Çengelköy Gazetesi net e Merhaba

Çengelköy Gazetesi Net’e Merhaba...

10 yıldır her ay sektirmeden yayınladığımız Boğaziçi Çengelköy Gazetesi artık internette’de yayında...

Gazetemizde yerel gazetecilik gereği hep yerel haberlere yer verdik, yereldeki faaliyetleri duyurduk ve yerel sorunları dile getirdik. İnternet sitemiz www.cengelkoygazetesi.net’de aynı böyle olacak.

Zaman zaman İstanbul haberleri, zaman zaman Üsküdar haberleri olacak ama Çengelköy ile ilgili bir şeyler öğrenmek isteyenler,  son haberlere bakmak isteyenler bizim sitemizi kullanabilecekler.

Gazetemizin kurucusu sevgili İhsan ÇAĞLAR abimizin kurup bize devrettiği bayrağı yere düşürmemeye daha da ileri götürmeye, yükseltmeye söz vermiştik. O sözümüzü tutmaya çalışıyoruz.

Nisan ayı boyunca izlediğimiz haberlerden biri olan TOGEM’in 100 mektuba cevap adlı kampanya toplantısını izledim ve çok beğendim. Emine Erdoğan’ın ön ayak olduğu ve Saadet Gülbaran’ın öncülüğünde gerçekleştirilen Üsküdar Belediyesi’ne bağlı çalışan TOGEM Üsküdar sınırlarını aşan okullara destek kampanyasına çok önemli bağışlar sağlandı. Tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Ayrıca önemli bir gelişme 2-B arazilerinin kadastro çalışmalarında yaşanıyor. Üsküdar’da Bahçelievler ve Yavuztürk mahallelerinde bulunan 2B arazilerinde çalışacak kadastro komisyonu 26 Nisan 2010’da mahkemede yemin ederek göreve başlayacak. Teknik ekip noktaları çakıp çalışmalara başladı bile.

Umarız bu çalışmalar sonrası çıkacak kanunla il, ilçe sınırları içinde olup, üzerinde bina olan 2B arazileri hakkında çözüme yönelik bir kanun çıkar ve engellemeyle karşılaşmaz.

Biliyoruz ki Maliye Bakanlığı, Çevre Ve Orman Bakanlığı ile Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün bünyesinde yer alan Bayındırlık Ve İskan Bakanlığı yetkililerinin yürüttüğü çalışmalardan bir yasa önerisi çıkacak.
Bu haber 1862 defa okunmuştur.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
YAZARIN DİĞER YAZILARI