Çengelköy İlköğretim de 9.Pilav Günü Şenliği

Çengelköy İlköğretim de 9.Pilav Günü Şenliği

Tarih 14 Haziran 2010, 13:34 YazdırBu haberi yazdır

Çengelköylülerin Geniş Çaplı Katılımı ile pilav günü büyük bir mahalle etkinliğine dönüşerek yapıldı...

9. Çengelköy İlköğretim Okulu Geleneksel Pilav Günü eski mezunlar ve çiçeği burnunda yeni mezunlar ile çok sayıda siyaset ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımı ile okul bahçesinde gerçekleştirilen bir etkinlikle yapıldı.



Pilav günü etkinliğine saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu halk oyunu gösterileri ile devam edildi. Halk oyunları gösterisi katılımcılar tarafından çok beğenildi ve alkışlandı.

Pilav gününe Ak Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, Üsküdar  Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcıları Ali Rıza Şenbabaoğlu ,Hasan Ekmen Hilmi Türkmen,Hakan Büker , Üsküdar Belediye Meclis Üyeleri, , İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Muzaffer Canıdemir, Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül adına Şube Müdürü Hasan Basri Yazıcı ve siyasi parti temsilcileri ile Eski Milli Futbolcu ve Galatasaray efsane kaptanı  Hakan Şükür, sivil toplum örgütü temsilcileri, Çengelköy mahalle muhtarı Can Cumurcu Bahçelievler mahallesi muhtarı Levent Aşkın Güzeltepe Mahallesi muhtarı Yıldırım Yazıcıoğlu ,Kuleli Mahallesi Muhtarı Kenan Birinci,M.Akif Ersoy Mahallesi muhtarı Nevzat  Ay  çevre okulların müdürleri, iş adamları, okul aile birliği temsilcileri, öğretmenler, eski ve yeni mezunlar, sanatçılar, öğrenciler, öğrenci velileri ve Üsküdar Yerel basın mensupları katıldı.

Pilav günü açılış konulması yapılmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapmak için Çengelköy İ.Ö.O. Müdürü Murat Zengin kürsüye geldi. Murat Zengin ''109. eğitim öğretim yılını gururla ve başarı ile geride bıraktıklarını, 109 yıllık geçmiş ile geleceği aydınlatan, tam 109 yıldır yaşayan ve bugün bir kısmının da aralarında bulunan aydınlık beyinlere hayat veren Çengelköy İlköğretim okulu bundan böylede yetiştireceği nadide şahsiyetlerle de önümüzdeki nice yüz yıllara daha damgasını vuracak ve bugünkü onurumuzu gelecek asırlara taşıyacaktır'' dedi.

Murat Zengin'in ardından Okul Aile Birliği Başkanı Esat Kalay kürsüye geldi. Esat Kalay ''Biz kendimizi burada eğitime hizmetkar kılmak için var olduğumuzu her seferinde söylüyoruz. 9 yıl önce ilk göreve geldiği günü hatırlayarak o günden bu güne Çengelköy İ.Ö.O.'nun çok mesafe katettiğini kendi kabuğuna kapanmayıp, kendini yeniliği açık, geleceğe umutla bakan ama onun yanında çalışkan ve gayretli bir ekibim olduğu adına da öğretmenlerinden okul aile birliğindeki velilere ve kapıdaki okul güvenlikçisinden, memurlarına kadar kısaca bir ekip olmanın en büyük avantajını çocuklarımız adına bunu yüreğimizde hissediyoruz. 2001 yılında başlayan bu yolculuğumuzda birçok yeniliği bizim dönemimize denk gelmiş olması da  bizim için ayrı bir bahtiyarlıktır diyorum. Bizler normal bir okul aile birliği yönetim tarzını burada uygulamıyoruz'' dedi.

Bu çalışmaları ile ilgili olarak Çengelköy İ.O.AileBirliği Başkanı Esat Kalay Hollanda'dan bir okulun kendilerini ziyaret ederek Hollanda'ya davet ettiklerini ve Erzincan ile Mardin ilinden iki okulla kardeş sınıf olduklarını ve oradaki okul sınıflarına nasıl yardımcı olacaklarını çalışmalarını yaptıklarını söyledi. Göreve geldikleri günden bu güne kadar Üsküdar Belediyesi'nin okullarına yapmış oldukları destek ve katkılardan dolayı Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya ve okul sponsorlarına çok teşekkür ederek minnetlerini sundu.

Okul Aile Birliği Başkanı Esat Kalay'ın ardından Üsküdar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Basri Yazıcı kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Hasan Basri Yazıcı ''Çocuklarımıza hangi duyguyu verirsek o duygu gelişir. Çocuklarımıza vereceğimiz duygularla onları geleceğe hazırlamış oluruz. Lütfen çocuklarınıza Çengelköy'e aidiyet duygularını aşılayınız bu değerleri veriniz'' dedi.

Şube müdürü Hasan Basri Yazıcı'dan sonra kürsüye Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara geldi. Mustafa Kara halkı selamladı ve konuşmasında öncelikle Filistin'li çocuklarında keşke bu duyguları yaşayabilmesini diledi ve yardım için giden 19 yaşındaki Furkan Doğan'ında keşke şehit olmasaydı diyerek şehidimizi ve terörist bir saldırıda yitirdiğimiz şehit askerlerimizi de andı. Mustafa Kara ''Çengelköy İ.Ö.O'muzun yapmış olduğu 9 yıllık serüvenin tamamında varım. Hamdolsun ilk zamanlar iş adamı olarak zaman zaman yardımlarda bulunurduk. Daha sonra belediye meclis üyesi olarak katkılarda bulunduk. Tabi bu kader yarın sabah başımıza nelerin geleceğini bilemiyoruz. Günün birinde de burada bir belediye başkanı olarak hizmet vermek aklımızın ucundan bile geçmezdi. Ama buraya bugün hizmet vermek gerçekten büyük bir onur. Çünkü buraya hizmet vermek hiçbir şeyle karşılaştırılmaz.'' dedi.

Kara ''Özellikle ben Çengelköy'e karşı olan aşkım sevgim bir başka, onun başbakanıma yazdığı bir küçük kıta mı dersiniz? Mesir bir yazı mı dersiniz? Başbakanımız Üsküdar'a geldiğinde Çengelköy'lüler 'Boğazın akıntılarına kapılmadık sana kapıldığımız kadar' diyerek  kim çalışıyorsa kim bu ülkeye hizmet üretiyorsa ona destek veren bir semt bu kadar kadim bir şehrin bugün halen bu ruhu yaşatan siz Çengelköy'lüleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum'' dedi.

Konuşmasının ardından Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya başkanlığı öncesinde ve sonrasındaki yardımlarından dolayı kendisine Çengelköy İ.Ö.O. Müdürü Murat Zengin tarafından bir şükran plaketi verildi.

Plaket merasiminin ardından Ak Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce kürsüye geldi. İdris Güllüce selamlamanın ardından şaşırdığını belirterek organizasyonu çok beğendiğini ve emeği geçen herkese çok teşekkür etti. Güllüce genç nüfusa işaret ederek ''Dev gibi genç bir ülkeyiz'' dedi. Teknolojik olarak bazı yeniliklere de örnek vererek genç nüfus ve yapılan hizmetleri anlattı. Türkiye'nin genç nüfusunun gücü ile Dünya'da çok önemli bir ülke olduklarını ve sanayi anlamında genç nüfusun katkılarından örnekler verdi. Türkiye'nin 100. yılında Dünya'nın en büyük 10 ekonomisinden biri olma yolunda olduğunu söyledi. Devletin bütçesinde en büyük payın milli eğitim aktarıldığını söyledi. Önceden sebze meyve satıyorduk, şimdi gemi satıyoruz teknoloji satıyoruz. Kurtuluş savası sırasında yaşanılan sıkıntılara örnek vererek nereden nereye gelindiğini anlattı. İdris Güllüce ''Kendimizi bilen, nereden geldiğimizi bilen, nereye gideceğimizi bilen, tarihini bilen, tarih şuurunda olan, tarihini seven, dinini seven, dilini güzel konuşan, kültürüne bağlı, biliyorsunuz Mustafa Kemal'in muhteşem bir sözü var 'Türk Devletinin Temeli Kültür'dür' diyor. Bu kültüre sahip çıkan bu kültürü koruyan, kendisi kalan bir millet olmak mecburiyetindeyiz. Çocuklarımıza inanıyorum ki hepimiz bu tarih şuurunu ve bu kültürü veriyoruz. Ben bu okulda emeği geçen bütün eğitim camiasının mensuplarına hocalarımıza ülkem adına, çocuklarımız adına veliler adına teşekkür ediyorum'' dedi.

İdris Güllüce konuşmasının ardından Çengelköy İ.Ö.O'nun yapmış olduğu etkinliklerde yardımlarını esirgemeyen hayır sever iş adamı Kaan Pehlivan'a bir şükran plaketi verdi.

Kaan Pehlivan'ın ardından yine Çengelköy İ.Ö.O'na katkılarından dolayı iş adamı Fikret Morgül'e, şükran plaketini Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim verdi.

İş Mümtaz Karakaş'ın şükran plaketini Ergül Temelkaya Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen'den aldı.

Yine iş adamı Kayahan Çindemir'e şükran plaketini Ak Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce verdi. Daha sonra Kayahan Çindemir ufak bir konuşma yaptı.

Çengelköy İ.Ö.O'na katkıları bulunan iş adamlarına şükran plaketleri verilmeye devam edildi. Plaketlerin tamamlanmasının ardından alana gelen eski milli futbolcu ve Galatasaray oyuncusu Hakan Şükür öğrenciler ve ailelerinin büyük ilgisi ile karşılaştı. Hakan Şükür protokol tribününde yerini alırken çocuklarda protokol tribününün önünde akın ederek bir imza almak elini tutmak istediler.

Hakan Şükür daha sonra kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Bu tarz bir pilav gününe ilk defa şahit olduğunu söyleyen Hakan Şükür her zaman buradan geçtiğini fakat böyle güzel bir yerin varlığından haberdar olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Öğrencilere başarılar dileyerek çocuklarlar hatıra fotoğrafları çektirmeden önce kendisine Okul Aile Birliği Başkanı Esat Kalay tarafından katılımından dolayı bir şükran plaketi verildi. Şükran plaketi verilmesi esnasında konfetiler patlatıldı. Ardından hatıra fotoğrafları çektirildi.

Çok güzel bir ortamda gerçekleşen Çengelköy İ.Ö.O. pilav günü eski ve yeni mezunları ile çevre halkını bir araya getirdi.
Bu haber 1932 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER