YETMEZ VE HAYIR...

YETMEZ VE HAYIR...

 

 

Kadına karşı şiddet kullananların silahlarına el konulacakmış. Haber şöyle

 

Silah ruhsatı yönetmeliği değişti: Kadına şiddet düzenlemesi

Kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin engellenmesi için yeni bir adım atıldı. Ateşli Silahlar Yönetmeliği değişti. Buna göre kadına şiddet nedeniyle hakkında tedbir kararı alınan kişinin ruhsatına el konulacak.

 

 

Yapılan değişikliğe göre bu kişilerin tedbir kararı süresince silah taşıma veya bulundurma ruhsatı askıya alınacak ve silahı da ‘emanete’ alınacak.
Yönetmelikte başka değişiklikler de var.


Ateşli silahla işlenen suçlardan mahkum olanlar infazın üzerinden 5 yıl geçtikten sonra ruhsat başvurusu yapabilecek.

 

Cumhurbaşkanlığına bağlı kurum ve kuruluşların en üst yöneticileri de silah ruhsatı alabilecek.


Olağanüstü Hal İnceleme Komisyonu Başkanı, üyeleri de silah taşıyabilecek.

 

Yetmezliği anlatabildim mi tedbir kararı süresince el konulacakmış sonra iade edilecekmiş. İşte bu yetmez insana hayvana şiddet uygulayana kadın erkek çocuk yaşlı fark etmeden şiddet kullanan uygulayan yargılanan ceza alan almayan herkesin ateşli silahına el konulmalı ve hiçbir zaman iade edilmemeli.

Ve yeni silah ruhsat verilme aşamasında şiddete başvurmuş kimseye silah ruhsatı verilmemeli benim şahsi fikrime göre tüm ülkede asker polis hariç hiç kimseye silah ruhsatı verilmemeli.

Neden mi evde yada üstünde silah taşıyan düğünde dernekte yada gerilim anında o silah bir gün kullanılıyor ve birine zarar veriyor ve genellikle kadınlara zarar veriyor.


Bunlara rağmen kadın cinayetleri ve kadına karşı şiddet her geçen gün artıyor. Ve bu suçları işleyenler mahkemelerde yargılanıyor ama yeterince ağır cezalar ile cezalandırılmıyorlar. Örnek mi ;

Konya’da Tuba Erkol’u 46 yerinden bıçaklayarak katleden Bekir Erkol’a iyi hal indirimi uygulandı.

2 yıl önce evli olduğu Tuba Erkol’u öldüren Bekir Erkol’un yargılandığı davada karar çıktı. Tuba Erkol, 18 Ağustos 2020’de kendisine şiddet uygulayan erkekten şikâyetçi olup, evden uzaklaştırma kararı aldırdı. Uzaklaştırma kararından 2 gün sonra Bekir Erkol, kadını öldürdü.


Şüpheli erkek tutuklanırken yürütülen soruşturma sonunda hakkında, ‘canavarca hisle eşi kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Mahkeme heyeti, Bekir Erkol’u ‘eşi kasten öldürme’ suçundan önce ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırdı. Ardından da suçu haksız tahrik altında işlediği ve duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak ceza 18 yıl 4 aya indirildi.

Buna benzer pek çok örnek var 18 yıllık cezalar gözünüze fazla görünmesin 3 de birini yatıyorlar ve bir kısmını açık cezaevinde geçiriyorlar ölenler öldükleri ile kalıyorlar suç işleyen yeterince ceza almıyorlar ve suç işlenmeye devam ediliyor?.


BU YAZIYI YAZDIĞIM GÜNDEN BERİ NEREDEYSE HER GÜN EN AZ BİR TANE KADIN CİNAYETİ İŞLENMEYE DEVAM ETTİ?

Gazetelerin 3. Sayfalarını okumaya yürek yetmiyor öldürülen ve işkence edilen kadınların neler yaşadıklarını anlamak gerek, şiddete başvuranlara cezalar artırılmalı cezalar caydırıcı olmalı.

Çocuklarımıza kadın erkek eşitliği konusunda sağlam eğitim vermeliyiz konunun esası buradan kaynaklanıyor.

 

SOSYAL MEDYA DAN ALINTI ;

 

SORU SORABİLMEK ...



Bir matematik profesörü Nobel ödülü almıştı. Ödül töreninden sonraki ilk dersinde, öğrencilerinden biri kendisine şöyle bir soru sordu; "Efendim! Dünyada yüzlerce matematik profesörü var. Ancak bu kadar bilim adamı arasında ödülü size layık gördüler. Sizi diğerlerinden ayıran özellik neydi?"

Profesör bu farklı soruya önce tebessümle cevap verdi. Ardından da, kendisinden merakla cevap bekleyen öğrencisine şunları söyledi; "Doğrusunu söylemek gerekirse, hepsini anneme borçluyum! Çünkü ben küçük bir öğrenciyken diğer çocukların anneleri onlar okuldan evlerine döndüklerinde kendilerine; "Söyle bakalım, öğretmenin sorduğu sorulara iyi cevaplar verebildim mi?" diye sorarlardı. Benim annem ise bana; "Söyle bakalım, bugün öğretmenine iyi bir soru sordun mu?" derdi. İşte beni farklı yapan bu oldu. Her zaman diğerlerinin sormadığı soruları sordum ve hayatım boyunca da sormaya devam ettim.

 

Bu haber 461 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI