Atıkları ayrı ayrı atalım...

Atıkları ayrı ayrı atalım...

Tarih 02 Haziran 2010, 21:14 YazdırBu haberi yazdır

Kağıtlar,evsel atıklar,şişe cam ayrı ayrı atılmalı

Atıkların ayrı atılması çok önemli.

İnsanoğlu olarak hepimiz dünyayı kirletiyoruz. Kirletilen dünyayı hırpalıyoruz. Doğaya attığımız çöpler ayrı evlerimizden, işyerlerimizden attığımız çöpler aynı değerlendirilebilir.
 Ev ve işyerlerimizden çöp konteynırlarına attığımız evsel atıkları ayrı kâğıt, ambalaj, metal, plastik gibi yeniden işlenip kullanılabilecek atıkları ayrı atarsak onlardan bir daha yararlanabiliriz.Alüminyumdan yapılan teneke kutuların sonsuz kere eritilip kullanılabileceğini biliyor musunuz?
Kimi sitelerde Üsküdar Belediyesi’nin yerleştirdiği kâğıt, plastik kutular bulunuyor ancak bunlar çok sınırlı.Esasen bölgemizde, pek çok çöp konteynırlara  karışık olarak atılıyor. Bize düşen; plastik ve kâğıtları mümkün olduğunca ayrı atmaktır.
Çöplerden bunları toplayan ve bunlardan geçimini sağlayanlara yardımcı olabilmek için mümkün olduğunca evsel atıkları yeniden değerlendirebilenlerle karıştırmamaya çalışmalıyız.Çünkü onlar çok kıymetli bir iş yapıyorlar. Hem Türkiye’mizin kaynaklarının çöplere karışıp heba olmasını engelliyorlar. Hem de dünyanın daha az kirlenmesini sağlıyorlar.
Cam atıklarda pek çok bölgede ayrı toplanıyorlar.Cam atıkları da yeniden eritilip aynı özellikte kullanılabiliniyor.Üşenmeden camları ayrı toplanan noktalara ulaştırıp o kutulara atmalıyız.Üsküdar Belediyesi atık toplayanların da oralardan almalarını göz ardı ederek her yere çöplerin ve değerli atıkların ayrı atılmasını sağlayacak önlemleri geliştirmeli.
Bu haber 1400 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER