiki ağıda da olmayınca 87.000 oyu zor bela almıştı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyükşehir oyu 117.000 idi aradaki farkın değerlendirmesini okuyucuya bırakıyorum.


Bu yeni dinamiklerle 2014 yerel seçiminin Üsküdar da hareketli ve çekişmeli geçeceğini şimdiden söyleyebiliriz. Çünkü şu an ki dört aday da Üsküdar CHP üyesi  ve parti çevrelerinde bilinen isimler onları aday yapacak çalışma sadece CHP tabanında ki çalışmaları değil Üsküdar la ilgili projeleri ve kuracakları ilişkiler ağı olacak. Ve en önemlisi Yerel Basınla kuracakları ilişki olacak. Üsküdar seçmenine ulaşmanın en önemli yolu Üsküdar da dağılan yerel gazetelerde yer almaktan geçiyor.


Ak partide adaylarda hareketlenme ise Ramazan bayramından sonra olacak gibi görünüyor.


Umarız bu yerel seçimlerde Üsküdar ın sadece Üsküdar İskele ve çevresi olmadığı Kirazlıtepe’den Küplüce’ye ,Beylebeyinden Çengelköy Kuleli Kandilli Küçüksu ve Bahçelievler , Yavuztürk Güzeltepe Mehmet Akif Ersoy gibi devasa mahallerin de olduğu hatırlanır. Çünkü Üsküdar seçimlerinde sonucu belirleyen mahalleler bunlar oluyor.

 

Bu haber 1807 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI