TOGEM den DİLEK AĞACI kampanyası...

TOGEM den DİLEK AĞACI kampanyası...

Tarih 17 Nisan 2010, 18:19 YazdırBu haberi yazdır

Emine Erdoğan ın öncülünde kurulan TOGEM den eğitime büyük destek kampanyası çerçevesinde 100 mektuba cevap yazıldı...

TOGEM'den eğitime ulusal çapta büyük destek: DİLEK AĞACI

Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM)'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 90. yılında 100 köy okulunun ihtiyacını karşılayacağı ''Okulun İçin Dilek Tut'' kampanyası ile gezici anaokulu projesi kapsamında yürütülen okul öncesi eğitim birimlerinin açılışı, 17 Nisan Cumartesi günü Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen muhteşem bir törenle gerçekleştirildi.

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen törene; TOGEM'in kurucusu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Adıyaman Belediye Başkanı M.Necip Büyükaslan, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim, Sivil Toplum Kuruluşları ve Dernek temsilcileri, işadamları, kültür ve sanat camiasının tanınan simaları, basın mensupları ile çok sayıda üst düzey davetli katıldı.

Programda açılış konuşmasını TOGEM kurucusu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan yaptı. Emine Erdoğan yaptığı konuşmada, Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM)'in kuruluşunda yer almasının kendisi için büyük önem taşıdığını söyledi. 2005 yılından bu yana TOGEM'in dalga dalga büyüdüğünü, yürekleri kuşattığını ve bugün Türkiye'nin tamamında yankı bulduğunu ifade eden Emine Erdoğan, TOGEM projesinin Üsküdar'a Sosyal Belediyecilik anlamında birincilik getirmesinin bu projenin ne kadar anlamlı olduğunu kanıtladığının altını çizdi. Emine Erdoğan ayrıca bundan sonraki dönemde TOGEM'in programlarına katılmaya öncelik vereceğini söylerken, Kars'ın Digor ilçesindeki bir köyden Milli Eğitim Bakanlığı'na mektup yazan Şehriban'ın duygu yüklü satırlarını okudu. Emine Erdoğan ayrıca Kars'tan Tekirdağ'a kadar imkânsızlıklar içinde okuyan öğrencilerin kendilerine yazdıkları mektuplarla yokluğa, yoksulluğa ve mahrumiyete rağmen gönül rahatlığı içinde olduklarını ifade ettiklerini, bizlerin de gönül rahatlığı içinde olabilmemiz için eğitime destek vermemiz gerektiğini ifade etti.

Emine Erdoğan'ın konuşmasının ardından Sosyal Belediyecilik dalında Türkiye Birincisi olan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Mustafa Kara yaptığı konuşmada, gerek ulusal, gerekse yerel yönetimler anlamında yapılacak çalışmaların en önemli olanının çocuklara yapılan yatırım olduğunun altını çizdi. Mustafa Kara konuşmasında ayrıca bir ilçe belediyesinin Milli Eğitim Bakanlığı ile ilk kez bir projeye imza attığını ifade etti.

TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ise konuşmasında Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM)'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gülbaran yaptığı konuşmada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 90'ncı kuruluş yılında TOGEM'in çok anlamlı çalışmalara ve projelere imza attığını ifade etti. Edirne'den Mardin'e kadar Türkiye'nin dört bir yanında hizmet vermekte olan TOGEM'in çalışmalarına hayırseverler tarafından yapılacak katkıların geleceğimizin teminatı çocuklarımızın geleceğini kurmada büyük önem taşıdığının altını çizen Saadet Gülbaran, gezici ana okulu çalışmaları ve kalıcı hale dönüştürülen okul öncesi eğitim birimlerinin Milli Eğitime devrinin önemine değindi.

Konuşmalar sonrası ünlü gazeteci, televizyoncu, belgesel programcısı, şair, yazar ve BAM Teli Belgesel Programı ile tanınan Tayfun Talipoğlu ise çocuklar üzerine 17 yıl önce kaleme aldığı ''Onlar Çok ve Çocuklar'' adlı şiirini okuyarak salonu tıklım tıklım dolduran misafirlere duygusal anlar yaşattı. Talipoğlu ayrıca yaptığı kısa konuşmada ''Bu ülkede kim taş üzerine taş koyuyorsa, kim hizmet üzerine hizmet yapıyorsa onlarla tüm kalbimizle birlikteyiz'' diye konuştu.

Dilek Ağacı'nda dilek kalmadı!..

''Okulun için bir dilek tut'' kampanyasının ilk talibi olan Emine Erdoğan, bir mektuba sahip çıkmak üzere sahneye çıkarak dilek ağacından 4 numaralı dilek mektubunu aldı. Emine Erdoğan'ın seçtiği mektup, Tekirdağ Malkara'da Roman vatandaşların yoğun olduğu bir okuldan gelen ''Okulumuzda akıllı tahtamız ve projeksiyon cihazı yok. Bu isteklerimiz dışında ne olur bizlere sahip çıkın'' isteği oldu. Emine Erdoğan'ın seçtiği ve gerçekleştirme sözü verdiği mektup sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ 1 numara, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da 48 numaralı mektubu gerçekleştirme adına söz verdikten sonra salonda söz alan ünlü işadamı Ali Ağaoğlu 61 numaralı mektubu karşılamak üzere kampanyaya 1 milyon TL bağışladı. Daha sonra salonu dolduran ve kampanyaya destek vermek isteyen misafirler sahneye çıkarak ''Dilek Ağacı''ndan birer mektup aldılar ve bu dilekleri gerçekleştirme sözü verdiler. Dilek Ağacı'ndan alınan mektuplar sonrası TOGEM'in gerçekleştirdiği çalışmalar ile ilgili bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Sinevizyon gösterisinin ardından bu yıl gezici ve kalıcı okul öncesi eğitim hizmeti veren okullara hizmeti geçen hayırseverlere, teşekkür ifadesi olarak Emine Erdoğan, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından birer plaketler verildi. Plaket töreni sonrası ise TOGEM için yapılan marş Burcu Güven tarafından seslendirildi.

TOGEM, Anadolu'da ve İstanbul'da kalıcı anaokulu projesi kapsamında; Mardin Merkez Vatan İlköğretim Okulu, Şanlıurfa Bozova Kepirce Köyü İlköğretim Okulu, İstanbul Turhan Seyfioğlu Ticaret Meslek Lisesi, Sultanbeyli İ.B.B. Orhangazi İlköğretim Okulu, Sultanbeyli Akşemsettin İlköğretim Okulu, Pendik Buhara İlköğretim Okulu, Üsküdar Taylan Doğuer Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi, Keşan Feride Mehmet Çuhacı Lisesi'nde olmak üzere toplam 8 okul öncesi eğitim birimini hizmete soktu. TOGEM ayrıca, Siirt, Van ve Osmaniye'ye 23 Nisan haftası dolayısıyla birer gezici anaokulu otobüsü gönderdi.

2010 yılında hizmete giren kalıcı ve gezici anaokulları ile birlikte 2005-2010 yılları arasında hizmete giren kalıcı okul öncesi eğitim birimi sayısı 21'e, gezici anaokulu sayısı ise 12'ye yükseldi. TOGEM'in yapmış olduğu çalışmalar sonrası Keşan, Şanlıurfa, Mardin ve Pendik'te birer, Sultanbeyli'de 3 ve Üsküdar'da 14 kalıcı okul öncesi eğitim birimi hizmete girerken İstanbul ve Iğdır'da dörder, Adıyaman, Osmaniye, Van ve Siirt'te birer gezici anaokulu çalışmalar gerçekleştiriyor.

Üsküdar Belediye Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ve ''Veren el ile alan eli buluşturan'' TOGEM, yapmış olduğu sosyal çalışmalar nedeniyle Türkiye çapında düzenlenen Sosyal Belediyecilik Projeleri yarışmasında Üsküdar'a birincilik ödülü kazandırmıştı. Birincilik ödülünü Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan almıştı. Mustafa Kara, son olarak geçtiğimiz hafta Mardin'de bağışçıların desteğiyle TOGEM tarafından açılan kalıcı anaokulunun açılış törenine katılmıştı.

Hizmet vermeye başladıkları 2005 yılından beri bine yakın anaokulu öğrencisine hizmet veren, başta Adıyaman ve Şanlıurfa olmak üzere doğuda birçok ildeki okullara kitap ve kırtasiye ile giyecek ve yiyecek yardımı yapan TOGEM, ayrıca binlerce aileye kömür ve eşya yardımı yapması nedeniyle de toplumsal anlamda çok önemli çalışmalara imza atıyor. TOGEM, son dönemde ise kadınlarımızın daha nitelikli işler yapabilmesi, vasıflı birer eleman olmaları ve bunların sonucunda maddi gelirlerinin ve hayat standartlarının yükselmesini sağlamaya yönelik olarak Eğitilmiş Yardımcı Kadın Projesi'ni de yürürlüğe koydu. Proje çerçevesinde; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleşen kurslarda 61 kursiyer; ev temizliği, hijyen, dekorasyon, eşya bakımı ve koruması, ütüleme, servis teknikleri, görgü kuralları, insan ilişkileri ve iletişim, kişisel bakım ve ilkyardım konularında eğitim aldılar. Aldıkları kursun sonunda bir sınava giren kursiyerler arasında başarılı olanlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını almaya hak kazandılar.
Bu haber 1568 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER